Тома Биков: Договорът с "Газпром" трябва да се изпълни

След изтичането му да се търсели нови източници на газ
Обновена: 2 авг 2022 10:10 | 2 авг 2022 10:07, Камелия Цветанова
67
Тома Биков: Договорът с "Газпром" трябва да се изпълни
Снимка: БГНЕС

Договорът с "Газпром" трябва да се изпълни, а след изтичането му в края на годината - да се потърсят нови източници на газ. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ пред Нова телевизия.

„Служебното правителство трябва да провери всичко, което се случва в тази газова сфера. Това спиране на газа не беше само политически акт – там има сериозни съмнения за корупционни схеми. Важно е България да има газ. Имаме договор с „Газпром”, който изтича в края на годината. Според мен договорът, който сме подписали и който продължаваме да плащаме, без да получаваме газ – трябва да се изпълни по един или друг начин. След това ние трябва да намерим някакви други източници за доставки".

На въпрос дали се е сменило отношението на държавния глава към ГЕРБ, защото в последно време е спрял атаките срещу политическата партия, той отговори: „Ситуацията се променя. Ние, през последните година и 2-3 месеца сме атакувани от най-различни страни. Тези, които най-яростно ни атакуваха – се счупиха в нас. Така че – предполагам и това може да е някаква причина”.

Той коментира и избора на президента Румен Радев за служебен министър-председател. "Тепърва предстои да видим поведението на служебното правителство. И преди сме казвали, че в българското общество има нужда от успокояване на страстите, отколкото от нагнетяване на страстите. Фигурата на служебния премиер Гълъб Донев е такава, която ни дава надежда, че един подобен подход за успокояване на обществото – е възможен". посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: ГазпромТома Биков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
13
 
18
 
! Отговори
Тиква и тиквички преди 1 година
Сега отново ще стане ясно...Тиквата и Тиквичките, Радев-решетников и БСП,Копейкин и ВМРО,Трифонов и Доган ...в единен строй ...пред мутрофанова ...бързо се преброй!
19
16
 
10
 
! Отговори
Да България преди 1 година
Никакво изпълняване. Ивайло Мирчев каза че газ има - много и почти без пари, само някой трябвало да отиде при Ердоган. Може би Ицето!?
18
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, това герберастите се пънат ли пънат пак да ни овържат с рашистанската бензиностанция... Сигурно и онези от посолството ще ходят да ги връщат, поне да се докажат като пълни предатели...
17
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти ли ще пърдишш за газ бе безродник?
16
5
 
14
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Ама това не е детска игра карусел качваш се слизаш Сега ще платим и всичкото количество газ по договор независимо че не го взехме. Жълтиците Тоягите Солта и бай *** Канадецот
15
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герберстията продължава да лъже с пълна сила
14
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 14(до9) ;- Как сте г-н гербераст ,добре ли сте !? Отдалеч личи , че си mъn (или гербераст,което е същото) ,щото цитираш чужди мисли , поради простата причина , че нямаш свои мисли !Ама тез мисли трябва да има с какво да ги произведеш ...
13
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А да не мислите, че като докараме втечнен газ от САЩ и минем през Гърция или Турция за разтоварване и после за превъщането му в газ ще ни е по-евтино. Изтървахме питомното и гоним дивото. НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ САЩ НИ УПРАВЛЯВАШЕ С КИРО И АСЕН И ЦЕЛТА БЕШЕ ДА СЕ ИЗМЕСТИ РУСИЯ ОТ ЕВРОПА И САЩ ДА НИ ПРОДАВА ГАЗ. ПОСЛЕ САЩ ЩЕ НИ РАЗИГРАВАТ КАКТО СИ ИСКАТ. СЕГА РУСИЯ ПОСЛЕ САЩ. И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ ЩЕ ПЕЧЕЛЯТ НА НАШ ГРЪБ. А АКО ЗАТРИЕМ ДОБРУДЖА, ЗА ДА ТЪРСИМ ГАЗ ЩЕ ЗАГУБИМ И ПШЕНИЦАТА.
12
5
 
9
 
! Отговори
айде преди 1 година
плюхме си на сурата
11
1
 
20
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Значи, ако чуя още веднъж думата "газ" в изречение с тревожна интонация, веднага ще сменя канала.
10
4
 
7
 
! Отговори
пери преди 1 година
Не трябва, защото служебното правителство не разполага с правомощия да взема такива решения. То е отговорно за организирането на честни избори. Това е.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо чак след изтичането на договора да се търсят други източници на газ това значи пак да сме на сухо.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво е договор изобщо като цената си прави каквото иска и могат да извиват ръцете на политици и да се изнудват цели държави. Да пускат тръбата и който иска да ползва.
7
2
 
11
 
! Отговори
Лъснаха им задните преди 1 година
ГЕРБ - лидер в коалицията "ГАЗПРОМ".
6
6
 
12
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Ето го и следващият краварофил. Нали ви казах какво ще последва сега?Но въпросът е, ЗАЩО досега мълчаха, а чак сега надигнаха глас, че договорът с Газпром трябва да се изпълнява?! След като имаме договор, защо не купувахме оттам, а Киро реши, че ще се прави на мъж? И за тези му опити, сега всички ще плащаме скъпо и прескъпо. Сега, така няма ли да сме смешни и жалки? Вчера бензиностанция с ракети, днес - хайде да си изпълним договора. Това е безотговорна политика без визия напред.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С други думи един кариерист като Биков хвали друг кариерист като Гугутчо Донев.
4
1
 
8
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Няма смисъл да обяснаваш реалността-80% *** никога не биха го проумели!
3
2
 
7
 
! Отговори
БИКО, преди 1 година
ИЗПЪЛНИ ГО ПЪК ТИ
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е кво означава да се изпълни ?? Нали нашата част е изпълнена по догоеор . Останалото е ветър на устата на политиците
1
13
 
18
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Разбира се,че трябва да се изпълни.Ако слушаме на Киро глупостите трябва да закриваме държавата.