Десислава Атанасова: Правителството на Петков се самосвали

Тя била шокирана, че Нинова искала да задържи мандата
25 юли 2022 09:32, Нели Христова
121
Десислава Атанасова: Правителството на Петков се самосвали
Снимка: БГНЕС

„Продължаваме промяната“ се извиняват за всичко с ГЕРБ. Кирил Петков е министър от 12 май 2021 г., макар и противоконституционен, всички органи и служби в държавата могат да се ползват, както той реши. И той ги използва за някои действия. Ако е искал да докаже корупция, повече от година управляват, но не трябва да търсят индулгенция с ГЕРБ, че не могат да управляват. Това е абсолютно безсмислено. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по бТВ. Според нея Комисията Джемкорп е пример за нулевата толерантност към законите и подкрепа за корупцията.

Тя припомни, че правителството на Петков се е самосвалило, след като Слави Трифонов е изтеглил своите министри.

Атанасова подложи на критика оптимистичните икономически данни, за които говори вицепремиерът и икономически министър в оставка Корнелия Нинова.

„Добрите икономически данни са свързани с производството и износа на ток, оръжия и петролни продукти. Лозунгът на Нинова „Нито един куршум за Украйна“ е само за вътрешно потребление на нейните другари. Тя трябва да знае къде е крайната точка на доставка на тези оръжия и че това не е Полша. България изнася ток в огромни количества. По отношение на петрола, внасяме евтин руски петрол сорт „Уралс“, произвеждаме на ишлеме и изнасяме, но нищо като данъци не остава в България. Това е големият износ на Нинова и нейна емблема“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

По отношение на изтеклия запис от заседанието на ПГ на „Демократична България“, тя обърна внимание на изявлението на Христо Иванов, който е поискал той да бъде свален от „Дарик“. Според нея от това трябва да се заинтересуват НПО, защитаващи свободната журналистика и да потърсят сметка на Иванов как може политик като него да иска сваляне на материали от медия. Атанасова се надява, че на този инцидент ще обърне внимание в доклада си за свободата на словото през следващата година Държавният департамент на САЩ

„Записът не е попаднал в ГЕРБ, защото сме диверсионна група. Излъчваше се онлайн, колегите от „Възраждане“ са го гледали и са си го пуснали на страницата“, каза още Атанасова. За нея е ненормално това, че когато се говори за бухалки, Христо Иванов не реагира, а говори напълно спокойно.

Най-много Атанасова е шокирана от думите на Нинова за изборите.

„Най-много бях шокирана от това, че Корнелия Нинова държи мандата, така че изборите да се проведат на 16 октомври. Има Конституция, има тълкувателно решение. Ако го бяха чели тези, които преговарят за правителство и програми, те трябва да върнат още днес мандата неизпълнен. Никъде в Конституцията не пише, че мандатът се обсъжда на някакви партийни форуми. Когато бяхме на консултациите при президента коментирахме датата 2 октомври, но събитията, които ни се случват през тези дни, трябва да изместят датата по-напред. Президентът е единственият, който може да реши“, заяви Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно неадекватна тъпачка, това е несериозно
24
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това вече сме го чували, защо да е новина? И изобщо се съмнявам, че някога ще чуя нещо ново от устата на тази дуловска *** ненормална, камо ли нещо интересно!
23
7
 
9
 
! Отговори
КАЖИ СИ КОРНИ.. преди 1 година
..Кво ти донесе този път демокрацията, като министър ипродавач на оръжие с "луди комисионни "...хахахааа...
22
12
 
11
 
! Отговори
Grab преди 1 година
Ако изборите не са манипулирани гроб 5% (без гласовете от "махалите" дпс 4,2 % *** 2%
21
4
 
5
 
! Отговори
до 26 преди 1 година
не консумирай тоалетната хартия на борисов...
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Не ИТН СЕ ИЗГАВРИХА ,А ЛИЦЕМЕРИТЕ ,КОИТО НЕ ГЛАСУВАХА ПАРИТЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА БОЛНИ ДЕЦА .А ,ТЕ СА ПП ,ДБ И БСП .
19
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: ГАЦО ПИСКЮЛБАШИЕВНали? На мен ми прилича на някоя ауфсхерин, надзирателка в женски концентрационен лагер от времето на Третия Райх!
18
2
 
8
 
! Отговори
Изтече у канала и преди 1 година
ПОСЛЕДНАТА "ТРОТОАРО-ЧАЛГАРСКА ЧЕРВЕНА" РЕВОЛЮЦИЯ...на народа му писна от улични философи и пиянски мъдреци...!.
17
9
 
6
 
! Отговори
до 20 преди 1 година
пак фантазираш.....капитан андреево е символа на тиквовизма където ти предлагам ритуално да си теглиш ножа като видиш резултатите
16
14
 
16
 
! Отговори
Истината е, че преди 1 година
Ако изборите не са манипулирани чрез машините на Мадуро от ПП като миналите - ПП - 8% ; ДБ под черта - 3% !
15
2
 
13
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Не знаех, че Петков е член на чалгарската партия "ИТН"?
14
17
 
16
 
! Отговори
Най-хубавото е,че преди 1 година
На нови избори ПП и ДБ ще ги спечелят категорично и такива аналнизаторки ще останат в историята.
13
17
 
22
 
! Отговори
Най-хубавото е, че преди 1 година
Корумпетата от ПП и ДБ приключиха !
12
3
 
21
 
! Отговори
п преди 1 година
Когато ви вкарат по затворите,тогава ще млъкнете,престъпни и.ди.о.т.и.
11
5
 
12
 
! Отговори
432 преди 1 година
taq kvartalna friziorka e liceto na naj golqmata partiq v bg....amin
10
7
 
17
 
! Отговори
Един преди 1 година
Ами така е!Гласуваха за ПъПъ само и само да се отърват от тиквите и се чудя тиквите какви илюзии си правят и на какво се надяват или както винаги целта им е да чупят държавата с 200!?
9
11
 
14
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Правителството беше свалено от ИТН и Възраждане под диктовката на ГЕРБ и ДПС! Колкото и да се опитвате сега да лъжете и да мажете, ние добре виждаме какво и кога се случва. Съвпадение ли беше внасянето на вота на недоверие точно когато трябваше да се приема актуализацията на бюджета и закони за плана за възстановяване? Категорично НЕ! Направено беше нарочно, защото ГЕРБ-ДПС разбраха, че няма да се докопат до парите от плана за възстановяване. Това се нарича саботаж!
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Буци ша оправи тая територия, още 12 години заслужава умното българско племe.
7
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А вие така бяхте окупирали властта, че хората се хванаха като удавник за сламка в ПП. Сега наред е възхода на Възраждане, защото хората гласуват наказателно, макар и да наказват себе си. Няма един български Пиночет, който да ви изкара всички от парламента за последните 30 години на националния стадион, и после към клиниките за трансплантации и кръвна банка. После и семействата ви до 9-то коляно, а от там бизнесмени, меринджеии...
6
1
 
13
 
! Отговори
Повръща ми се преди 1 година
Отврат...