Пеканов: Прогнозите за икономиката са катастрофални

Според него трябва да се готвим за най-лошото
Обновена: 7 авг 2022 14:06 | 7 авг 2022 13:30, Камелия Цветанова
182
Пеканов: Прогнозите за икономиката са катастрофални
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според вицепремиера Атанас Пеканов прогнозите за българската икономика са лоши или катастрофални. Той призова да се готвим за най-лошото.

Отстраняването на шефовете на НАП и Агенция “Митници”, и смяната на областните управители, са нормални. Всяко едно правителство предприема такива стъпки в началото на своето управление,коментира Пеканов пред Нова телевизия.

“Действията, които бяха направени в първите дни са напълно нормални. Всеки един нов кабинет трябва да гарантира възможно най-ефективната работа на институциите. И винаги, когато става смяна на властта, се правят някои промени”, обясни Пеканов.

Той коментира и газовата диверсификация. Пеканов бе категоричен, че Русия не е най-сигурният партньор. “Има енергийна криза. Тя е в цяла Европа! Трябва да действаме възможно най-бързо, за да я решим”, призова Пеканов.
Какво ще се случи ако няма достатъчно количества газ през зимата? Отговорът на вицепремиерът бе, че трябва да се подготвим “за най-лошото”. “Липсата на достатъчно количество газ ще доведе до икономически загуби. Икономистите спорим дали последиците ще са лоши, или катастрофални!”, заяви Атанас Пеканов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лукой трябва да бъде национализиран - този рекет трябва да бъде унищожен!!
26
3
 
17
 
! Отговори
ПРОМЯНА БЕ? преди 1 година
ПОЛОЖЕНИЕТО Е КАТАСТРОАЛНО НО ПЪК Е ПРОМЕНЕНО КАКТО ОБЕЩАХА.
25
4
 
33
 
! Отговори
БАЧКАТОР до 31 преди 1 година
Ти някога в завод влизал ли си? Всичко дето топи стомана, стъкло, пече керамика, цимент, е на газ! Дори мандрите греят млякото с газови горелки, да можеш да ядеш сирене и кашкавал. Аман от IT специалисти, брокери и интелектуалци!
24
2
 
35
 
! Отговори
Евроскептика преди 1 година
До 30, поне няма да ме задължат да не вписвам пола на децата си. Защото ако не знаете, новата ЕС директива включва всички деца да са с неопределен пол до навършване на 18 г, а после те сами да се определяли. Сега спора бил на 18 или на 16 да се самоопределят. Та не знам какво красиво има в това, но мен ме отвращава. Вероятно наистина не съм европейско чадо. Признавам си, при това доброволно!
23
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
преувеличавате ролята на газа за икономиката ни, незнам защо го правите, ама според мен за да си имате оправдание ако се издъните, иначе от енергиина гледна точка природния газ представлява около 10 % от енергииното ни потребление и на практика всички които ползват газ могат да го заменят с алтернативи
22
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пеканката си е шапка на тояга- чужд инвеститор в правителството! Ще се покефи малко и като му писне- айде шапката и в новата си австрийска родина като Киролена! Има избор младежа- кеф ти тук, кеф ти световните канади. А тия без избор на родина ко праим?!
21
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако още малко се поослушват и не започнат на момента плащания за руската газ и не я върнат в бг тръбата думата катастрофално ще я заменят с Апокалипсис. Изглежда че ще се греем като подпалим президенството министерството и парламата.
20
4
 
38
 
! Отговори
До ДС тактики преди 1 година
Ти в бг магазин стъпвал ли си или пишеш някъде от чужбинско? Цените на стоките са с минимум 50% нагоре, заплатите не. Сметките за топла вода са тройни. Не ми говори какво било плащането. Не е правене а реалност. Явно обаче пишеш от някъде извън България, защото щеше да го знаеш. Жалко е че станахте такива родоотстъпници и предатели. Ела си у дома да видиш как храната ни е по-скъпа отколкото в Германия. Не се шегувам. У нас стоките обърнати в Евро са по-скъпи отколкото в немско. Но не и заплатите
19
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Обективен, Турция доставя газ от много страни, освен Русия доставя от Азербейджан, Иран, Иракски Кюрдистан, втечнен от Египет и Катар, а на всичкото отгоре разширява собствения си добив, затова там Путин не смее да се репчи
18
6
 
37
 
! Отговори
До ДС тактики преди 1 година
Не е желателен, ами е наложителен договор с Газпром. България географски е близа до Русия, не до щатите, та да ми карат пак руски газ, ама през не знам си колко прекупвачи, че Киро да е доволен, щот се опънал на Путин. За съжаление или не, в България арабски шейхове не живеят. Нека има диверсификация, но това да не означава купуване на скъп газ или с увеличен няколко пъти пак руски, ама чрез прекупвачи. За някого може и да е сладко, има и комисиони.
17
3
 
17
 
! Отговори
Евроскептика преди 1 година
Евроатлантика, то на хартия и стъкмистика и ти си милионер, ала едва ли си такъв.
16
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пеканов нещо се е объркал. Днес БТПП обяви рекорден брутен вътрешен продукт за 6-месечието. На хората им писна да ги плаша - глад, тъмно, студено. Тия номера вече не минават.
15
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност Зозо ПП ги докара оная с баничките от едно посолство! То по делата им стана ясно къде са яли баницата. А Радев се усети. И браво, че постъпи като български президент и сега полага усилия да спаси страната от разруха. Не че няма вина за това че се довери на кировчетата и техните ментори. Но нали знаеш мъдрия народ какво е казал, парен каша д!ха. Та имам надежда, че няма да се излъже втори път.
14
29
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
БВП е достигнал рекордните 68 млрд евро, нараствайки с 3,6%, икономиката на България процъвфтява, но Пеканов е пpocт путински четрихилядник и не може да го разбере това нещо.
13
4
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Какво чакате? Да се започне незабавно разследване на виновниците за националната катастрофа , които навряха България в тресавище от което е много трудно да се излезе.
12
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко, Боку се връща и оправя България. После всички живеем щастливо. Вервайте ми бе.
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питайте миньорите винаги има по-лошо, успешно копаем дъното.
10
26
 
7
 
! Отговори
ДС тактики преди 1 година
До Анонимен 12 "бе, Пеканов, ти Кирото не слушаш ли го? Човекът рече, че СичкУ е мед и масло и не требе да ни паникьосвате" "Кируту" никога не е казвал, че "всичко е мед и масло", а всяването на паника обслужва само интересите на Газпром и Русия. Неслучайни от първия ден, в който Радев назначи това правителство започнаха да го повтарят по 100 пъти на ден. Идеята е да се окаже натиск върху общественото мнение, че договор с Газпром не само е неизбежен, но и желателен. ДС тактиките са ОЧЕВИДНИ.
9
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами не е казал това.Казал е ,че ако няма достатъчно газ последиците ще са лоши.Но газ ще се намери. Стига сте манипулирали.
8
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Успех момче. Пробвайте да спрете разрухата. Нямате време за повече, но поне набийте спирачката на летящата към пропастта държава. В името на всички Богове, поне това направете! Успех.