БСП връща неизпълнен третия мандат, задават се избори

И левицата не успя да състави кабинет
28 юли 2022 07:21, Александър Попов
49
БСП връща неизпълнен третия мандат, задават се избори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентарната група на "БСП за България" ще върне третия мандат за съставяне на правителство на президента днес сутринта.

До тук се стигна след като първата политическа сила "Продължаваме промяната" не успя да състави кабинет с първия мандат, а от ГЕРБ-СДС го върнаха веднага на държавния глава. Третият мандат за съставяне на правителство президентът връчи на БСП на 18 юли, но левицата не успя да намери мнозинство за него.

„В четвъртък, ще върнем мандата на президента Радев като неизпълнен. ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" не искат да има закони, не искат да има КЕВР, искат да има хаос и беззаконие. Опасността, която предстои пред държавата от днес нататък е на тези, които не подкрепиха България да има работещо правителство. ГЕРБ, ИТН, ДПС и "Възраждане" саботираха и извадиха от програмата на Народното събрание законодателната програма, предложена на БСП. "Възраждане" са патерица на ГЕРБ, а ИТН на ДПС, заяви Георги Свиленски от БСП след разразилия се в пленарна зала скандал вчера.

По думите му в този парламент няма антикорупционно мнозинство, а има представители на тези, които искат да се възползват от корупцията.

Трусовете между доскорошните коалиционни партньори се задълбочиха, след като преди седмица излезе запис от вътрешнопартийното заседание на „Демократична България“, на което партията обсъжда докъде са стигнали преговорите за съставяне на правителство.

След изтичането на записа, лидерът на ИТН Слави Трифонов оповести, че приключват всякакви преговори за съставяне на правителство с доскорошните партньори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: БСПмандатРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
До байчо преди 1 година
Слеслужебен кабинет и на есен избори.
33
0
 
1
 
! Отговори
байчо преди 1 година
Сори за тъпия въпрос. Сега какво следва? Избори или ще връчат мандата за четвърти път на друга партия? Ако да, то на коя?
32
2
 
3
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
Другаре, проблемът е в матрялът. Не са виновни политиците, икономистите, ченгетата, шпионите, гласопудавателите,... Котилото е от ***. На Балканската Пени'сула ний сме най-черните уфси, но нещем да си го признаем. Давайте нови, още по-нови и най-нови избори,... И така до края на света.
31
0
 
5
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Боже, кой ли можеше да предположи, че коалицията за 3-ти път няма да събере 121 депутати? Освен всички с глава на раменете си, разбира се. Както каза един експерт: няма страшно! Ако на тези избори акълът не дойде в главите на избирателите, ще има нови избори през пролетта. И тогава със сигурност акълът на избирателите ще дойде :) Особено след дългите зимни нощи, които ще са ги навели на размисъл ;)
30
2
 
11
 
! Отговори
БСП КОШМАР преди 1 година
Май ша гледаме парламента отвън
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ И БОРИСОВ В КОАЛИЦИЯ ТОВА ЩЕ Е НОВОТО УПРАВЛЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ
28
4
 
6
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Настроението на хората е повече от ясно - не искат ГЕРБ-СДС да управляват. Проблемът е, че хората не намират достатъчно подходяща партия и затова масово не гласуват, а на гласуващите гласовете се разпръскват по антимутpенските партии и се налага да има коалиция между тях, а това се видя, че не е лесно.
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде на хаирлия - на изборите ГЕРБ-СДС с 3%, с Стефан Янев с 30%.
26
2
 
9
 
! Отговори
Менкаме си ги! преди 1 година
Ъхъ ! Бсп и Свиленски връщат мандата , а Фигуранта връща Деса на Свиленски. Така са се разбрали "баджанаците".
25
2
 
3
 
! Отговори
Веселин 7112136860 преди 1 година
Две неща. Първо,защо ще връшат мандата в четвъртък,а не в сряда ? И последно,Радев тоя път откъде ше изтаражи поредният ротшилдов евреин за служебен кабинет? От Сорбоната? Или директно от Израел на Ганц? Апропо не един и двама нацисти от Гестапо инСС са носили еврейската фамилия Ганц.
24
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То какво излезе, БСП се оказа единствената разумна партия в парламента. Преди време ДПС бяха разумната партия.
23
2
 
13
 
! Отговори
Хе,хе ! преди 1 година
Вижте само червеният Свиленски как срамежливо гледа любовника на жена си и се е изпънал така, че да не му пречат рогата, които му е поставил Фигуранта ! Какво пдение на мъжкото достойнство ! Само комунист може да се самоунижи толкова - и то за едната възможност да кажат, че "управлява" !!! Срамно ! Нищо мъжко! Комунист и мъж са противоположни понятия.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Деси като домакиня няма ли да сервира по кафене на баджанаците
21
2
 
13
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Я кого виждаме на снимката БАДЖАНАЦИТЕ.Обаче баджо Румен излезе голям тарикат,за втори път прекара баджо Георги като този път му натресе мандата.
20
3
 
3
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Абе БСП то не се ли събирате да се разберете кой какво ще говори или Вие страх да не Ви запишат.Баджанака:ще върнем мандата щото Възраждане са патерица на ГЕРБ,а ИТН на ДПС.А едно САШЕ заяви ФЕРБ са като радиацията и никой дори не иска да се докосне до тях ,те 12 г отровиха живота на хора,а Борисов сега обикаля като турист страната, но няма да му се получи.Ние имахме идеи,планове искахме тотално да променим живота на хората ,но ГЕРБ ни попречиха.ХА СЕГА ДЕ!!!
19
1
 
10
 
! Отговори
БКП преди 1 година
Свиленски не уточни,*** на кого е патерица
18
2
 
16
 
! Отговори
Ох майко преди 1 година
Най-странното е, че тая шибaнa коалиция все още намира подкрепа от гражданите! На всичкото отгоре, най-некадърно управляващи и лъжещи, и некомпетентни ПП чак ще са втора сила според проучванията? Как? Защо? Кой ще гласува за тях, по дяволите? Възможно ли е да има чак толкова мaлoyмни граждани?
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чао Кyрнелия. Няма да ни липсваш :)
16
2
 
8
 
! Отговори
2022 преди 1 година
Логично.Няма оправяне след поразиите на ПП.Интересите на кукловодите в сянка са над всичко.Бойкот!
15
13
 
5
 
! Отговори
ОПГ преди 1 година
Не пипайте само ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ! И на есен пак гласувайте за ГРЕБ, баце ще ни качи пак на джипйата и ще ни повози..