Десислава Атанасова: Правителството на Петков се самосвали

Тя била шокирана, че Нинова искала да задържи мандата
25 юли 2022 09:32, Нели Христова
121
Десислава Атанасова: Правителството на Петков се самосвали
Снимка: БГНЕС

„Продължаваме промяната“ се извиняват за всичко с ГЕРБ. Кирил Петков е министър от 12 май 2021 г., макар и противоконституционен, всички органи и служби в държавата могат да се ползват, както той реши. И той ги използва за някои действия. Ако е искал да докаже корупция, повече от година управляват, но не трябва да търсят индулгенция с ГЕРБ, че не могат да управляват. Това е абсолютно безсмислено. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по бТВ. Според нея Комисията Джемкорп е пример за нулевата толерантност към законите и подкрепа за корупцията.

Тя припомни, че правителството на Петков се е самосвалило, след като Слави Трифонов е изтеглил своите министри.

Атанасова подложи на критика оптимистичните икономически данни, за които говори вицепремиерът и икономически министър в оставка Корнелия Нинова.

„Добрите икономически данни са свързани с производството и износа на ток, оръжия и петролни продукти. Лозунгът на Нинова „Нито един куршум за Украйна“ е само за вътрешно потребление на нейните другари. Тя трябва да знае къде е крайната точка на доставка на тези оръжия и че това не е Полша. България изнася ток в огромни количества. По отношение на петрола, внасяме евтин руски петрол сорт „Уралс“, произвеждаме на ишлеме и изнасяме, но нищо като данъци не остава в България. Това е големият износ на Нинова и нейна емблема“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

По отношение на изтеклия запис от заседанието на ПГ на „Демократична България“, тя обърна внимание на изявлението на Христо Иванов, който е поискал той да бъде свален от „Дарик“. Според нея от това трябва да се заинтересуват НПО, защитаващи свободната журналистика и да потърсят сметка на Иванов как може политик като него да иска сваляне на материали от медия. Атанасова се надява, че на този инцидент ще обърне внимание в доклада си за свободата на словото през следващата година Държавният департамент на САЩ

„Записът не е попаднал в ГЕРБ, защото сме диверсионна група. Излъчваше се онлайн, колегите от „Възраждане“ са го гледали и са си го пуснали на страницата“, каза още Атанасова. За нея е ненормално това, че когато се говори за бухалки, Христо Иванов не реагира, а говори напълно спокойно.

Най-много Атанасова е шокирана от думите на Нинова за изборите.

„Най-много бях шокирана от това, че Корнелия Нинова държи мандата, така че изборите да се проведат на 16 октомври. Има Конституция, има тълкувателно решение. Ако го бяха чели тези, които преговарят за правителство и програми, те трябва да върнат още днес мандата неизпълнен. Никъде в Конституцията не пише, че мандатът се обсъжда на някакви партийни форуми. Когато бяхме на консултациите при президента коментирахме датата 2 октомври, но събитията, които ни се случват през тези дни, трябва да изместят датата по-напред. Президентът е единственият, който може да реши“, заяви Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЕНЗИНИ ПРИ ГЕРБ- 1.80ЛВ, СЕГА 4ЛВ- ТА ПРАВИ СТЕ ГЕРБ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ ГЛАСУВАМЕ ЗА НЕГО А ЦЯЛАТА ТАЯ ГНУСНА ПОЛИТИЧЕСКА ДИАРИЯ ФАЛИРАЛА ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПРИБИРА ПРИ ОЛИГАРСИТЕ СИ А НЕ ДА ГИ ЦИЦА.
64
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И накрая гълташ... нали знаеш как е десинка ...
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 71Аз сигурно не съм българин? А по отношение на "мафия" и "почтени" се обърках тотално. ИТН веднъж не са "мафията", после са. Мая, Хаджигенов, Бабикян са почтени. После престават да са такива. Колко по 100 минаха понеделници, дето великия борец срещу мафията Дамаджанов щеше да изнесе доказателства? Ами и за чувалите?НИЩОООО! За магистралите НИЩОООО! Да покаже: "това съм внесъл в Прокуратурата". Немааа! 3 НЕЗАКОННИ ареста само! Няколко законови промени дето веднага падат в КС!!
62
4
 
8
 
! Отговори
СКОРО ШЪ ЧАГЪРТАМЕ преди 1 година
ГЕРБ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ- ПРИ ГЕРБ- ОЛИО- 1.86ЛВ, СЕГА 5.90ЛВ, СИРЕНЕ ПОД 16ЛВ НЯМА, А КАШКАВАЛ ПОД 21ЛВ НЯМА, ТАКА Е ГЕРБ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ
61
2
 
7
 
! Отговори
ИЗБИРАМЕ ГЕРБ преди 1 година
71- ПРАВ СИ НЯМА ДА ЗАБРАВИМ ГЕРБ- НСИ ЮНИ 2010Г/ЮНИ 2021Г ИНФЛАЦИЯ 19% ТОВА ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ, СЕГА ПРИ НОВИТЕ ОТ ПРОМЯНАТА ЮНИ 2022Г - 17% ТОВА ЗА 6 МЕСЕЦА- ТА ПРАВ СИ ГЕРБ НЕ МОЖЕМ ДА ГО ЗАБРАВИМ И ПАК ЩЕ ГО ИЗБЕРЕМ...КАКВА Е ЦЕЛТА НА ЧЕРВЕНИТЕ МАРИОНЕТКИ НА ЧЕРЕПИТЕ ПОЛИТИЧЕСКА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ И ФАЛИТ НА БЪЛГАРИЯ- ТА ПРАВ СИ ГЕРБ НЕ МОЖЕМ И НЕ ТРЯБВА ДА ГО ЗАБРАВЯМЕ.
60
1
 
6
 
! Отговори
... преди 1 година
Роден съм през златните години на България ! Възпитание и отговорност бяха приоритет за мен, и наистина бях горд български гражданин, въпреки че съм от малцинствата. Но , сега когато гледам, как продължават да унищожават и съсипват, прекрасната ни родина, не ми остава друго освен да се махна от България и да живея със семейството ми в друга държава. Жалко за родината ни и за децата ни.
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Е не :DЗапллессс ссоросиденн! А защо Лукойл е под отчет в Голени данъкоплатци на НАП, след като досега не е плащал данъци??????
58
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
И слава богу !
57
3
 
11
 
! Отговори
СКОРО НА ПАВЕТАТА преди 1 година
МАРИОНЕТКИТЕ НА ЮМРУКА ПОЛИТИЧЕСКИ ДЕСТАБИЛИЗИРАХА ДЪРЖАВАТА А СКОРО ПРЕДСТОИ И ФАЛИТ- ЗАТОВА ЛИ ОПИКАВАХТЕ СОФИЯ- СКОРО ЩЕ ИМА ПАВЕТА ПО ОПИКАНИ ОЛИГАРСИ
56
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атанасова ако не си разбрала ще ти кажа Българите обявиха война на мафията и това ще продължи да вие спечелихте първата битка но войната продължава няма да забравим 12 години Герб
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Е не :DЯ пак? Какъв данък е платил Лукойл? ГЕРБ водеха борба с Лукойл, БСП, ВАС и профсъюзи да сложат работещи измервателни уреди в Лукойл!!!! Имаш ли идея колко е корпоративнищ данък, и колко са акцизите и ДДС то от горивата? Имаш ли идея колко данъци е платил Лукойл през годините?
54
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са зле Герб и да иска няма да може да опере имиджа на Тиквун само затъват по надълбоко в калта Атанасова ти си посмешище позорни станахте по добре си мълчете че смърдите от всякъде
53
9
 
8
 
! Отговори
Е не :D преди 1 година
Лукойл плащат данък за първи път от 15 години. На тази.... дама.... партията й е била на власт за 12 от тях. Гербери, що не се скриете, а?
52
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой вярва на Герб ???Атанасова ти си като Захарова пропаганда и лъжи
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До дГледаме го и чуваме, че клипа трябва да се свали от сайта на "Дарик"! Гузен негонен бяга. Това е достатъчно. Кабинета Митрофанова го свали. После ГЕРБ с ДПС. После ИТН. Само Мики Маус не замесиха. Киро и Лена Конституцията на България не я бръснат за нищо. ББР: "ама какво са 50хил.лв.на месец"! Ами за Вас ПОЧТЕНИТЕ са си нищо. По закон на 1во число на месеца трябва да е обявена цената на която ще продава Булгаргаз. 4 ПЪТИ по-евтин газ договорили. А с по 20 -30% месено се вдига цената му?
50
10
 
8
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
БОРИСОВ ИДВАЙ БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ ТЕБЖЪЛТОПАВЕТНИЦИТЕ СА СЕ ОКОПАЛИ ВЪВ ВЛАСТТА ЗАЕДНО С БКП И НЕ ПУСКАТ КОКАЛЪТ СТИГА ТОЛКОВА ГРАБИТЕЛИ ДЪРЖАВНОСТ ЗАКОННОСТ ДЕМОКРАЦИЯ
49
11
 
8
 
! Отговори
д преди 1 година
десоооо гледай клипа на ДБ преди да си отвориш смрадливата уста
48
4
 
7
 
! Отговори
Добре ли сте? преди 1 година
До Анонимен 59. Няма запис, защото се излъчваше на живо бре. Записа има след това и той е качен от Възраждане на тяхната страница. Къде намесваш ГЕРБ в случая?
47
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб си вкараха автогол със свалянето на Минчев с вота на недоверие с записа на Иванов показаха много ясно че са с ДПС а в годините ни лъжеха че нямат нищо общо с тях показаха си и патериците Копейкин и Трифонов мафиотски схеми интриги злоба задкулисие жадни за власт Атанасова острието на Борисов и Митева защитника на Трифонов си приличат по злобата и в това че си защитават вождовете жалко че са образовани жени а се излагат тотално
46
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това недоразумение не е за тая работа. Трябва да си намери друга.