Кой кой е в служебният кабинет на Румен Радев?

Вижте биографиите на всички министри
Обновена: 1 авг 2022 20:50 | 1 авг 2022 13:46, Красимир Ангелов
218

Гълъб Спасов Донев - служебен министър-председател на Република България.

Гълъб Донев е роден през 1967 г. в София. Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. Придобива магистърска степен по „Финанси“ в УНСС и по право в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Специализира „Бизнес и мениджмънт“ в УНСС.  От 2005 до 2006 г. е и.д. главен секретар на Министерството на труда и социалната политика. От 2007 до 2009 г. е член на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. През 2008 г. става председател на Надзорния съвет на Националния институт за помирение и арбитраж.

От 2001 до 2007 г. Гълъб Донев е директор на дирекция “Условия на труд и управление при кризи” в Министерството на труда и социалната политика. От 2007 до 2009 г. е изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, а през 2009 г. става зам.-председател на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси”. От 2014 до 2016 г. е заместник-министър на Министерството на труда и социалната политика. Сред длъжностите, които заема след това, са зам.-директор на дирекция „Административно и информационно обслужване“ и зам.-директор на дирекция „Вътрешен одит“ на Министерството на отбраната.

Заема поста служебен министър на труда и социалната политика в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев през януари 2017 г. От май до декември 2021 г. Гълъб Донев е заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика в двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев.

Назначен е за секретар по социални политики и здравеопазване на президента на Република България с указ № 120 от 9 май 2017г. Във втория мандат на президента Румен Радев е назначен за секретар по социални политики и здравеопазване с указ № 19 от 22 януари 2022 г. Преназначен е на длъжността секретар по демография и социални политики с указ № 97 от 30 март 2022 г.

Президентът Румен Радев подписа указ за разпускане на 2 август 2022 г. на 47-ото Народно събрание. Държавният глава насрочи и избори за Народно събрание на 2 октомври 2022 г.

Още по темата
С друг свой указ президентът Румен Радев назначи служебно правителство от 2 август 2022 г.

Държавният глава ще представи задачите и приоритетите на служебното правителство на церемония в Гербовата зала в президентската институция от 12.00 часа на 2 август.

Вижте кои са министрите в кабинета на Румен Радев и техните кратки биографии в следващата галерия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
6
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Корнелата газ пикае две от верните и пиленца Крумчо и Веселата не я послушаха и отлетяха от гнездото.
88
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно от последните пророчества на Ванга:Никой не може да спре Русия. Всичко ще бъде премахнато от нея по пътя и не само ще се задържи, но и ще стане господар на света.
87
5
 
2
 
! Отговори
Браво! преди 1 година
Само можем да се гордеем, че сме родени и живеем в ерата в която са били активни тези светли личности. Поклон! Повод за гордост за мен е да наблюдавам това!
86
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протести ще има докато не се махне комунидтическата шайка дъртофелници от властта. Свикнали да лапат и да си отглеждат невменяемите наркозависими деца и внучета живеещи в запада !
85
12
 
5
 
! Отговори
158 преди 1 година
Дано работи за сближаване с Русия, че предишните ни докараха до енергийна криза..
84
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
преговори и договори с Газпром товарис4и нема да има, колкото и да се пънете
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еййй, Радев да беше назначил Митрофанова направо или Рогозин. Така поне ще знаем на кой да се дупиме
82
2
 
5
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Другарю Радев накъде без Б.Чашков ,кой ще РЕСПЕКТИРА избирателите? Ще загубим изборите бе ей!!!!
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който и да " изберем " ТО СЕ ВИДЯ. Протестите срещу Бойко бяха организирани от Херо и президента. Нали знаете че псевдо комуниста е учил в САЩ в американско пилотно училище. И защо махнаха Бойко ще питате ? Защото не слуша запада и играе с ***/ ин . Коя държава разбира от правене на филмчета , компромати? - САЩ . А за БСП ли питате??? БСП НЯМА ,има бледо копие , синчето на Нинова работи на висок пост в Банката на Ротшилд Голдман Сакс.Така че комунисти,демократи няма.Само измамници и крадци
80
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната рушшка калинка, ама от предателя радев - толкова.
79
6
 
2
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Много вдигнали летвата на пRостотията тук, стадото от елитната българска порода овце "празноглава" е пораснало, добро явно е осеменяването на тази балканска територия, развъдчиците Тиква,Копейка,Карадъйънка и Чалгар-ефенди разпръскат осеменителна течност като с пръскачки за лозе.....???.....
78
9
 
4
 
! Отговори
Екстрасенс преди 1 година
До 93.Въобще не е трагедия а единствения правилен път сближаване с Русия.И Европа и Русия трябва да работят за България.В бъдещето с тея хубави деца,новото поколение България я чакат светли дни.Не е далеч времето когато нашата държава ще бъде уважавана и признавана в цял свят.
77
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идва ерата на Подлудял Гилап и Спиндермаан!
76
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е ясно - президент русофил, премиер- русофил....така наредиха от посолството, за да започне курс към стопляне отношенията с Русия...трагедия.
75
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя цял живот на държавната хранилка. Нищо добро не може да излезе от това. Че и руска гимназия завършил!
74
3
 
8
 
! Отговори
ОТРОВАТА ПРОДЪЛЖАВА преди 1 година
От 2020... до наши дни.......
73
7
 
23
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Искам да питам тези, дето се хващат за това, че Донев бил завършил руска гимназия, аз като съм завършил английска гимназия, това прави ли ме, агент,шпионин или каквото още ви хрумне като идея?
72
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано новото правителство стопли отношенията с Русия.Време е да се завърнем на правилния път заедно с Русия.Като нищо Путин да размисли и да ни дава евтин газ и петрол а може и даже без пари както беше при Тодор Живков.Тогава беше страшна евтиния в България.
71
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Охоо, този добре е крал от военните запаси поредния Руски възпитаник на хранилката !
70
14
 
18
 
! Отговори
Достатъчно преди 1 година
ми беше да прочета "руска гимназия" и спрях. Поредната руткинска метастаза у нас!