Рашков: МВР имаше ключова роля за партиите в 47 НС

За първи път е имало разследване срещу Борисов
1 авг 2022 15:24, Петя Славова
72
Рашков: МВР имаше ключова роля за партиите в 47 НС
Снимка: БГНЕС

"За първи път в България се е провело разследване срещу лидера на ГЕРБ, Бойко Борисов, след като встъпих в длъжност като министър на вътрешните работи". Това заяви министъръ на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков, по време на отчет за дейността на МВР, предаде БГНЕС.

Още по темата

"С чест мога да кажа, че ръководих министерството, докато разследванията се водиха активно. Надявам се в близко време да стане публично известно в кого са попаднали тези средства за пътна инфраструктура, които се разнасяха от банки в чували", допълни още Рашков и поясни, че има информация, че част от тях са изнесени към Близкия Изток.

"Надявам се, че в близко време подчинената на главният прокурор Иван Гешев “Национална следствена служба” ще приключи разследването по тази тема и ще каже последната дума за някои министри, които не са безучастни към това, което говоря", каза още той.

Рашков определи като ключова роля дейността на МВР за присъствието на партиите в 47-то НС, тъй като министерството се е борело срещу купения и корумпиран вот по време на изборите през ноември. Вътрешният министър в оставка подчерта и съвместната работа с министерството на отбраната относно граничният пункт с Турция.

"Граничния пункт с Турция се стопанисва от Бургас, Ямбол и Хасково, но се оказа че те не са осъществявали тази дейност. Направихме всичко възможно граничното съоръжение да мине под контрола на МВР и заедно с министерството на отбраната похарчихме 2 пъти по-малко пари, отколкото струваше “къщата в Барселона” и сега то е в адекватно състояние," поясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Кико преди 1 година
По погледа му личи! Как може лекарите да го пускат свободно да си ходи насам- натам!
62
0
 
5
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Рашков човек от бкп 2022 назначен да репресира инакомислещите Е демокрация ли е това подмяната с пенсионер комунистически следовател от 90 год в България пъпъ правят Демокрация и искат да плашат мирните българи ТЕЗИ работи са се случвали само по тошово време толкова ли назад се върнахме
61
0
 
18
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 1 година
...ТО СЕ КРЕПЕШЕ ЕДИНСТВЕНО НА ТАКИВА ЧЕРВЕНИ НЕГОДНИЦИ , КАТО РОШКОВИЯ...ЗАТОВА И ПРОПАДНА!!!
60
0
 
20
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Рашко,ти дърти комунисто имаш информация,ама с информация в затвор не се вкарва,трябват доказателства,същия си като ало измамниците,неработят ама и те имат къща за 850 000 хил. като твоята в Антон,а за другите 21 имота не говориме
59
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да повярвам Дамаджанов отново шеф на МВР,та нали целия свят го видя как слиза пиян като *** от служебния мерцедес по бял ден.Уважаеми българи докога ще ги търпим едни и същи търтеи....на две хранилки-заплата и пенсия
58
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Чашков ти нали се пенсионира а пак ще ставаш министър на МВР-наздравеее тогава.И като арестува Борисов какво,много шум за нищо не доказа.Ето поредният случай,в който Радев избра пак пенсионер който пази управляващите,а те пазят него.
57
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отказах назначаването на Бойко Рашков за главен прокурор заради смущаващия му избор, казва в свое интервю от 29 януари 1999 г. и президентът Стоянов. Изборът на главния прокурор, по думите на Петър Стоянов, трябва да се извърши спокойно, задълбочено и с отговорност за съдебната власт, към която има толкова много очаквания. Нещо, което отсъства при процедурата по избор на Бойко Рашков
56
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков Бухалката едно време искаше да стане Главен прокурор. През 1998-1999 г. изборът на Рашков за гл. прокурор от смущаващ и партийно обвързан до незаконен. Добре, че беше Петър Стоянов да откаже назначаването на Рашков.
55
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сметнете колко са битовите убийства за 7 месеца! Над 120 убийства има за 7 месеца. Явно това е успех за Рашков. 1 имот има повече. Вече имотите са 22. Успехите му са в имотите. Другото е кръгла нула. ПОВТАРЯМ КРЪГЛА НУЛА - ЗЕРО.
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 51/53 Мимикрията на руския цинизъм е пословична: независимо дали става дума за обръщения на "вие", или се използва каруцарски език, посланията и резултатите винаги са едни и същи. Просто се менят според това какво представлява опонента или какъв ефект върху страничния читател се гони. Точно както това, че Путин е облечен в костюм и вратовръзка не променя факта, че е същия диктатор и масов убиец, както облечения в куртка Сталин.
53
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви, успехи, бе пияндууур? Всеки ден по 20 дрогирани хващат на пътя. Всеки ден дрогирани убиват хора. Откакто сте взели властта наркобароните пощуряха от пари. Колко наркодилъра си хванал? Мигрантите са налазили като мравки България. Ало измамниците се върнаха. Сметете Коко са битовите убийства за 7 месеца! Над 120 убийства има за 7 месеца. Явно това е успех за Рашков.
52
1
 
20
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Рашков ти пак си на няколко ракии , че да говориш че имаш успехи , след като навсякъде е увеличена битовата и деугите престъпности! Когато гактите говорят и Боговете мълчат , но не и Рашков , долаза се че арестите на Борисов и другите са незаконни , няма доказателства а само приказки за чувалите , бе бухалка за партиите на статуквото , но не и за сругите за което призна и Държавния департамент на САЩ и увеличи още имотите си! Това ли е успеха му?
51
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 54: Съгласен съм. Изведнъж всички започнаха да хейтят Русия, докато оная напаст на запад си прави каквото и където с поиска
50
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде, излизай в пенсия и си купи една къща в Барселона да не останеш по назад!
49
0
 
27
 
! Отговори
иво преди 1 година
АКО БЕШЕ СТАНАЛ ШЕФ НА КНОПИ /както се натискаше със зъби и нокти / , ЩЕШЕ ДА СИ УЗАКОНИ ИМОТИТЕ ОДМА ! СЯ ТРЕБАТ ЯКИ ПОДКУПИ И ДА СЕ ВАРДИ , ЧЕ БЕЗДРУГО ГО РАЗСЛЕДВАТ ! / новият МУ имот МОЖЕ ДА Е Б Е Л Е Н Е /
48
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 49 "Недоумявам Радев от къде ги изкопава все компрометирани?" Ще спреш да недоумяваш, ако най-накрая осъзнаеш, че Радев в слуга на Кремълския диктатор и прави всичко възможно да разруши демокрацията и държавността в България. Какъв по-добръ начин да го направи ако назначава корумпирани, компрометирани и зависими хора, които да правят каквото им нареждат руските господари?
47
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТИПИЧЕН КОМУН. НЕКАДЪРНИК!
46
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дерменджиев или по-известен като БЯХ ТОЧЕН С ПАРИТЕ заема мястото на Рашков. Недоумявам Радев от къде ги изкопава все компрометирани? Толкова ли няма чисти хора в България?
45
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 46 "Браво Рашков. Човек с чест и достойнство." Другарю, събуди се, не сме 2020, не си пред прецедентството и не гледаш вдигнатия юмрук на путинския слуга ...
44
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дамаджани Рашони приключи кариерата си като бухалка. Пенсионира се и всеки ден ще мие тоалетните на 22 - та си имота. Дори не можа да види палетите с пари в на Трифонов мазата. Остава в историята като човекът търкалял се под масата в казиното на Божков - Роял.