Караджов: Кирил Петков остави след себе си катастрофа

Призова за взимане на решения
Обновена: 27 юли 2022 13:16 | 27 юли 2022 12:48, Росен Стойчев
199
Караджов:  Кирил Петков остави след себе си катастрофа
Снимка: БГНЕС

"Бих премахнал датата 30 септември, за да може АПИ да пресключи тези анекси до избор на нов изпълнител. Единствено това защитава българския интерес.

След тази дата няма легален начин това да се направи.

Още по темата
Това не е единствената катастрофа, която Кирил Петков ще остане след себе си.  Не Агенция "Пътна инфраструктура" отмени обществените поръчки за текущ ремонт и поддържане. Тези процедури изобщо не са могли да стигнат до подаване на оферти и избор на изпълнител. Те са отмени от Комисията за защита на конкуренцията."

Това обяви на пресконференция вицпремиерът Гроздан Караджов.

"Това предотвратихме през април. Тогава се обяснявах защо е нужно това решение на парламента, за да започнем да работим. След първи април нямахме възможност да запълним нито една дупка. Тогава след едноседмично забавяне, решението на парламента беше взето и спасихме птъната инфраструктура. Тогава се справихме." Това обяви министърът на

Петков умишелно заложи мина. Вероятно е предполагал, че ще се стигне до служебен кабинет. До април вече е виждал, че не го бива за тази работа.

Проследители ги биографиите на тези, които бяха назначени от министъра на финансите и премиера, ще намерите отговори на много въпроси. От там ще се разбере кой искаше да контролира средствата през тази комисия. Разликата между това кого аз посочих, а това беше заместникминистъра и един юрист държавен служител, докато повечето от членовете на тази междуведмоствена комисия бяха външни експерти. Те бяха от средите на строителните лобита. Това беше съмнително от самото начало. До този момент не съм го казвал.

Не знам какво е има в предвид Тошко Йорданов, но аз такива хора не съм назначавал. Моля заместник министрите да кажат кой за кого работи.

Интересите на хората около Кирил Петков да контролират средствата към пътните строители имат свои ясни носители.

Точно с тази цел е поставена тази дата, да не може да се разпорежда държавният глава с тези средства. Контролът на народното събрание беше със същия аргумент. Докато няма такова, той да не може да се разплаща. Тогава всички бяхме изумени от начина, по който нещата се поставиха на карта.

Вероятно дори аварийни ремонти няма да се правят след тази дата. След нея договорите се прекратяват. Възложители без договори, веднага отивате при прокурора. Точно с това през април влязохме в парламента. Тогава поясът беше в парламента и те взеха решение.", добави Караджов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
1
 
1
 
! Отговори
През Октомври преди 1 година
Начи .. ужасни бонбони в тия помпозни усмихнати целуфанчета. Първо Ван'ьо черното Костоф, ама убеждения с обещания.. после оня и другия отзад и накрая Бойка Барисав катастрофира в стремежа си да се наведе на всеки. За Киро Ванкувара, няма какво да говорим въобще, въздух даже без на-лягане, освен връз Ленчето. Избирателната способност и дълновидност на българският избирател се сравнява на запад с ветропоказател, само че с обратен ефект! Да са ни честити новите избори!
162
3
 
4
 
! Отговори
До 166 Кара Джаф преди 1 година
Много точно , че припомняш славното политическо и бизнес минало на Караджов. Приши се този път към ИТН - шоу партията , която при мнозинство не успя да поеме управлението и да оправдае доверието на СУВЕРЕНА . Иначе направиха много " шоу " в Парламента . За пореден път ще се харчат пари за поредни избори във времето на криза . И кой плаща за жилетките, придвижване на техника и хората ( храна, вода за протестиращите) на протеста на пътните строители ?
161
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя соц пенционер Караджов да не се изказва много много против Кирил Петков. Общо взето соц пенционери и пенционерки НЕ трябва да определят бъдещето на България, нито живота на младите българи
160
10
 
4
 
! Отговори
На Утайката в преди 1 година
Парламента все им е виновен Кирил Петков. Като изключим гeй парада и санкциите срещу Русия, Кирил Петков и правителството му бяха адекватни по отношение на управление. Все пак имаше управление, отколкото безпорядък и анархия. Още не се беше сформирало Правителство и всички взеха да обиждат Петков - на лична и професионална основа. Соц пенсиите в Парламента от завист обиждат млади и успели българи като Кирил Петков, Асен Василев, Костадин Костадинов. Много е лесно да са в опозиция и да се критику
159
4
 
9
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
КАТАСТРОФА е точното определение на наследството от коко-рчо и от лъ-жата, по всички институции, координати, външни и вътрешни отношения, безумни решения, нравствен, или разюздан начин на личен живот, мерки и действия към бедствията на хората и др. и др. За привеждане на България към нормален светски живот и управление, ще са необходими години за излизане от катастрофалните последици. И вините тук не са само към тези фатални лица. ТЕ СА ГЛАВНО НА ФИГУРИТЕ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО, КОИТО ГИ МОНТИРАХА ТУК.
158
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Абсолютно прав ! Никога повече политически карикатури.
157
9
 
9
 
! Отговори
МНОГО ДОБРЕ преди 1 година
Много добре направи Петков ! ! ! Щом мафия , корупция и русофили реват до небесата - аз съм пре доволен . Ще гласувам за П.П. !
156
3
 
14
 
! Отговори
До САМО ПИТАМЕ 162: преди 1 година
Всичките "пътищари" са придворни служители в България. Човек вижда какво е път като излезе през границата, а тия само се бият в гърдите и са отворили усти като хипопотами за още пари.
155
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До САМО ПИТАМЕ 162:Ти СЕРИОЗНО ЛИ??? Парите на работниците ги дават шефовете им - като ги спрат и кажат на нашата фирма държавата не ни плаща и ще скачат много ясно.А колко са лапнали шефовете и кой ги дирижира - това също е ясно.
154
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парите на строителите ги търсете в партийната каса на ПП.
153
3
 
15
 
! Отговори
КараДжаф преди 1 година
Където и да отида: КПД, БТК - Виваком, костовата фондация - Чорни, МРРБ ...след мен скандали и погром!
152
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги съм твърдял ,че Кирил Петков не може да надмине Жан Виденов ,въпреки че това е фиск идея на Кирил Петков.Но изглежда може и да греша, ще се окаже по умен от Жан Виденов и по успешен , просто неговите умения ще ги усетим с времето докато при Жан Виденов нещата стават за по малко от месец.Явно това е предимството на Кирил Петков.
151
20
 
33
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Кое данъците от Лукоил, БДЖ на печалба, фитоконрола оправиха, газ намериха, Баце спа на топло една вечер.. Катастрофа за мафията..
150
5
 
31
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ 162: преди 1 година
ВСИЧКИТЕ ПЪТНИ СТРОИТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ ЛИ СА "ПРИДВОРНИ СТРОИТЕЛИ"---ЗАЩОТО ВЕЧЕ СТАЧКУВАТ ПЪТНИТЕ СТРОИТЕЛНИ ФИРМИ ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ---*** И ВИЖ , АКО НЕ ВЯРВАШ!!!????
149
28
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Става ясно че Кирил Петков ги е изработил така, че придворните "строители" да пият по една студена вода. Поради тази причина и ИТН хвърлиха кърпата - ми нема далавера. За това и не могат да понасят Петков. ..перфектно аз за това съм гласувал, а не да продължават кражбите и некачествените ремонт на ремонта на ремонта...от фирми които са създадени като хранилки за политици и не могат да оцелеят на свободния пазар.
148
27
 
15
 
! Отговори
до 140 преди 1 година
Лъжеш, герберче. И Киро и Василев бяха лани в едно служебно правителство от 12.05 до почти края на август, до избора на 2-то служебно. От септември почна 2-рото Янево служебно правителство, но там отсъстваха вече и Петков и Василев. На МФ после стана Белчев, а на икономиката стана плагиатката Везиева. Само Рашков е участвал в 2-те служени правителства. Абе вие от ГЕРБ разчитате на късата памет на хората май? Така че не само пиши, но и чети. Чукча!
147
20
 
16
 
! Отговори
Софиянка преди 1 година
Стига рева. Не усвои парите и сега всички други били виновни. Не бери грижа, като не открадна милионите и останаха , всичко каквото трябва ще се направи.
146
12
 
17
 
! Отговори
Гого преди 1 година
Караджов като брокер! Човек за поръчки! Сега му е отговорено от МФ- с коректен тон е отбелязано, точка по точка, че изнесеното от Брокера е невярно, т.е. ЛЪЖА!!! Започна калната предизборна борба! Всичката кал на земята да съберат от ИТН и 1 милион вентилатора да включат, пак няма да влезат в парламента. Честито да ни е - чакат ни 3 месеца негативност, простотии, лъжи, компромати, замеряне с фейкове. Ако човек през тия 3 месеца издържи без ТВ, има шанс да оцелее.
145
10
 
32
 
! Отговори
Сатер преди 1 година
Адиоти, Кирчо, Кокорчо, Лорерчо и още няколко сръчковци са подготвили кеширане на всичко скъпо в държавата. Чувате ли звука на комисионни в натиска за Уестингхауз в Козлодуй. *** горивото не било в подходящи касети, отработеното гориво нямало да е грижа на УХ, имало два реактора с проблеми след подобно зареждане /всичките два/. УХ се съди с МИ1 заради непостигнати параметри. Комисионната е важна.
144
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна Простотия ни хвърли в абсолютен хаус!!!! Не, че Караджов не го познавам лично. Поне една година сме били заедно. А и съм информран за делата и документите след това. И ме отвращава. Но тези са неспасяеми. Поведение на политкомисари. Не признават закони, липса на професионализъм. Дори и да крадат не могат "като хората".