Служебният кабинет е впечатляващ, изборите - безсмислени

Ангел Джамбазки: Съставът на новото НС ще е почти същият
2 авг 2022 13:09, Елка Василева
50
Служебният кабинет е впечатляващ, изборите - безсмислени
Снимка: архив, БГНЕС

Като "впечатляващ" определи състава на служебния кабинет евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки пред журналисти в Пловдив.

Още по темата
Няма хора с тежки биографии на корупция, четейки ги, виждаш, че са от съответните ресори, коментира той.

По думите му е очевидно, че президентът е мислил доста по темата и "никой нищо не може да му каже за подготовката на това правителство". Те имат да решават много тежки въпроси с оглед на зимата, която предстои, каза евродепутатът и допълни, че заради "безумната Зелена сделка" цената на всички енергоносители ще бъде драстично висока и това няма да се хареса на никого.

Съпредседателят на ВМРО коментира и предстоящите избори, като ги определи като "безсмислени и излишни". Той посочи, че партията ще се яви самостоятелно на тях, но в хода на подготовката им биха потърсили разговори и подали ръка на политически организации, които споделят сходни на техните идеи. По думите му видимо има нужда от обединение на хората, които определят себе си като българофили, с национално мислене.

Според Джамбазки след изборите на 2 октомври съставът на Народното събрание ще е почти същият. В тази ситуация, в която основният въпрос ще бъде свързан с доходите на българските граждани, ще бъдем свидетели на натиск за сформиране на някакво управление и ако то, както и сегашното, директно служи на чужди посолства, това би било тежко за българската нация, допълни съпредседателят на ВМРО.  

Джамбазки коментира и темата за членството на Република Северна Македония в Европейския съюз. "Ние искаме да се извинят за геноцида върху своите граждани с българско самосъзнание, да им възстановят имотите, да покажат къде са масовите гробове и ако продължават да упорстват и да не искат да го направят, няма да влязат в Европейския съюз", каза евродепутатът. По думите му трябва всяко едно българско Народно събрание и Министерски съвет много стриктно да следва протокола.

Ангел Джамбазки участва в Пловдив в общоградско честване по повод 119 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание и тържествено почитане на героите, загинали в него. В церемонията взеха участие представително военно формирование от Съвместното командване на специалните сили и комитет „Родолюбие". Венци и цветя пред паметника на българите от източна и западна Тракия и Беломорска Македония, загинали в национално-освободителните борби и войните за България, положиха представители на местната власт, политически партии, организации и граждани.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
3
 
! Отговори
Опозит преди 1 година
След като московските любители от ВМРО харесват служебното правителство на Радев, значи повече от ясно е, защо Митрофанова се радва, като че ли тя го е съставила това правителство.
39
2
 
3
 
! Отговори
Ахмед Доган преди 1 година
Добре отгледани кадри от библиотекарите. Радев неотклонно следва пътя към президентска Република, зависима от Москва. Наше момче! Отличник!
38
7
 
2
 
! Отговори
Найко преди 1 година
Този Джамбазки не караше ли пиян и не го ли хванаха в Банско .ама му се размина ,за всички е ясно че Радев и сие прокарват политиката на Путин у нас ,В отбора е и партията доколкото я има още и на пияния евродепутат.Той си поучава по 15х.евр.заплата от Европа но с действията си и изказванията слугува на Север. По делата им ще ги познаете .Събориха правителството по поръчка от Митрофанова и сега виждаме колко много са подкупените от там наши политици и функционери в куп вещаят катаклизми.
37
4
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До Петров/36"нима комунизма отново се завръща у нас ?!" - кога си е тръгвал бе про'с'так европеиден? Още 1990та година атлантикът Соломон Паси гласува за това да не си тръгне! Факт!
36
15
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Изборите са нужни, за да излезем от ЕС и пара'зити като тоя да бъдат забравени!
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този знае, че ще бъде изплют на изборите и според него:**няма нужда от избори**
34
10
 
11
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Всички до един са отявлени хора на Радев и са проруски настроени - нима комунизма отново се завръща у нас ?!
33
9
 
9
 
! Отговори
до 31 преди 1 година
Само да обърна внимание, че ако Левски и Ботев са българофили, а те са били ВИНАГИ ПРОТИВ РУСИЯ, следва, че ..... ИЛИ ТРЯБВА ДА ПРИМЕМ,ЧЕ БОТЕВ И ЛЕВСКИ НЕ СА БЪЛГАРОФИЛИ ИЛИ ЧЕ РАДЕВ , КОПЕЙКИН, ДОГАН, ТИКВАТА ,НИНОВА И ТРИФОНОВ НЕ СА БЪЛГАРОФИЛИ. ПРЕЦЕНЕТЕ САМИ.................
32
16
 
10
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Изключителн избор отговорен президент с отговорни действия и ако някой не може да намери разликите с ОЛИ....гофрените Киро прсто и компания и предните на Боко тиквата да ходи да се лекува псехиатрии много медикаменти всякакви успех на правителството и президента
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива твари не разбират ли че никой не ги иска, какво се натискат
30
8
 
13
 
! Отговори
позор! преди 1 година
Т Алкохоликът Джамбазина, който прави държавата ни аз посмешище в ЕП с простотията и простащината си, дава "съвети", горкото нищожество! Ами, да ги дава на Търбуха, на нас "съветите" му не ни трябват! Само че, Джамбазино, с "одобрение" 1,2% ти и патрЕотичната ви *** отдавна сте на бунището бе, Джамбазино!
29
2
 
15
 
! Отговори
Гочо преди 1 година
Българофили казваш, че те умряха с Левски и Ботев бе момче!
28
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия министри са класи над некадърниците на Кирчо и Хасан, вкл. и тях
27
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джамбазки е един от сполучливите политици! Не казвам перфектен, казвам сполучлив!
26
19
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
напълно прав е джамбазина!!!...Нещо повече:-В следващия парламент "Възраждане" ще получи голяма част от фигурантите там,а както знаем от клетвите на Костадинов,те НЯМА да влизат в преговори с никоя от останалите "партии"..Което значи,че "изборно" правителство така и няма да може да се състави и ще ни вкарат в една безкрайна БЕЗСМИСЛЕНА игра на "избори"..Аз съм твърдо "ЗА" правителството да се назначава от президента,а "народните избраници" САМО да одобряват или отхвърлят проектите за закони!
25
2
 
22
 
! Отговори
Инженерът 1917 преди 1 година
Защо не каже колко паспорти сме дали на македонците, до сега!
24
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между другото и аз си мислех същото...добре изглежда кабинета,а като си изберем някакви,които после ще ги купят на търг от някое посолство само ще ни дразнят като почнат да говорят като eничapи.
23
9
 
7
 
! Отговори
Некачествен мат" преди 1 година
А арх.Шишков? От петата колона на ГЕРБ и Фандъкова.
22
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Министъра по спиртните въпроси се изказва.
21
6
 
34
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Когато знаеш,че няма да влезеш в Парламента,изборите са безмислени и излишни за ВМРО.