Захарова захапа Кирил Петков за "руската заплаха": Агония!

Тя пожела на българския народ прагматично правителство
30 юли 2022 07:35, Александър Попов
414
Захарова захапа Кирил Петков за "руската заплаха": Агония!
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Спекулациите за предполагаема намеса на Русия във вътрешните работи на България са признак на политическа агония. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в коментар по повод изявленията на действащия в оставка български министър-председател Кирил Петков за "руската заплаха".

"С любопитство прочетохме интервюто на българския министър-председател в оставка Кирил Петков. Искрено съчувстваме на опасенията му относно "дългата ръка" на Кремъл", се казва в коментара. "Спекулациите с "руската заплаха" за вътрешнополитически и други користни цели са сигурен признак за политическа агония", заяви Захарова

"Убедени сме, че това е също толкова очевидно и за българския народ, на когото искрено желаем просперитет и прагматично правителство, способно да действа, изхождайки от националните интереси, а не от стремежа да служи на отвъдокеанските "партньори", допълват от руското външно министерство.

Още по темата
Подчертава се също, че "Русия никога не си е позволявала да се намесва в делата на чужди държави и никога няма да позволи на никоя друга държава да се опитва "да ни налага своето мнение".

В материал в "Таймс" Петков е цитиран, че е започнал борба с корупцията, но "имаме по-голям враг - руското влияние".

"Ние не разбирахме, че корупцията и руското влияние в България са едно и също нещо. Корупцията е най-добрият инструмент на външната политика на Москва на Балканите", смята премиерът в оставка.

Петков бил решен да се бори срещу търговията с влияние на руския президент Владимир Путин в Източна Европа, но се опасява, че "Русия смята да го свали от власт завинаги".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
14
 
55
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Киро знае само Лена да му лъска бастуна и да се оправдава с Русия, на това ги учат в Харвард.
5
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вероятно агония с привкус на параноя. Хахахахаха
4
9
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП са политически трупове, а интервюто в Таймс е последен напън да кешират нещо от несъстоялия се Просто Киро, ингилизите му куратори.А Захарова вероятно е отговаряла на въпрос на журналист, иначе бъртвежите на Просто К. са безумно не ориентирани и не състоятелни, за да им се обръща каквото и да е внимание.
3
7
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки политик, който се обяви публично против трета страна е голям rлyпак, като политик работата му е да извлече максимални ползи за страната, за която работи а не да я вкарва в изолация от останалия свят.
2
18
 
57
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
КИРИЛ ПЕТКОВ и ПАРТИЯ пп съсипаха БЪЛГАРИЯ
1
4
 
37
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
да има МИР а не и ВОЙНА