Петков: Чиновници опазват хранилката за строителните фирми, близки до ГЕРБ

Той настоява Караджов да освободи шефа на АПИ
123
Петков: Чиновници опазват хранилката за строителните фирми, близки до ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаквам министър Гроздан Караджов незабавно да освободи председателя на АПИ, заради чиито действия и бездействия е нарушен общественият интерес в полза на привилегировани фирми. За това призова в социалната мрежа Facebook примиерът в оставка Кирил Петков.

Още по темата
„Единствената функция на институциите е да работят в полза на хората. Действията на МРРБ и агенция "Пътна инфраструктура" от тази седмица са показателни, че на България е нужно ново антикорупционно мнозинство, което да пресече завинаги порочните модели на предишната власт и да върне институциите на гражданите“, пише той.

„За пореден път сламени чиновници и брокери влязоха в акция за опазване на държавната хранилка за строителните фирми, близки до ГЕРБ и кръговете около тях. Същите, взели стотици милиони на тъмно за работа по пътищата, с договори, по които текат проверки заради порочни строителни практики.С прекратяването на  новите, прозрачни обществени поръчки, АПИ възпрепятства пътната поддръжка в държавата в следващите 6-7 месеца и поставя в риск здравето и живота на гражданите. Това не трябва да се допуска!“, посочва Петков.

„Очаквам народните представители спешно да обсъдят проблема в регионалната комисия и да излязат със законосъобразно решение, което да гарантира, че българските пътища ще се поддържат без пропуск, включително през зимния сезон. Очаквам компетентните органи, включително прокуратурата, да се сезират по извършените нарушения и да възобновят проверките по работата на строителните фирми и целесъобразното изразходване на стотиците милиони публични средства“, допълва той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: апипътищаКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
19
 
! Отговори
на крив ,,, преди 1 година
абе кико , е нали щеше да съкращаваш чиновниците , а ти кво направи , назначи още и още :)
6
2
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа, *** Киро и той се показа :)))))))))))) Кажи ся, бара ли парапета, а? :)))))))) ЧАО Кирчо!!!
5
1
 
23
 
! Отговори
Ей, палячо преди 1 година
***, хората не ги интересуват вашите крсмоли и спорове. Желателно е да не се убиват по пътищата, заради дупки и спрени ремонти. Ок? Като не харесваш старите фирми, викни други, излез сам и оправи пътищата, ако искаш. На хората не им дреме как ще се оправиш, но се оправи. А не да хленчиш две години.
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков ти си редови българин върви си А аз очаквам ревизия на теб и твоите комисионери Грабители Разследване Гешев събуди се
3
3
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ НА СВОБОДА ОТ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА НА ВОТА С МАШИНИТЕ! РАЗТРОГНАЛИ ДОГОВОРА ЗА ГАЗ НЕ ЗАРАДИ МОРАЛ А ЗА ДА КУПУВАТ СКЪПО ОТ ТЕХНИ ФИРМИ ПРИ НАЛИЧИЕТО НА ПОДАДЕНИ ОФЕРТИ НА МНОГО ПО НИСКА ЦЕНА ТЕ ИЗБИРАЛИ ПО-СКЪПИТЕ!!! ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА НА ВОТА С МАШИНИТЕ СА АБСОЛЮТНИ ПРЕСТЪПНИЦИ!
2
1
 
26
 
! Отговори
бай ой преди 1 година
той е никой, нищо не може да настоява вече!
1
26
 
7
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Това е защото не направихте чистки и мутрите на герб и дпс ,безчинстват и грабят.