Атанасова, ГЕРБ: Време е за надпартийно обединение по приоритети

Всичко, което ПП направили, беше санкционирано от правовата държава
Обновена: 31 юли 2022 16:18 | 31 юли 2022 14:03, Елка Василева
175
Атанасова, ГЕРБ: Време е за надпартийно обединение по приоритети
Снимка: архив, БГНЕС

ГЕРБ са готови да седнат на една маса с всички политически формации, с които споделят сходни ценности по големите стратегически национални въпроси - европейския път на България, участието в НАТО, влизането в еврозоната и Шенген, диверсификацията на газовите доставки.

Още по темата
Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред БНТ.

 "Не знам дали е възможно "Продължаваме промяната" и ГЕРБ да седнат на масата на преговорите, важно е как ще ни подредят българите. Но по всяка национална важна тема надпартийно е възможно обединение на всички, които имат еднаква ценностна система. Това е отговорното поведение, а не да чертаем червени, бели и всякакви линии, които някой може или не може да прескочи. Наша цел е България да е свободна, демократична и правова държава. Българите да са спокойни, толерантни помежду си и заедно да преодоляваме кризите. Ако има формации със същата цел и интерес като нашия - добре дошли! Защото е крайно време да покажем силата на съединението. България и народът е толкова разединен, че няма нужда от червени линии, граници и грозен политически дебат.", изтъкна тя.
По думите на Атанасова управлението на страната през последните 8 месеца е символ на несправяне - на газене на конституцията и законите на страната.

"Извинявайте, ама всичко, което те направиха, беше санкционирано от правовата държава. И ние сме доволни, че съдилищата санираха всичко, което бяха сътворили - и за Капитан Андреево, и за влизането на Кирил Петков във властта, и за КЕВР. Бизнесът е в шок от това управление - 8 месеца, които са празно време за нашата държава", допълни тя.

Според Десислава Атанасова, ако е имало доказателства за корупция и кражби по време на управлението на ГЕРБ, правителството и Бойко Рашков са щели да ги представят до момента, а всичко, което са направили, е да арестуват незаконно Борисов и Горанов. Тя изтъкна, че от ГЕРБ имат съмнения, че се краде по 1 лв. на всеки литър бензин или дизел и имало доклади на службите в тази посока.

Десислава Атанасова коментира и призива на Настимир Ананиев към ГЕРБ да се извинят на избирателите.

"За кое ние да се извиним, а тях да похвалим - за липсата на един сантиметър асфалт, хората се избиват. За това, че всеки ден хващат пияни и дрогирани шофьори - откъде идва тази дрога, не сте ли се замисляли? Как да коментирам такава политическа шантонерка като г-н Ананиев? Той беше в управление на ГЕРБ, когато управлявахме с Реформаторския блок. Благодарение на ГЕРБ и на това, че той се влачеше по корем в централата на ГЕРБ, за да стане председател на транспортната комисия, изобщо някой му научи името. Дали да коментирам вълци и овчи кожи - ама моля ви се, няма смисъл!", каза Атанасова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно "острието" на ГЕРБ се е затъпило, това парно дето никой не го иска в София, ще ти изяде главата Атанасова :)))
32
3
 
9
 
! Отговори
Л.Иванов преди 1 година
Не, не е възможно да се седне с мафията на масата на преговорите! И никакво, ама никакво обединение с мафията няма и не може да има! Управлявайте си, колете и бесете- това е вашия начин на управление!
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е харесвам като жена, но мислех че е поне малко умна, изби рибата със софийското парно :)))
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"За това, че всеки ден хващат пияни и дрогирани шофьори - откъде идва тази дрога, не сте ли се замисляли?" То понеже по времето на Борисов дрога нямаше. С Митьо Очите какво беше - спор за паркомясто, с бронежилетка и десетки дебеловрати.
29
6
 
12
 
! Отговори
Чукча писател преди 1 година
ГЕРБ искат маса, ама няма желаещи да сърбат попарата на Бойко. Това го разбраха и условно наречените патриоти, сега е на ход и СДС да го разбере. Можете да си фантазирате, че ще управлявате отново някога. Сбогом!
28
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
....освен схеми за к...ражби не виждам какво герп може да даде в една коалиция...те по това са експерти...и който се съюзи с тях бива изхвърлен от паралмвнт и власт, справка - дб, вмро
27
13
 
6
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
ГЕРБ са готови да седнат на една маса с всички политически формации, с които споделят сходни ценности по големите стратегически национални въпроси - европейския път на България, участието в НАТО, влизането в еврозоната и Шенген, диверсификацията на газовите доставки. - нови алабализми. С несъществуващото ПП и файтонаДБ ли ще се коалирате. Хората ще отидат за гъби.
26
7
 
27
 
! Отговори
ПДуловскаП преди 1 година
Никой не иска да се коалира с вас, докато Мутромилиционерът Агент Буда,Горанов, Нанков, Д.Танева,Миро Мършата и още няколко крадци не са предадени на Правосъдието!
25
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Деси хората не ви искат,не се напъвай,сбогом от властта.Така и от месната власт защото и там сте се окопали.
24
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле Козяк се уплашиха от Копейкин. Хахахах народе, на изборите мощно за Коцето
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 32: Пии си бързо хапчетата и ходи да си лягаш, ***
22
5
 
20
 
! Отговори
смях преди 1 година
Киро арестува Тикквата, тоя искал да се коалира с тях сега баХГАХГХАХА
21
4
 
13
 
! Отговори
лисичарник преди 1 година
Време е да започнеш да обуваш г.а.щ.и. и да се подмиваш, муцко.
20
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се правете на ударени. Друг начин няма американците да си направят правителство освен ако не е ГЕРБ и ПП. И ще гласувате и няма да се оплаквате, че даже след изборите ще обяснявате как това е хубаво и чудесно и дори няма да помните каква кал се хвърляше между тези две формации преди седмици само.
19
2
 
14
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Тук царува свобода на словото... От 60 комента са оцелели 25...===)))
18
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен гербер преди 1 година
Само Герб ! Победа ! Никакво обединение с ПП !!!
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обединено царство Чалгария, Абсолютна маймунархия! Слава на новия служебен парламент, Кукубенд! Да живее служебния цар и диригент на Кукубенд, цар Радо Шишарката и неговата служебна царица Радка Пиратка!
16
1
 
4
 
! Отговори
Надпартийна промяна преди 1 година
Добрев, Трайков, Николов, Петкова и Овчаров...
15
2
 
9
 
! Отговори
Верно преди 1 година
Най сетне ясно трябва да се заяви - Крим руски ли е или не . Иначе става безпринципна коалиция. Не може коалиция само заради крадене по интереси.
14
7
 
7
 
! Отговори
Парично преди 1 година
И на Радев предишните служебни бяха надпартийни, но странно защо имаше хора на Прокопиев.