Атанасова, ГЕРБ: Време е за надпартийно обединение по приоритети

Всичко, което ПП направили, беше санкционирано от правовата държава
Обновена: 31 юли 2022 16:18 | 31 юли 2022 14:03, Елка Василева
175
Атанасова, ГЕРБ: Време е за надпартийно обединение по приоритети
Снимка: архив, БГНЕС

ГЕРБ са готови да седнат на една маса с всички политически формации, с които споделят сходни ценности по големите стратегически национални въпроси - европейския път на България, участието в НАТО, влизането в еврозоната и Шенген, диверсификацията на газовите доставки.

Още по темата
Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред БНТ.

 "Не знам дали е възможно "Продължаваме промяната" и ГЕРБ да седнат на масата на преговорите, важно е как ще ни подредят българите. Но по всяка национална важна тема надпартийно е възможно обединение на всички, които имат еднаква ценностна система. Това е отговорното поведение, а не да чертаем червени, бели и всякакви линии, които някой може или не може да прескочи. Наша цел е България да е свободна, демократична и правова държава. Българите да са спокойни, толерантни помежду си и заедно да преодоляваме кризите. Ако има формации със същата цел и интерес като нашия - добре дошли! Защото е крайно време да покажем силата на съединението. България и народът е толкова разединен, че няма нужда от червени линии, граници и грозен политически дебат.", изтъкна тя.
По думите на Атанасова управлението на страната през последните 8 месеца е символ на несправяне - на газене на конституцията и законите на страната.

"Извинявайте, ама всичко, което те направиха, беше санкционирано от правовата държава. И ние сме доволни, че съдилищата санираха всичко, което бяха сътворили - и за Капитан Андреево, и за влизането на Кирил Петков във властта, и за КЕВР. Бизнесът е в шок от това управление - 8 месеца, които са празно време за нашата държава", допълни тя.

Според Десислава Атанасова, ако е имало доказателства за корупция и кражби по време на управлението на ГЕРБ, правителството и Бойко Рашков са щели да ги представят до момента, а всичко, което са направили, е да арестуват незаконно Борисов и Горанов. Тя изтъкна, че от ГЕРБ имат съмнения, че се краде по 1 лв. на всеки литър бензин или дизел и имало доклади на службите в тази посока.

Десислава Атанасова коментира и призива на Настимир Ананиев към ГЕРБ да се извинят на избирателите.

"За кое ние да се извиним, а тях да похвалим - за липсата на един сантиметър асфалт, хората се избиват. За това, че всеки ден хващат пияни и дрогирани шофьори - откъде идва тази дрога, не сте ли се замисляли? Как да коментирам такава политическа шантонерка като г-н Ананиев? Той беше в управление на ГЕРБ, когато управлявахме с Реформаторския блок. Благодарение на ГЕРБ и на това, че той се влачеше по корем в централата на ГЕРБ, за да стане председател на транспортната комисия, изобщо някой му научи името. Дали да коментирам вълци и овчи кожи - ама моля ви се, няма смисъл!", каза Атанасова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Борко преди 1 година
Да и се изхвърля на прашките
92
0
 
4
 
! Отговори
Мара преди 1 година
Въх си Божкееее.... Жива да не бях! Тая ку..... да не би да иска да каже, че ГЕРБ са готови с Дявола ортак да станат за да продължат да крадат. Това се знае, независимо колко са манипулативни и лъжливи изявленията на пажовете на ББ.
91
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
изключително нахална и нагла
90
0
 
1
 
! Отговори
Ах ти Деси! преди 1 година
Професионалистка такава. Пак си в готовност!!!!
89
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 1 година
До Анонимен личи им, че са завъшили харвард - пълни неграмотници, там ги учат на разни простотии и да бъдат манипулируеми.
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партията на Херо Мустафа е надпартийна.
87
0
 
4
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Дрончо, ама тия въпроси ги отправяй към някой от тях с повече мозък, да речем Боко. Тая хич я нема, само тя и някои медии я вземат на сериозно
86
1
 
8
 
! Отговори
Дрончо преди 1 година
Атанасова, малко питанки? Къде са изтребителите, авансово платени ? Защо се забави газовата връзка с Гърция? Защо ПАВЕЦ Чаира вечно бе в ремонт? Защо, евтиния ток от АЕЦ-а се продава навън, а Ние ползваме скъпата зелена енергия? Защо , Лукойл стана монополист на горивата и как така всички данъни складове за внос са негови? Как с пари за 5 магистрали тука още няма една готова? АКТ 16 на скоростната тангента кога?
85
0
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До 82 ДидоДа, да, да, сега си спомних, че Миролюба Бенатова се беше хвалила преди десетина години, че се чукала с Бойко. Напила се е и развързала езика.
84
0
 
5
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Тъй като главния приоритет на ГЕРБ е крадене и рекет в големи размери , все ще се намери някоя партия които да ги припознае и да се прегърнат!Едната е ДПС , но явно не им е достатъчна!
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой доскоро плюеше наляво и надясно като пияна камила? Сега пък имала искания!!!
82
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Време е мутроайдуците да се махат.
81
2
 
8
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Стига с тия празни приказки и намерения за индулгенции на осъществените от техните правителства - кражби ,схеми и пълно овладяване на институциите!За каква ценностна система говорите- ГЕРБ и компания нямат такава?!Приоритети Ви са само "мръсни поръчки" от всякакъв характер!"Надпартийно обединение" с хората от ГЕРБ ,които са в момента в НС ,няма как да се осъществи ,защото целта на промяната е да се промени всичко това ,на което олицетворявате.Малко са свестните хора от ГЕРБ и те не са в НС
80
1
 
11
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Много по-грозна и невежа от кърджалийската Пр.П.ка Цвета!Факт.Тиквата ги събира само такива ,за да не личи колко е невеж и проссст самия той.Факт.
79
1
 
14
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
Новата П Д *П от Дулово пак се изцепи . Да се прегърнем с тези които ни окраха . Да се обединим с тези които изгониха 2 мил. българи зад граница - НЕ БЛАГОДАРЯ
78
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Да не се говори повече за червени линии, само за по-младите жени да е разрешено , но само по 1 път месечно.
77
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Змията в действие - колко ли и плаща мутрата !?
76
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
И нека да позная какви ще са основните "приоритети". Да се спре газ и петролни продукти от Русия, да се спре АЕЦ Белене докато не се направи да работи с американско ядрено гориво. И в "най-добрия" случай - да обявим формално война на Русия. Това са атлантическите приоритети на ПП и ГЕРБ.
75
2
 
3
 
! Отговори
Дидо преди 1 година
Тя и да я владее техниката не и трябва за Бойко, щото он е късопишкоФ комплексар.Eдна "журналистка" от BTV, преди 10 -тина години, се хвали на маса, че е спала с него и като се накваси почнА да говори...
74
3
 
8
 
! Отговори
Позиция на страха преди 1 година
12 години видяхме какво можете. Сред по-значимите партийни постижения са например хубавите хотели в стил мутробарок, които се извисяват по нашето презастроено Черноморие. Да не забравяме и за прехвалените магистрали и нашумялата напоследък частна граница. За какво да се извините ли? Ами за това, че грабихте държавата 12 години и ощетихте малкия и среден бизнес, за това че проявявате цинично политическо безочие, заплашвайте народа през телевизора със страх от глад и студ.