Петков: Чиновници опазват хранилката за строителните фирми, близки до ГЕРБ

Той настоява Караджов да освободи шефа на АПИ
123
Петков: Чиновници опазват хранилката за строителните фирми, близки до ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаквам министър Гроздан Караджов незабавно да освободи председателя на АПИ, заради чиито действия и бездействия е нарушен общественият интерес в полза на привилегировани фирми. За това призова в социалната мрежа Facebook примиерът в оставка Кирил Петков.

Още по темата
„Единствената функция на институциите е да работят в полза на хората. Действията на МРРБ и агенция "Пътна инфраструктура" от тази седмица са показателни, че на България е нужно ново антикорупционно мнозинство, което да пресече завинаги порочните модели на предишната власт и да върне институциите на гражданите“, пише той.

„За пореден път сламени чиновници и брокери влязоха в акция за опазване на държавната хранилка за строителните фирми, близки до ГЕРБ и кръговете около тях. Същите, взели стотици милиони на тъмно за работа по пътищата, с договори, по които текат проверки заради порочни строителни практики.С прекратяването на  новите, прозрачни обществени поръчки, АПИ възпрепятства пътната поддръжка в държавата в следващите 6-7 месеца и поставя в риск здравето и живота на гражданите. Това не трябва да се допуска!“, посочва Петков.

„Очаквам народните представители спешно да обсъдят проблема в регионалната комисия и да излязат със законосъобразно решение, което да гарантира, че българските пътища ще се поддържат без пропуск, включително през зимния сезон. Очаквам компетентните органи, включително прокуратурата, да се сезират по извършените нарушения и да възобновят проверките по работата на строителните фирми и целесъобразното изразходване на стотиците милиони публични средства“, допълва той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: апипътищаКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
13
 
! Отговори
Строител преди 1 година
Трябва да е ясно, че заплатите на строителите са заминали директно в касичката на ПП Подмяната . С тези пари Лена Бориславова и Кирил Петков пътуваха със самолет до Солун, въпреки, че има път дотам, с тези пари правеха партийни сбирки на Боровец и Кемпински, с тези пари Петков си прави прощални парти в МС, на което кани няколкостотин улични жълтоапветника.Съд за Кирил Петков!
26
9
 
8
 
! Отговори
Дървен Шоп преди 1 година
Тиквата окраде АПИ от еврофондовете за 20 години напред !
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирето ще гепи комисионни и от Уестингхаус. Превръща АЕЦ Козлодуй в Чернобил. Схемаджиите продължават да затъват България дори в агонията си.
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо вместо половин година да се държиш за парапета, да беше свършил нещо
23
2
 
18
 
! Отговори
Смях преди 1 година
2 години повтарях като латерна, че тоя ще докара НДСВ 2.0, ама народа *** на джанка батко и си търси поредния спасител?!!!
22
3
 
21
 
! Отговори
Разочарован преди 1 година
Добре,че ПРОМЯНАТА свърши,защото нямаше да издържим още много.Лошото е,че дълго време ще се възстановяваме от тези мошеници
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире,късно е либе за промени.Ти изпусна питомното,сега гониш дивото.еми няма да стане!
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахахахахахаха Не стига, че се омазаха до ушите, ама продължават да рият. Вола рие на гърба му пада, Кирооо!!!
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире аре стига алабализми, а отговори вЕрно ли ще ходиш в Козлодуй за да принудиш шефовете на АЕЦ-ца да сключат един договор с "Уестингхаус"???
18
1
 
15
 
! Отговори
КЪМ ЗАТВОРА,МОМЧЕ.. преди 1 година
НЯМАШ ПРАВОМЕРНО ДЕЙСТВИЕ, КОЕТО ДА СИ ИЗВЪРШИЛ ОТКАКТО СИ В ПОЛИТИКАТА...
17
0
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Кирю парапета: Gangnam стилОп-оп-оп-опОппа Gangnam стилОп-оп-оп-опОппа Gangnam стилХей - Секси лейдиОп-оп-оп-опОппа Gangnam стилХей - Секси лейдиОп-оп-оп-оп............. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
16
2
 
18
 
! Отговори
Ghost преди 1 година
Киреле, ами защо не ги махна тези чиновници. Освен милиарди заеми и високи заплати с много празно говорене, какво друго свършихте. 2 години Кириле? Две години...
15
0
 
3
 
! Отговори
History channel преди 1 година
говори миналото за жалост много лошо и тъжно за БГ
14
0
 
22
 
! Отговори
Состин преди 1 година
Такаааа. Бачо Кико назначи родата на благи местнца. Продава газ за под три секунди, излъгя за американския газ, излъга за конектора че е готов, срина държавата и накрая пак Бойко му виновен. Тва ако не е тжък идиотизъм.
13
1
 
9
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
А ТОЙ ИМ ОТГОВОРИ - ВСИЧКИ СТЕ МАСКАРИ
12
0
 
18
 
! Отговори
абе преди 1 година
кирчу , кажи за завода за ел. автомобили , кога ше почне да функционира , или едни народни милиони изгоряха ?
11
1
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Кирю насади Рундю на брутални пачи яйца. А ся Рундьооо, вдигай юмрука! Оп, оп... оп:))))
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро, може ли всеки път като изръсиш нещо, целия народ да почне да цъка с език? Талант си бате! Ти ли ще говориш за чиновници - вие, които искахте да слжите чиновник с 21 имота цял живот на заплата, за шеф на КОМПИ-то. Твоята нaглocт е почти толкова безгранична колкото твоята глyпocт
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СТИГА С ТОЗИ ГЕРБ ПЕТКОВ ТИ СИ НАЗНАЧЕН ДА РАБОТИШ ЗА БЪ.ГАРИЯ САБОТИРАШ БЪЛГАРИЯ ПЕТКОВ ЗАЩО НЯМА РАЗСЛЕДВАНЕ ДА ТЕЗИ НЕГОВИ ДЕЙСТВИЯ САБОТАЖИ ПЪТИЩАТАТА ТЪНАТ В РАЗРУХА КЪДЕ СА ПАРИТЕ ЗА ПЪТИЩАТАТА ПЕТКОВ КАЖИ КАКВО НАПРОВИХТЕ С ПАРИТЕ ЗА ХЕМУС
8
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Наслушахме се на алабализми, хайде стига вече.