Караджов: Кирил Петков остави след себе си катастрофа

Призова за взимане на решения
Обновена: 27 юли 2022 13:16 | 27 юли 2022 12:48, Росен Стойчев
199
Караджов:  Кирил Петков остави след себе си катастрофа
Снимка: БГНЕС

"Бих премахнал датата 30 септември, за да може АПИ да пресключи тези анекси до избор на нов изпълнител. Единствено това защитава българския интерес.

След тази дата няма легален начин това да се направи.

Още по темата
Това не е единствената катастрофа, която Кирил Петков ще остане след себе си.  Не Агенция "Пътна инфраструктура" отмени обществените поръчки за текущ ремонт и поддържане. Тези процедури изобщо не са могли да стигнат до подаване на оферти и избор на изпълнител. Те са отмени от Комисията за защита на конкуренцията."

Това обяви на пресконференция вицпремиерът Гроздан Караджов.

"Това предотвратихме през април. Тогава се обяснявах защо е нужно това решение на парламента, за да започнем да работим. След първи април нямахме възможност да запълним нито една дупка. Тогава след едноседмично забавяне, решението на парламента беше взето и спасихме птъната инфраструктура. Тогава се справихме." Това обяви министърът на

Петков умишелно заложи мина. Вероятно е предполагал, че ще се стигне до служебен кабинет. До април вече е виждал, че не го бива за тази работа.

Проследители ги биографиите на тези, които бяха назначени от министъра на финансите и премиера, ще намерите отговори на много въпроси. От там ще се разбере кой искаше да контролира средствата през тази комисия. Разликата между това кого аз посочих, а това беше заместникминистъра и един юрист държавен служител, докато повечето от членовете на тази междуведмоствена комисия бяха външни експерти. Те бяха от средите на строителните лобита. Това беше съмнително от самото начало. До този момент не съм го казвал.

Не знам какво е има в предвид Тошко Йорданов, но аз такива хора не съм назначавал. Моля заместник министрите да кажат кой за кого работи.

Интересите на хората около Кирил Петков да контролират средствата към пътните строители имат свои ясни носители.

Точно с тази цел е поставена тази дата, да не може да се разпорежда държавният глава с тези средства. Контролът на народното събрание беше със същия аргумент. Докато няма такова, той да не може да се разплаща. Тогава всички бяхме изумени от начина, по който нещата се поставиха на карта.

Вероятно дори аварийни ремонти няма да се правят след тази дата. След нея договорите се прекратяват. Възложители без договори, веднага отивате при прокурора. Точно с това през април влязохме в парламента. Тогава поясът беше в парламента и те взеха решение.", добави Караджов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
3
 
3
 
! Отговори
Обяснението: преди 1 година
По време на социализма всяко училище имаше делегирани определени права - примерно библиотека - квото излезе на пазара като периодика или литература - абонамент и както има една поговорка капка по капка - езеро става (вир) . След 1990 много от тези библиотеки бяха закрити, а практиките капка по капка ликвидирани и преустановени!Самата идея че училището не е поточна линия, а желана територия за ученика бе изоставена и ликвидирана.Вратите се тръшват 17:00 и училището е място за задължителен престой
122
3
 
2
 
! Отговори
Обяснението: преди 1 година
По време на социализма всяко училище имаше делегирани определени права - примерно библиотека - квото излезе на пазара като периодика или литература - абонамент и както има една поговорка капка по капка - езеро става (вие) . След 1990 много от тези библиотеки бяха закрити, а практиките капка по капка ликвидирани и преустановени! Самата идея че училището не е поточна линия, а желана територия за ученика бе изоставена и ликвидирана.
121
1
 
2
 
! Отговори
Едни хора казаха: преди 1 година
Че имат още място за такива подчертани с червен хайлайнер цитати, ето още един:"Настоящето финансиране на публичното образование с така нареченият делегиран бюджет, който не делегира нищо е абсолютна кастрираща брадва за образователните процеси - в него някакъв процент за осъвременяване, периодика, изследване, развитие, надграждане на материално техническата база!" Трябва да се иска или от община или министерство или оперативна програма - тоест червеното - корупционна предпоставка. Обяснявам .
120
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Измамници с дипломи хвърлиха страната в хаос. Цените растат и добавките им съвсем изчезнаха. Вече цяла година се оправдават с ГЕРБ , за своята некадърност. Петков даде цялата ни енергетика на офшорка с руски капитали, придружена с класифицирана национална и такава на ЕС, информация. Заведе семейството си на плаж в "Корал", където е хвърлил око на апетитно местенце. Буренцето без врат, спец по фалити Василев си пусна отпуска, а държавата ври и кипи, с правителство в оставка.
119
12
 
5
 
! Отговори
ха ха ха преди 1 година
кохортата на вождът Винету вкара едни 9 млрд.пари в"устно обръщение"и започнаха безделниците му да го повтарят защото той го е казал и трябвало да се разплатят с тях на тези *** и шкембета днес които били на улицата да искат пари по подобие на хотелиери и други там химици на напитки и манджи !Абе ей кой плаща за нещо което не е договорено бе,колко пъти ще ви се казва,че парите са откраднати по начини които са счетоводни и финансови тарикатлъци?Само балами работят срещу обещания за заплата..
118
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
К. Петков е комунист под прикритие, напомпен с много ентусиазъм! От нашия опит знаем, че след такива остават само руини!
117
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във коментарите виждам много пътни строители, чалгаджии, както и от електората на ГЕРБ и Де-***-Се.Благодаря, но не искам да съм в такава компания
116
15
 
10
 
! Отговори
до 119 алооооу преди 1 година
Колко пъти ще се превеждат пари за една и съща работа бе пингвин ? Твои пари ще вземат не мои,тук ако има такова нещо, никой няма да разреши да плаща два пъти за една и съща работа ! Да отиват в Банкя и да си ги искат ! Бедняци сте защото сте простаци и на крадеца мазняци ! Единствени сте най-бедни в ЕС точно заради простотията си,че не знаете какво да искате,от кого да го искате и за какво го искате....строителите като са *** ще стоят без пари,ако бяха умни нямаше да бъдат лъгани с обещания
115
11
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
От година и половина ГЕРБ ги няма във властта, ама щатният плювач нон-стоп руси една и съща евтина помия! И сто метра велоалея не са построили, а търсеха кусури на пътищата на Бойко! П.П. Перверзията Продължава!
114
10
 
20
 
! Отговори
Разочарован преди 1 година
Добре,че ПРОМЯНАТА свърши,защото нямаше да издържим още много.Лошото е,че дълго време ще се възстановяваме от тези мошеници
113
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КИРИЛ И АСЕН СА МОШЕНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ. СЪС СИГУРНОСТ РАБОТЯТ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА НЯКОЯ АМЕРИКАНСКА ФИРМА НЕ САМО ЗА ЕНЕРГОНОСИТЕЛИТЕ. ТЕ ВЛЯЗОХА ВЪВ ВЛАСТТА ЗА ДА КРАДАТ ЯКО, НЕ МИЛИОНИ, А МИЛИАРДИ. КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД И , ЧЕ ЕВРЕИН Е В КОМПАНИЯТА ИМ И ВЪРТИОПАШАКА....
112
2
 
1
 
! Отговори
Моля да подчертаете: преди 1 година
С червен хаилайнер следното мое изказване:"Така както репресиите, смъртта и структурното насилие след 1990 са десетократно-двадесетократно по-големи отколкото през социализма до 1989,така и образователната система на публичното образование е десет пъти по-централизирана,по еднообразна, създаваща продукт тип Доматена супа Кембъл(нищо против Анди Уорхол освен когато го прилагат наобратно-той прави обикновеното необикновено , либерастите обратното)с нормативна уредба за ликвидация и дискриминация
111
7
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Харвардските мошеници могат да печелят избори единствено с машините на Мадуро, и затова и Радев ,и Рашков са вътре в далаверите им!
110
17
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Вижте бе папагали колко трябва да е инфлацията на България като сме най-бедни защото сме най-окрадената държава ? Знаете ли какво е това "инфлация" или като банкянската кратуна не знаете но е важно да плюете ? Все пак като най-бедни не сме последни по инфлация, това може ли да ви раздвижи мозъкът-пане в черепите ? За 12 г.кражби на ГЕРБ защо лазехте като гущери из тревата и не си надигахте главите, пъзляци, днес блеете и "преживяте" глупостите на пожарникаря-*** !
109
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и да се помпа бедният бачкатор в коментарите, ПП печели следващите избори. Просто, бачкаторе, няма откъде в кръга си да имаш хора с над 10к лв. доход да знаеш за кого гласуват. Просто те не те понасят, ти ги наричаш връзкари и така. 90% от тези 200к души у нас с доход над 10к гласуват за ДБ и ПП. Вече мнението на малцинството бачкатори в прованса, които се мислят за мнозинство, не ме интересува.
108
5
 
16
 
! Отговори
Алооууу, преди 1 година
...Емигранте, хайде поне се поинформирай малко, тогава се изхождай! Строителите си искат парите за вече свършена работа, само че Кирчо и Кокорчо вече опоскаха парите! Хайде да не забравяме, как декември месец бяха отчетени набързо 9 милиарда/!!!/. И от тези средства, нито лев за тези които вършат работа!
107
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е, че парите за заплати на строителите са отишли в партийната каса на ПП Подчяната за сушита, за за пици с бял прах, за партита и за хотели в. Банско И Боровец.Така че строителите са напълно прави да стачкуват.
106
15
 
11
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Тук най-лесно се разпознават празноглавците на Тиквата,на Копейката,на Чалгаря или на трудно говорещия български карадайътъ(аз пък не мога да му изпиша името и да го изговоря),повтарят им изказите поради причината,че не могат да разсъждават и смятат,че наистина повторението е майка на знанието,но НЕ Е,то е майка на затъпяването!Партийността по-важна ли е за вас от България бе овце,нали сте патриоти,кое е патриотичното,да стоите в поза"партер"пред овчарите си ли?Стадо за курбан-чорба сте !
105
2
 
9
 
! Отговори
Не е случайно: преди 1 година
Каква свобода донесохте тук? Икономическа? Айде бе? Образователна? Айде бе с тоя робски труд върху интелигенция против научно-художествения технологичен прогрес и научни факти! Каква точно свобода донесохте тук шматки заспалииии? За яхтите си? За сарайте си? Културна свобода? Айде бе? Не бе то има много изкуство и култура, ама нашето къде е?https://youtu.be/a23945btJYw
104
2
 
8
 
! Отговори
Не е случайно: преди 1 година
Каква свобода донесохте тук? Икономическа? Айде бе? Образователна? Айде бе с тоя робски труд върху интелигенция против научно-художествения технологичен прогрес и научни факти! Каква точно свобода донесохте тук шматки заспалииии? За яхтите си? За сарайте си? Културна свобода? Айде бе? Не бе то има много изкуство и култура, ама нашето къде е?