Атанасова, ГЕРБ: Време е за надпартийно обединение по приоритети

Всичко, което ПП направили, беше санкционирано от правовата държава
Обновена: 31 юли 2022 16:18 | 31 юли 2022 14:03, Елка Василева
175
Атанасова, ГЕРБ: Време е за надпартийно обединение по приоритети
Снимка: архив, БГНЕС

ГЕРБ са готови да седнат на една маса с всички политически формации, с които споделят сходни ценности по големите стратегически национални въпроси - европейския път на България, участието в НАТО, влизането в еврозоната и Шенген, диверсификацията на газовите доставки.

Още по темата
Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред БНТ.

 "Не знам дали е възможно "Продължаваме промяната" и ГЕРБ да седнат на масата на преговорите, важно е как ще ни подредят българите. Но по всяка национална важна тема надпартийно е възможно обединение на всички, които имат еднаква ценностна система. Това е отговорното поведение, а не да чертаем червени, бели и всякакви линии, които някой може или не може да прескочи. Наша цел е България да е свободна, демократична и правова държава. Българите да са спокойни, толерантни помежду си и заедно да преодоляваме кризите. Ако има формации със същата цел и интерес като нашия - добре дошли! Защото е крайно време да покажем силата на съединението. България и народът е толкова разединен, че няма нужда от червени линии, граници и грозен политически дебат.", изтъкна тя.
По думите на Атанасова управлението на страната през последните 8 месеца е символ на несправяне - на газене на конституцията и законите на страната.

"Извинявайте, ама всичко, което те направиха, беше санкционирано от правовата държава. И ние сме доволни, че съдилищата санираха всичко, което бяха сътворили - и за Капитан Андреево, и за влизането на Кирил Петков във властта, и за КЕВР. Бизнесът е в шок от това управление - 8 месеца, които са празно време за нашата държава", допълни тя.

Според Десислава Атанасова, ако е имало доказателства за корупция и кражби по време на управлението на ГЕРБ, правителството и Бойко Рашков са щели да ги представят до момента, а всичко, което са направили, е да арестуват незаконно Борисов и Горанов. Тя изтъкна, че от ГЕРБ имат съмнения, че се краде по 1 лв. на всеки литър бензин или дизел и имало доклади на службите в тази посока.

Десислава Атанасова коментира и призива на Настимир Ананиев към ГЕРБ да се извинят на избирателите.

"За кое ние да се извиним, а тях да похвалим - за липсата на един сантиметър асфалт, хората се избиват. За това, че всеки ден хващат пияни и дрогирани шофьори - откъде идва тази дрога, не сте ли се замисляли? Как да коментирам такава политическа шантонерка като г-н Ананиев? Той беше в управление на ГЕРБ, когато управлявахме с Реформаторския блок. Благодарение на ГЕРБ и на това, че той се влачеше по корем в централата на ГЕРБ, за да стане председател на транспортната комисия, изобщо някой му научи името. Дали да коментирам вълци и овчи кожи - ама моля ви се, няма смисъл!", каза Атанасова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен гербер преди 1 година
Победа Герб ! Никакво обединение с ПП ! С ДПС по добре управлявайте !
52
1
 
11
 
! Отговори
ОФ ТАЯ ПАК ОБЪРКА преди 1 година
Думата.Винаги евреме за .....музикални сюити с духов инструмент.
51
3
 
18
 
! Отговори
оф преди 1 година
тази елементарна, креслива, мощно диалектна женица може лида си я приберете?
50
2
 
7
 
! Отговори
до Бойко съм преди 1 година
Ти нали не четеш ,само Винету ,па как пишеш бе ?
49
3
 
22
 
! Отговори
Гадове преди 1 година
12 години, мина ни живота в кражби и мизерии от ГЕРБ. 850 000 българи емигрираха. Вие сте за затвора, до един!
48
2
 
13
 
! Отговори
пръщи от наглост преди 1 година
Като го видя това чудо просто местя на друг канал !
47
6
 
6
 
! Отговори
Бойко съм преди 1 година
Неблагодарни к, уч, ета, толкова пътища, толкова детски градини, толкова спортни зали, толкова ремонти и саниране, подмяна на настилка + тротоари на цели квартали ... И накрая нищо, пак аз съм най - мразения. Закривам партията и ви оставям в ръцете на изпадналите в делириум киро - па, пу, ра, корни, слаФчо чал, гарчето, и ристо иванов ...
46
2
 
10
 
! Отговори
много ви се ще !! преди 1 година
Да мине време да се размият нещата от самосебе си да се поразмине, хората да ви позабравят изпълненията -- не сме ви забравили чекмеджетата !
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много си права . Време е . Но никога повече с вас. Вие нищо не направихте освен да крадете цели 12 години. Трябва да ви съдим за гоноцид.
44
1
 
13
 
! Отговори
Червена Линия преди 1 година
Томислав Дончев става главнокомандващ на ГЕРБ, пълно разследване на всички скандали, махане на най-скандалните герб-аджии. Като направите всичко това - отивате в ПП, и започвате да се молите за преговори.
43
1
 
16
 
! Отговори
Нагла Пача преди 1 година
Първо трябва да се извиниш, за това че преби протестиращи под колоните, след което да призовеш пълно разследване на шкафчето. След което може да дойдеш и да се помолиш за преговори, ако имаш очи и не те е срам, но ти това си го доказала, че не ти е проблем. Не си от срамливите.
42
0
 
12
 
! Отговори
Лойко преди 1 година
Ако Продължаваме Промяната се коалира с Грабим Европари Рекетираме и Бием, излизам на протест и свалям доверието си от Кирил и Асен.
41
0
 
12
 
! Отговори
КОКОРЧО fanbase преди 1 година
Искаш да преговаряш с ПП? Застани в Поза Партер и започвай да се молиш. Това са условията за преговори.
40
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последни напъни на ГЕРБ да си спаси кожата. Явно социологията им е показала 30% на ПП и 15% за ГЕРБ и са осъзнали, че политическия им край е близо. Отивате в канала на историята, ГЕРБ-енуги! Имахте шанс. Правителство няма ЗАРАДИ ВАС! Е сега... оправяйте си бакиите. Управлявайте с ДПС и ИТН. С ПП няма да ви позволим да се коалирате. Да ги научите на вашите схеми и далавери - не мерси.
39
2
 
11
 
! Отговори
лелке преди 1 година
Много отдавна и много пъти пропуснахте шансовете си да си измиете имиджа. Твърде много въпроси има към ГЕРБ... за партията им, за лидерите им... за шкафчета, суджуци... кой ще ти даде да управляваш мa?!?!?
38
3
 
11
 
! Отговори
червени линии преди 1 година
Може да има обединение, но както ви казах преди месеци - пълно разследване на Тиквата, Лъчо мозъка, Десислава Атанасова, Всички гербаджии, били министри и не на последно място Герогчо.
37
2
 
9
 
! Отговори
Ооо не! преди 1 година
Ако ПП се коалира с тия, излизам на протест.
36
6
 
7
 
! Отговори
bate преди 1 година
тия гербаджийките къде ходат да си правят прическите, всичките са с некви гнезда бате, чорляви, изглеждат потресаващо. Това ако ми е жена и ми се появи с такава коса, ще и посоча вратата и ще и кажа да не се връща докато не си оправи главата по някакъв начин.
35
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ не трябва да подават ръка на провалената корумпирана партия ПП Пълен позор,да им замазват далаверите и кражбите ,заради важни приоритети.Не,не става,ПП трябва да бъдат разследвани за тази подигравка с народа.Да съсипеш държавата за 7 месеца,да показваш разгул и пак да си в НС.Не!Костов направи такава глупост с Декларация за национално помирение с комунистите когато държавата фалира през 1997 г.,така се потулиха престъпленията.А сега какво шушнат Плевнята и Прокопи да си гледат работата!
34
2
 
6
 
! Отговори
Атанасова, преди 1 година
Нали бяха "аматьори".С сега го играеш полегнала е Тодора (ГЕРБ), за всички, които я пожелаха.