Шефът на КЕВР: Природен газ ще има, но на висока цена

Тя ще падне след септември, прогнозира Иван Иванов
5 авг 2022 09:35, Елка Василева
195
Шефът на КЕВР: Природен газ ще има, но на висока цена
Снимка: архив, БГНЕС

Природен газ ще има, но цената ще бъде висока. Това каза пред bTV Иван Иванов, председател на Комисията за енергийно водно регулиране.

Още по темата
През август цената е висока и ще бъде малко под 300 лв. на мегаватчас. А след септември цената на газа ще падне, каза още Иванов.

Той посочи, че се очаква у нас да бъдат доставени над 1 млрд. куб.м. от Азербайджан, договорени отдавна, а освен това се водят преговори за още половин милиард.

Останалите количества се очаква да дойдат до страната ни с танкери, но остава проблемът с довеждащата инфраструктура.

Щабът, който беше сформиран от премиера, ще насочи усилията си за гарантиране на снабдяването и през следващата година, каза Иван Иванов и посочи, че е пропуснат моментът България да резервира слотове за доставка и затова сега ще плаща на по-висока цена.

Цената през август ще бъде малко под 300 лева на мегаватчас, предстои изслушване и заседание на КЕВР. Ще бъде утвърдена цената на газа, като е много вероятно това увеличение от 60 на сто, което "Булгаргаз" иска, да бъде потвърдено, посочи Иванов.

Той припомни, че цената на парното няма да бъде променяна до 1 януари, но трябва да се мисли за подпомагане на топлофикациите, защото няма да могат да платя задълженията си към "Булгаргаз".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моята сметка за парно за юни е 160 лв и тя е прогнозна до догодина ще получавам това което са прогнозирали за мен. Миналата година беше 70 лв.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз пенсионер докога ще влачи и заплата , ние младите работещи бедни немое си платим тока
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи затова изкачаха Киро да свърши всичката работа дето му е била възложена.
49
3
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Абе какво ни занимавате с този стар пръч, я пуснете няколко снимки на дъщтерята на президента. Малката радева показва дупета те ни занимават с цени на газ и нефт !
48
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Основния девизна ПП трябва да бъде--"Слушайте и вярвайте на това което говорим и не гледайте на това което правим". И това до сега се оказа печеливша позиции , защото в БГ дал бог достатъчно уфси да ги следват.
47
1
 
8
 
! Отговори
Кокорчо преди 1 година
Бедните ще го ***.т.
46
1
 
20
 
! Отговори
ъхъъ преди 1 година
Алооо, какво става с нефта господа, защо са толкова скъпи дизела и бензина, сорт БРЕНТ е под 90 долара вече две седмици. На *** ли ни правите или си прибирате комисионните ?
45
6
 
5
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Вижда се ясно че цялата държава България е вкарана в режим да издържа Кремъл и Руската федерация. Колкото повече плащаме за газ и нефт толкова повече отиват за война. Браво на Българските политици спонсорите на Кремълската война срещу цивилизацията и нас самите ......
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, че ще е висока, нали затова те върнаха.
43
1
 
7
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Тези на парно ще плащат под пазарната цена.Идат избори.Да му мислим тези на дърва,че и две седмици чакам да ми докарат и не се знае кога и на каква цена.
42
3
 
5
 
! Отговори
До 52 преди 1 година
Харесва ми как всички *** се доказахте, че сте *** и сте готови да си плюете на честта и родината
41
2
 
2
 
! Отговори
Бигалоу преди 1 година
Висока, висока, колко да е висока? Газпром запали факела и профуква денгите директно в атмосферата. Колко ще издъжат така расняците, при условие че 25% от БВП идва от газ, 35% от нефт, където пък положението ще стане още по зле, защо за нефта алтернативи бол.
40
3
 
4
 
! Отговори
123 преди 1 година
Значи, този дърт пръч, също и останалата политическа пасмина, вземат огромни заплати от нашите пари и в замяна ни набутват с огромни разходи за енергия. Нормалното е да бъдат изгонени с шутове и на тяхно място да назначим хора, от които има полза.
39
5
 
9
 
! Отговори
СССР преди 1 година
България трябва да постъпи като Унгария и да изпрати министри в Москва за да помолят за прошка и газови доставки.
38
4
 
3
 
! Отговори
Лена преди 1 година
Вижте ся, г-да, евтино колежките се предлагат само на заралийското околовръстно;))) ние, елитните сме доста скъпо платени, 60 пъти по скъпо платени от пътно-околовръстните труженички-работнички! Затова пък, гарантираме качество на услугата със съответното отношение, без снимки, записи и тиражиране в медиите;)))
37
0
 
11
 
! Отговори
Слънцето преди 1 година
Има държави, където ЗАКОНЪТ Е ПРЕД МУТРИТЕ, в България, Мутрите са Пред Закона. Така е било и най-вероятно така ще бъде.
36
6
 
7
 
! Отговори
Виновен е Бойко преди 1 година
защото се снима през кален канал и каза връзката е готова. И сега неговата мумия Иванов ще определя цени.
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газът е дефицит и скъп заради войната! Правят се всякакви врътки за да се спре на някой газа, или да се купи по всякакъв начин, но никой не прави усилия да се спре причината - войната...?
34
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спасението е само в Русия и нейния евтин газ!! България трябва да се извини на Москва и да поиска прошка и малко газ.
33
4
 
6
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Ще имаме ли някога у нас пазарна икономика,при която пазарът да си определя цените.БУЛГАРГАЗ ще продава доколкото разбирам на пазарни цени,а ЩЕ СЕ МИСЛЕЛО топлофикациите да бъдат подпомагани,за да могат граждани с неговата заплата,вероятно над 10 хиляди лева да плащат евтино както всички останали,вместо да плащат с тези заплати по пазарни цени,а да бъдат подпомагани тези с под определен доход.