Десислава Атанасова: Правителството на Петков се самосвали

Тя била шокирана, че Нинова искала да задържи мандата
25 юли 2022 09:32, Нели Христова
121
Десислава Атанасова: Правителството на Петков се самосвали
Снимка: БГНЕС

„Продължаваме промяната“ се извиняват за всичко с ГЕРБ. Кирил Петков е министър от 12 май 2021 г., макар и противоконституционен, всички органи и служби в държавата могат да се ползват, както той реши. И той ги използва за някои действия. Ако е искал да докаже корупция, повече от година управляват, но не трябва да търсят индулгенция с ГЕРБ, че не могат да управляват. Това е абсолютно безсмислено. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по бТВ. Според нея Комисията Джемкорп е пример за нулевата толерантност към законите и подкрепа за корупцията.

Тя припомни, че правителството на Петков се е самосвалило, след като Слави Трифонов е изтеглил своите министри.

Атанасова подложи на критика оптимистичните икономически данни, за които говори вицепремиерът и икономически министър в оставка Корнелия Нинова.

„Добрите икономически данни са свързани с производството и износа на ток, оръжия и петролни продукти. Лозунгът на Нинова „Нито един куршум за Украйна“ е само за вътрешно потребление на нейните другари. Тя трябва да знае къде е крайната точка на доставка на тези оръжия и че това не е Полша. България изнася ток в огромни количества. По отношение на петрола, внасяме евтин руски петрол сорт „Уралс“, произвеждаме на ишлеме и изнасяме, но нищо като данъци не остава в България. Това е големият износ на Нинова и нейна емблема“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

По отношение на изтеклия запис от заседанието на ПГ на „Демократична България“, тя обърна внимание на изявлението на Христо Иванов, който е поискал той да бъде свален от „Дарик“. Според нея от това трябва да се заинтересуват НПО, защитаващи свободната журналистика и да потърсят сметка на Иванов как може политик като него да иска сваляне на материали от медия. Атанасова се надява, че на този инцидент ще обърне внимание в доклада си за свободата на словото през следващата година Държавният департамент на САЩ

„Записът не е попаднал в ГЕРБ, защото сме диверсионна група. Излъчваше се онлайн, колегите от „Възраждане“ са го гледали и са си го пуснали на страницата“, каза още Атанасова. За нея е ненормално това, че когато се говори за бухалки, Христо Иванов не реагира, а говори напълно спокойно.

Най-много Атанасова е шокирана от думите на Нинова за изборите.

„Най-много бях шокирана от това, че Корнелия Нинова държи мандата, така че изборите да се проведат на 16 октомври. Има Конституция, има тълкувателно решение. Ако го бяха чели тези, които преговарят за правителство и програми, те трябва да върнат още днес мандата неизпълнен. Никъде в Конституцията не пише, че мандатът се обсъжда на някакви партийни форуми. Когато бяхме на консултациите при президента коментирахме датата 2 октомври, но събитията, които ни се случват през тези дни, трябва да изместят датата по-напред. Президентът е единственият, който може да реши“, заяви Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
рашофф СИ Е преди 1 година
НАМЕРИЛ ТАЙНО КОНТРБАНДНА РАКИЯ И СИ Я СМУЧЕ САМОСТОЯТЕЛНО !СКРЪНДЗА !
84
2
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Не това със "самосвалянето" го владее най-добре Вашият ръководител движение -ВИЕ СТЕ НОМЕР ЕДНО ПО ТЕЗИ "ДОБРИ ПРАКТИКИ" И СЕГА ПОНЕЖЕ НЯМАХТЕ ТАЗИ "УПРАВЛЕНСКА ВЪЗМОЖНОСТ" ,"ИНСТАЛИРАХТЕ" ПАРТИЯ ВЪТРЕ ВЪТРЕ ПРИ ВРАГА - В КОАЛИЦИЯТА И ОТВЪН СА ПО- СИГУРНО.
83
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се самосвали. Вие използвахте патерицата ИТН за да го направите. Дано някой ден отговаряте за всичко, което причинихте на народа си, а ти ще останеш като една от най-противните депутати.
82
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се е самосвалило правителството, вие мафията го свалихте, за да не ви спъва далаверите, които Петков започна да разкрива , "Всички органи и служби в държавата могат да се ползват, както той реши.", ама май не. Май само на думи! Защото когато той реши да ги ползва, всички го нападате и саботирате действията му, организирате вот на недоверие и играете задкулисни игри...сега безочливо обвинявате Петков.....няма по-големи лъжци!
81
7
 
5
 
! Отговори
Софиянка преди 1 година
ПП може да се самосвали, но герб няма да се възкачи.Мислете за вас. Не плачете на чужд гроб.
80
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИТН е инженерен проект на паралелната власт, наричана още българското задкулисие (библиотекарско-сарайски кръг), който представлява функционалното ядро на олигархията през последното десетилетие.
79
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Управляващите непрекъснато дават поводи опозицията да ги " насоли". ГЕРБ не са ви виновни за нищо те просто са внимателни и следят всяка ваша стъпка, а вашите изцепки нямат край. Петков, Василев и сие имат нужда от много учене на политически науки.
78
1
 
5
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
91 ЗАЩОТО ПИШЕШ НЕРЕАЛНИ НЕЩА И СТИГА С ТЕЗИ РАЗДЕЛЕНИЯ БЪЛГАРИЯ Е НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ АКО НАИСТИНА ЕДНИ ИСКАТ УСПЕШНА БЪЛГАРИЯ НЯМАШЕ ДА ФАЛИРАТ СТРАНАТА НИ ВИДНО Е ЛЪЖИ МАНИПУЛАЦИИ САБОТАЖИ СТАНИ ДА СЕДНА НЕВИЖДАНА ИНФЛАЦИЯ ЕДНОЛИЧНО СПИРАНЕ НА ГАЗ ЗА ДЪРЖАВАТА И ОЩЕ И ОЩЕ
77
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атанасова противна си и ти не си вярваш ама така е казал вожда :)
76
1
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
89 ПЪПЪ БКП ДБ СЕ НАЗНАЧИХА ОВЛАДЯХА ДЪРЖАВАТА ТОВА ПОВЕЧЕ НЯМА КАК ДА СТАНЕ 89 ОСВЕН ТЕЗИ ТУК ЖИВЕЯТ И ДРУГИ БЪЛГАРИ 89 ЗАКОНИ ДЕМОКРАЦИЯ ПРАВИЛА РАЗВИТИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ *** СЕ ВИДЯ ЧЕ ОСВЕН ДА СЕ ОБРАГОДЕТЕЛСТВАТ ДРУГО НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА БЪЛГАРИЯ Е НА 1340 ГОД А ТЕЗИ Я ФАЛИРАХА ЗА НУЛА ВРЕМЕ
75
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 88 защо реши че съм платен ти по себе ли си съдиш не ми плащат за да си изказвам мнението Герб явно ви плащат добре щом клечите по цял ден да цъкате
74
1
 
5
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
89 ОСВЕН СЪС СВОЯТА ОМРАЗА И НЕКОМПЕТЕНТОСТ ДРУГО ОТ ТЕБ КАКВО С КОГО ЩЕ СЕ БОРИШ 89
73
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков го свалихте вие а ние пак ще гласуваме за Петков и така до победата борбата ще е безмилостно жестока
72
2
 
9
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
87 ТИ ПОЗНАВАШ ЛИ РАШКОВ И КОЙ ТИ Е КАЗАЛ ЧЕ НЯКОЙ СЕ СТРАХУВА ОТ РАШКОВ ПИШЕШ ЛЪЖИ ПЛАТЕН СИ
71
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ви е страх от Рашков ???? Гербава ***
70
2
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ГЕРБ ИЗБОРИ БОРИСОВ ДЕМОКРАЦИЯ ЗАКОНИ ИЗБОРИ
69
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешна женица хаха и Как Батман Борисов ще оправи държавата като той я ограби и разтури Вие сте шайка престъпници вие от първия ден сваляте правителството с интриги схеми и задкулисие лъжите ви нямат край
68
1
 
8
 
! Отговори
ШЪ ЧИГЪРТАМЕ преди 1 година
КЪДЕ СА РАЗВАЛЕНИТЕ ЯЙЦА, МИРИЗЛИВАТА РИБА- ТУК ПРИ НАС Е ЛЯТОТО НА КИРЕ- МНОГО СКЪПО- ОТВОРЕТЕ KAUFLAND.de И ВИЖТЕ В ГЕРМАНИЯ ЦЕНИТЕ СА ПО МАЛКИ ОТ ТУК, НО ТАМ МИН ЗАПЛАТА Е 1680? А ОТ СЕПТЕМВРИ МИНАВА 2000?, ТАМ ИНФЛАЦИЯ 8% ТУК 17%- ШИ ЧАГЪРТАМЕ И ЧУПИМ ГЛАВИ НА ОЛИГАРСИ.
67
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КЪДЕ СА ОНИЯ С КОВЧЕЗИТЕ НЯМА ЛИ ДА ПОГРЕБВАТ НИНОВА, КИРЕ, КАКТО ХОДЕХА ПРЕД ДОМА НА БОРИСОВ И МУ ЛЕПЯХА НЕКРОЛОЗИ- ТА ТИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ДРИСНИ ЗАЩО СЕГА НЕ ПРОТЕСТИРАТ ДЪРЖАВАТА Е ФАЛИРАНА....
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не съм и помислял, че мога да подкрепя ГЕРП, но в този случай изключението е точно, въпреки, че няма да ги избирам!