Държавата отпуска заем от 800 млн.лв. на "Булгаргаз"

Гълъб Донев: Държавата не се ръководи с хаштагове
Обновена: 11 авг 2022 12:04 | 11 авг 2022 12:01, Камелия Цветанова
143
Държавата отпуска заем от 800 млн.лв. на "Булгаргаз"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На днешното заседание ще разгледаме и приемем постановлението за предоставянето на заем от 800 млн.лв. на "Булгаргаз", както и решение на Министерския съвет за условията, при които дружеството ще възстанови тази сума. Това съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев преди началото на правителственото заседание, цитиран от БТА.

Още по темата

Донев подчерта, че освен че търси бързи и ефективни решения за гарантиране на доставките на природен газ, кризисният щаб в енергетиката ще има и задачата да възстанови синхрона и добрата координация между институциите. Министерството на енергетиката, в пълно сътрудничество с Министерството на финансите, изготвиха план за финансовото заздравяване на "Булгаргаз", каза Гълъб Донев. По думите му решението е от изключителна важност, защото заемът от 800 млн.лв. ще стабилизира финансовото състояние на "Булгаргаз" и ще гарантира сигурността на доставките на природен газ за предстоящия отоплителен сезон.

Много български правителства са работили за интеграцията на България в клуба на развитите пазарни демокрации, но на нас се падна отговорността и честта да структурираме присъединителния процес, каза Донев. По думите му се е наложило да внесат поправки в завещания от предходния кабинет проект за постановление на Министерския съвет. Вярвам, че с това ще се сложи край на политическите злоупотреби с темата, каза Донев.

Той подчерта, че държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи, с изрядни и професионално подготвени юридически документи. Недопустимо е да се постави под съмнение волята на България за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, още повече това да се прави за предизборна употреба, посочи Донев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: Булгаргаззаем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер 800 милиона при мутрите отидоха. И оня Сърбин който открадна 14 милиярда от КТБ е на свобода, абе кво говорим изобщо..
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С други думи ние покриваме 30% надценка, която платихме на препродаващите руски газ. Диверсификация за чудо, приказ и много пари.
47
2
 
4
 
! Отговори
Бббббб преди 1 година
Как им ражда главата тия врътки! За пореден път доказваме ,че сме най мафиотската държава!
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на бас, че кака Корни пак ще управлява, но с ГЕРП и ДПС, само и единствено в името на народа, в името на България ще се прегърнат и целунат боци и корни. А що се касае за боци и доган, одавна боци му е цункал паламарката!
45
5
 
3
 
! Отговори
Прованс реге преди 1 година
Извинявам се ,но защо България трябва да плаща гевезелъците на софияндурниците?????Най първом Кирулна и Леля Асена в панделата,па тогази....
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
треа под форма на протест само с рубли да се разплащаме един сдруг някак си вече, тези западни банки искат днк-то и земята ни в крайна сметка , те са планрали всичко като кризи и решения,под офрмата на кредити за наивницте чрез проганда и корупция
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде, след МВР, Пеевски си върна и АПИ! Докато ви отвличат вниманието с разни Газпроми, Булгаргазове, войни и пр., зад кулисите Пеевски си връща отново цялата държава! Мечтата на всеки режим е населението му да се занимава с външна политика, за да могат те спокойно да си вършат далаверите във вътрешната
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За тези пари можете да си направите геотермално отопление на цяла София и да се греете с гореща минерална вода в радиаторите.
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за да забогатее трябва здраво бачкане -------- не съм видял нито един от богатите да работи ... Тия са от 1001 нощ, работете ***, а други ще ви прибират парите... Еееееееееееее нема как да стане
40
4
 
4
 
! Отговори
Натали Трифонова преди 1 година
Почваме да плащаме кировата тъпотия
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДаПрав си! Проблмът е, че когато споменеш на редовия българин думите "учене" и "работа" в едно изречение нещата стават зле. Няма ли някоя от думите "далавера", "кражба", "кюфтета", "ракия" и "чалга" никой няма дори да те чуе. Това е положението..с "работливия" и вечно оплакващ се народ.
38
0
 
2
 
! Отговори
епа мое ли преди 1 година
да сте толко прос ти
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честен служител е притеснен, ама шефе тя кацата няма дъно.....Спокойно, наливай, наливай там и не се тревожи. Ние за всичко сме помислили му казал началника с усмивка.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кpeпocтници
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А така стрижи простия народ
34
1
 
9
 
! Отговори
? преди 1 година
Вие вярвате ли, че тези пари ще се върнат после? Хаха, будали.
33
4
 
8
 
! Отговори
Да преди 1 година
"Нали се сещата, че ТОПЛОФИКАЦИЯ няма как да е на печалба, след като купува от БУЛГАРГАЗ за 310 лв, а продава мегавата за 120 лв" - аа ще се сетите, че за да се оправи България, българския народ трябва да си плати цената. Не може хем да искаш да живееш добре, хем да не си плащаш цената за това! Проблемът не е, че газът е скъп, а това, че българския народ е беден. А за да забогатее трябва здраво бачкане и учене!!!
32
1
 
4
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ ОТ СТРАНИ преди 1 година
КРАДЕ СЕ МАЩАБНО И НЕ ТАКА
31
2
 
2
 
! Отговори
alf преди 1 година
абе тия пари ако ги дадът на хората тука ще станеме като швейцария. мафия и олигархизъм е това е българия
30
2
 
2
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
Много точно казано. Оня за два месеца тръгнал да решава проблема със самолетите, тоя пък 800млн. заеми раздава, другия пък масови уволнения из полицията започнал... Цирк Балкански пасти да яде