Кой кой е в служебният кабинет на Румен Радев?

Вижте биографиите на всички министри
Обновена: 1 авг 2022 20:50 | 1 авг 2022 13:46, Красимир Ангелов
218

Гълъб Спасов Донев - служебен министър-председател на Република България.

Гълъб Донев е роден през 1967 г. в София. Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. Придобива магистърска степен по „Финанси“ в УНСС и по право в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Специализира „Бизнес и мениджмънт“ в УНСС.  От 2005 до 2006 г. е и.д. главен секретар на Министерството на труда и социалната политика. От 2007 до 2009 г. е член на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. През 2008 г. става председател на Надзорния съвет на Националния институт за помирение и арбитраж.

От 2001 до 2007 г. Гълъб Донев е директор на дирекция “Условия на труд и управление при кризи” в Министерството на труда и социалната политика. От 2007 до 2009 г. е изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, а през 2009 г. става зам.-председател на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси”. От 2014 до 2016 г. е заместник-министър на Министерството на труда и социалната политика. Сред длъжностите, които заема след това, са зам.-директор на дирекция „Административно и информационно обслужване“ и зам.-директор на дирекция „Вътрешен одит“ на Министерството на отбраната.

Заема поста служебен министър на труда и социалната политика в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев през януари 2017 г. От май до декември 2021 г. Гълъб Донев е заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика в двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев.

Назначен е за секретар по социални политики и здравеопазване на президента на Република България с указ № 120 от 9 май 2017г. Във втория мандат на президента Румен Радев е назначен за секретар по социални политики и здравеопазване с указ № 19 от 22 януари 2022 г. Преназначен е на длъжността секретар по демография и социални политики с указ № 97 от 30 март 2022 г.

Президентът Румен Радев подписа указ за разпускане на 2 август 2022 г. на 47-ото Народно събрание. Държавният глава насрочи и избори за Народно събрание на 2 октомври 2022 г.

Още по темата
С друг свой указ президентът Румен Радев назначи служебно правителство от 2 август 2022 г.

Държавният глава ще представи задачите и приоритетите на служебното правителство на церемония в Гербовата зала в президентската институция от 12.00 часа на 2 август.

Вижте кои са министрите в кабинета на Румен Радев и техните кратки биографии в следващата галерия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДАНО НЕ ВЛЕЗЕМ ВЪВ ВОЙНА, ЧЕ С ТОЯ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ...
108
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България не е имала никога истинско антируско правителство, дори в уж "демократичната" си история. Самият факт, че досега руската мафия у нас си живееше супер комфортно, говори много ...Герб са съставени в болшинството си от русофили- под прикритие. Иначе официално са евроатлантици, за пред Брюксел! Веднъж се появи правителство, готово да скъса с руския призрак и всеки видя какво му се случи ...
107
1
 
9
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Минеков да не е абониран за служебните правителства ? Миналият път не успя да уреди някой с някакво жилище ,та сега го връщат да си довърши далаверката ли ?
106
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 123.Месо имаше за всички при Тодор Живков.Хляб и какво ли не на народни цени а качеството беше истинско не като сега.Не съм видял един бездомник или някой да бърка по кофите тогава.Не съм видял един човек да спи по пейките или да мръзне зимата.А най важното хората бяха някакси по човечни и я нямаше тая злоба която съществува сега.
105
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВО БЕЗВРЕМИЕ. ТОЯ НИ ЗАГУБИ 3 Г.!
104
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
живеем в радевите времена. като виденовите.
103
1
 
3
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Честито Р0бе из Наскорошно Интервю на Новият ви Министър на Здравето: "Д-р Асен Меджидиев: Маската предпазва от разпространението на болестта. Председателят на столичната колегия н БЛС обясни, че тя е задължителна"
102
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има време до 02.10 да върне 70 те руснака. После Костадинов продължава правилната политика.
101
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ванга:Всичко ще се размрази като лед, само едно ще остане недокоснато славата на Владимир, славата на Русия.
100
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кремъл ни спря газта и отношенията ни замръзнаха. Тоя Б отбор съставен от съветофили има за цел да бъде п0дл0га за стопляне на отношенията. Мутрофанова вече гърми шампанско
99
5
 
9
 
! Отговори
рожен преди 1 година
Последното пророчество на Ванга Нисък човек ще погребе Русия
98
2
 
2
 
! Отговори
158 преди 1 година
Пловдивчани ще управляват..
97
2
 
14
 
! Отговори
бг преди 1 година
Пън до пъна мила моя майно льо ченге до ченгето .Събирайте домати и яйца ще ни трябват .
96
4
 
10
 
! Отговори
Гълъбчо е преди 1 година
Московска комсомолска гугутка.
95
3
 
9
 
! Отговори
Гугутка преди 1 година
Гълъба е обиколил къде що има министерства, комисийки и дирекцийки по управлението на ГЕРБ. Радев назначава гербаджия за служебен министър. Ама тъпия българин прочете "руската гимназия" и моментално разпозна дългата ръка на Митрофанова.
94
1
 
8
 
! Отговори
Орк. Камчия преди 1 година
На културата! Ви Минеката! Той ще образова драги гости, самоо за Вас! На полицЯта! Дерменджийката, той ще арестува пpoсти тикви самооо за Вас! На микрофона, Гъбал Дьонера. Той ще образува кьорфишеци самоо за Вас.
93
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, точно така, сближаването с Русия на Путин е трагедия, защото Европа ще се отдръпне от България ако това стане. Никой в Европа не иска да работи с Русия. Следва избирането на Възраждане в парламента и това ще е прелюдия към откъсването ни от ЕС и Нато. (както горещо желаят в Кремъл).
92
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев си е старо добре обработено Кремълско протеже. Ще ни освободят от парите, свободата, словото и историята. Кремълските клакьорки ще ни парчетосат на още парчета, а после новите ще ни плюят както прави Македония в момента. Благодарете на Москва за всичките злини на балканите !
91
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тая Ванга бе малограмотници, не разбрахте ли че името и се ползва за манипулиране на общественото менние. Никога не е казвала това, а най интересното е че се сменят пророчествата всяка година според на къде задуха вятъра !
90
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двуръката Рунда с двата юмрука първо от десния си юмрук ни спусна харвърдци, сега с ляв юмрук пък ни пробутва русофили.