Пеканов: Прогнозите за икономиката са катастрофални

Според него трябва да се готвим за най-лошото
Обновена: 7 авг 2022 14:06 | 7 авг 2022 13:30, Камелия Цветанова
182
Пеканов: Прогнозите за икономиката са катастрофални
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според вицепремиера Атанас Пеканов прогнозите за българската икономика са лоши или катастрофални. Той призова да се готвим за най-лошото.

Отстраняването на шефовете на НАП и Агенция “Митници”, и смяната на областните управители, са нормални. Всяко едно правителство предприема такива стъпки в началото на своето управление,коментира Пеканов пред Нова телевизия.

“Действията, които бяха направени в първите дни са напълно нормални. Всеки един нов кабинет трябва да гарантира възможно най-ефективната работа на институциите. И винаги, когато става смяна на властта, се правят някои промени”, обясни Пеканов.

Той коментира и газовата диверсификация. Пеканов бе категоричен, че Русия не е най-сигурният партньор. “Има енергийна криза. Тя е в цяла Европа! Трябва да действаме възможно най-бързо, за да я решим”, призова Пеканов.
Какво ще се случи ако няма достатъчно количества газ през зимата? Отговорът на вицепремиерът бе, че трябва да се подготвим “за най-лошото”. “Липсата на достатъчно количество газ ще доведе до икономически загуби. Икономистите спорим дали последиците ще са лоши, или катастрофални!”, заяви Атанас Пеканов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със 6 танкера + азерския газ ще има и за препродажба даже, защо лъжат хората и създават паника.
66
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е смисълът да гласуваме, когато руските *** управляват и без да сме ги избрали. Хората гласуват за Европа, а за Трифонов, Йорданов и Балабанов Македония е по важна от България, защото са руски ексременти и резидента само това чака да събере чекистите на първо място с нищоправеца Донев и да се навеждат на Путин. Дядки, отивайте си в Русия, пари за оня свят няма да ви трябват, ако имахте деца, те щяха да са в Европа
65
4
 
7
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Танасе, не си пЕкан ! Твоите набори се занимаваха само с изчегъртвания и забъркаха едни трици, които сега трябва да ядем. Колкото до прогнозите на икономистите - хайде няма нужда. Всичко е ала-бала.... Чудя се как си изкарвате хляба !
64
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 72 И какво като купим рубли? Русия няма да пусне на България газ ако ще да и изкупиш всичките рубли. Тя на Германия прави сечено та на нас ли ще дава газ? Изобщо не е проблема в рублите. Русия иска да постави Европа на колене и чрез газов шантаж Европа да се съгласи Русия да избие всички украинци каквато е крайната цел на Путин. И понеже сега ще почнеш да ми даваш пример с Орбан, трябва да знаеш че на нациста Орбан нациста Путин е обещал парче от Украйна.
63
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам да въведем рублата и така ще има достатъчно валута за газ. Сашо Дончев газифицира всяка улица без да пита никого още преди 5 год. Другата алтернатива е да направим соларни панели по покривите на блоковете ама няма да се хареса на руснаците
62
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да купува рубли и да почне да пълни резерва. Само че не можем да очакваме стратегическо мислене от един хленчещ хлапак.
61
21
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Лошо няма. 95% гласуваха за евроинтеграция. Дано сега измрат от студ и глад!
60
15
 
23
 
! Отговори
Бико преди 1 година
Вързахме се на това прокси на БСП,създадено от Радев ПП за да премахнат доброто управление на ГЕРБ. Ето и Петканов говори за катастрофални последици за икономиката на страната ни. Никой не може да каже той е от ГЕРБ или ДПС..Техен си е.
59
2
 
32
 
! Отговори
$$$??? провалил се преди 1 година
Хайде сега Зеленски ще ни спасява???? Глупаците политици ни докараха до тук.Сега когато кораба потъва трябва да се даде на съд тези които ни докараха до тук.Да им се конфискува цялото имущество и в затвора Ако се събудят новото правителство това е решението за назидание
58
1
 
24
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Да видяхте Корни да поиска пак мистерския си пост- НЕ! Тя наистина знае хала на държавата!
57
4
 
18
 
! Отговори
Икономист преди 1 година
Този административен зубър е бил само на работа на заплата, която никога не е зависила от резултата му. Представяте ли си да отидете на работа и работодателя да ви обясни как няма никакъв шанс за успех. Няма организация която да постигне успех с такова поведение на ръководителите и. Като му гледам автобиографията ми е трудно да повярвам, че с този начин на мислене е завършил толкова реномирани университети.
56
5
 
26
 
! Отговори
Тонката преди 1 година
@Pepe, ако всичко в България е цвята и рози, както го описваш, защо сме на този хал? Най-ниските доходи в Европа, най-ниските пенсии в Европа, най-старите коли в Европа, най-високите цени в Европа на фона на доходите....Аз ли виждам някаква паралелна реалност, или ти си сложил много розови очила?
55
4
 
27
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Жьлтопаветниците искаха да ограбят спестяванията на хората и да сьсипят страната - благодарете на тях
54
24
 
13
 
! Отговори
Pepe преди 1 година
Икономически, България е безпрецедентно добре (виж съседната статия за рекорден БВП). Активирали са куцo и сaкaто, за да всеят паника в обществото! Не се връзвайте на подобни лъжи.
53
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте, не е важно какво ще каже Пеканов. Гледайте дъртия доносник зад него, личи му от сто километра, че е със силна московска школовка, Пеканов е като заложник на червенотиквениците, това е! Знае че ако каже нещо различно ще има проблеми, а явно не иска да се прощава с поста си на министър току така!
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами то е ясно - много добре виждам какво зареждат в магазинчето във входа - хляб и цигари. Всичко друго им е наред и годно .
51
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преетикетираните негодни стоки направиха гаражните фирмички милионери - олио, колбаси, меса, зърнени, електронни цигари... Нали не си мислите, че някой ще ви прави ново патронче със всичките му там пластмаси, нагреватели и отрови, само защото му е минал срока на годност, а сторото ще го изхвърли? Нищо подобно, маха се етикетът, а ако трябва и цялата опаковка. Препакетирай, етикета е без пари.
50
43
 
18
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Днес бг служи на Путин и задачата е да се всява паника. Икономиката е на високи обороти. Не слушайте руската активизирана агентура. Работете си бизнеса и без паники. Целта на Путин е да всява разкол в нашия Демократичен Свят по всички начини. Търсят се слаби и уязвими точки за това. Бъдете разумни и не се поддавайте. Русофилите у нас са само 12% и ще ги изметем на изборите.
49
6
 
17
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Освен да правиш констатации, друго можеш ли момченце Пеканов? Или си и ти Запеканов? Иначе си симпатично момченце, обръснато, костюмирано, сигурно и напарфюмирано. След месец ще знаем какво представляваш всъщност.
48
12
 
4
 
! Отговори
toti преди 1 година
За тия които сучат още от майка си е зле,но за стари прасета,все нещо има от запасите !!Щото и по тежко е било и сме се справяли,а сега си е нормално като цяло!!!