Държавата отпуска заем от 800 млн.лв. на "Булгаргаз"

Гълъб Донев: Държавата не се ръководи с хаштагове
Обновена: 11 авг 2022 12:04 | 11 авг 2022 12:01, Камелия Цветанова
143
Държавата отпуска заем от 800 млн.лв. на "Булгаргаз"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На днешното заседание ще разгледаме и приемем постановлението за предоставянето на заем от 800 млн.лв. на "Булгаргаз", както и решение на Министерския съвет за условията, при които дружеството ще възстанови тази сума. Това съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев преди началото на правителственото заседание, цитиран от БТА.

Още по темата

Донев подчерта, че освен че търси бързи и ефективни решения за гарантиране на доставките на природен газ, кризисният щаб в енергетиката ще има и задачата да възстанови синхрона и добрата координация между институциите. Министерството на енергетиката, в пълно сътрудничество с Министерството на финансите, изготвиха план за финансовото заздравяване на "Булгаргаз", каза Гълъб Донев. По думите му решението е от изключителна важност, защото заемът от 800 млн.лв. ще стабилизира финансовото състояние на "Булгаргаз" и ще гарантира сигурността на доставките на природен газ за предстоящия отоплителен сезон.

Много български правителства са работили за интеграцията на България в клуба на развитите пазарни демокрации, но на нас се падна отговорността и честта да структурираме присъединителния процес, каза Донев. По думите му се е наложило да внесат поправки в завещания от предходния кабинет проект за постановление на Министерския съвет. Вярвам, че с това ще се сложи край на политическите злоупотреби с темата, каза Донев.

Той подчерта, че държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи, с изрядни и професионално подготвени юридически документи. Недопустимо е да се постави под съмнение волята на България за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, още повече това да се прави за предизборна употреба, посочи Донев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: Булгаргаззаем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна разправям че социалистическия мастодонт Топлофикация София, трябва да бъде закрита, и да спре да харчи безумно количество пари, при това сурвакайки софиянци с яко надути сметки, заради загубите по старите им съоръжения! Спокойно всеки може да си вземе един бойлер и един климатик, и хем ще е много по-евтино, хем няма да ти спират водата заради редовните им аварии
28
2
 
9
 
! Отговори
Rеее преди 1 година
може да звучи неграмотно, но е крайно време дейността на служебните правителства да се регулира със закон - какво могат и какво не могат да правятза два месеца са тук само, а започват с рокади и заеми...
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски роби до гроб.
26
2
 
12
 
! Отговори
Qwerty преди 1 година
Отпускаме 800 млн. на тия дето утре ще ни дерат кожите. Чудно.
25
3
 
14
 
! Отговори
Предприемач преди 1 година
Да се чете новината: Държавата поема загубите на Топлофикация София. Призоваваме хората от Варна, Бургас и Пловдив да плащат по - големи данъци, за да може техните приятели от Дофия да не плащат високи сметки за парно и топла вода
24
2
 
5
 
! Отговори
Ей така става... преди 1 година
Кога, как и дали ще се връща тоя заем - никой не знае...
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народът отпуска 800мл.лв заем на Булгаргаз!!!! Ясно?
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Панелкаджии от Софето омръзна ми да ви плащам парното.
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато не плащате като хората (в рубли), сега ще плащате двойно. Да вие честита промяната
20
3
 
18
 
! Отговори
Софиянец преди 1 година
Аз от 23 г. съм отсвирил Топлофикацията, използваща технология от 19 век. Прави са хората да питат - останалата част от България ли трябва да плаща за отоплението на софиянци, повечето от които не искат да си размърдат мозъците и да разберат, че Топлофикация е ОПГ за грабежи в особено големи размери. Фандъкова днес трябва да черпи!
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тези 800 млн. ЛЕВА, кога ще станем бяла държава в ЕС? Плаща се на Газпром, в рубли, а не на някой друг. Стана тя, от Брюксел ще ни казват на кого да плащаме!
18
3
 
8
 
! Отговори
Тед преди 1 година
Държавата кога ще отпусне пари за закупуването на учебници от 8 до 12 клас за учениците? Големите променящи така и нищо не направиха по въпроса, а учебната година *** на вратата. Мислите само за фирмите, а за обикновените хора .!.
17
1
 
7
 
! Отговори
Бай 4лен преди 1 година
Да се чете държавата плаща 800 милиона лева на червената клептокрация. Няма проблем карайте ме после да не съм в сивата икономика и да си плащам данъците.
16
2
 
4
 
! Отговори
Ойка Тодоров преди 1 година
Хиляди граждани се оплакваха преди на Фандъковата Йорданка, че Топлофикация София си играе с тях, нямат топла вода да се изкъпят, спекулира, и Фандъчката все казваше - Аз съм ги дала на прокуратурата, аз съм ги дала на прокуратурата. Алооо, Фандъкова, ти си Кмет, ти първо трябва да ги стягаш, не прокуратурата! За какво все те избираме! Да си клатиш краката в луксозния кабинет с крадените пари!
15
3
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
А не трябва! Булгаргаз ТРЯБВА да вдигне цените до пазарните: 200 евро за мегават!
14
3
 
6
 
! Отговори
Да потече руският преди 1 година
Газ.
13
2
 
13
 
! Отговори
Мутри вътре преди 1 година
Днес да не е рождения ден на Фандъкова? Тия 800 милиона са за да са скрият кражбите на гербавата мафия в Топлофикция-София.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз като ви казвам, че сте РОБИ вие не ми вярвате
11
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като бай Бойко крадеше топлофикацията заедно с Фандъкова 12 години, сега нормално да има бум бам
10
6
 
9
 
! Отговори
СПЕЦИАЛИЗИРАН СЪД... преди 1 година
... И ЗАТВОР ЗА МАФИЯТА = ПП +БСП +ДБ.......... ОГРАБИХА БЪЛГАРИЯ ЗА 6 МЕСЕЦА........ СЕГА ПАК ОТ МОЯ ХЛЯБ ЩЕ КЪСА ДЪРЖАВАТА, ЗА ДА СПАСЯВА БУЛГАРГАЗ....