Пеканов: За да отключим средствата от НПВУ трябват много реални действия

Планът ще е сериозен скок за икономиката
Обновена: 11 авг 2022 18:48 | 11 авг 2022 18:09, Нели Христова
14

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Планът за възстановяване и устойчивост, както и оперативните програми, са ключов ресурс пред страната ни. Той ще ни помогне да направим един сериозен скок на нашата икономика. Това коментира на брифинг вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

„В идните месеци предстои да се подготвят и стартират процедури по Плана за възстановяване на стойност над 3,7 млрд. лева. Поели сме ангажимент и отговорност да работим за осигуряването на този значителен ресурс и да го защитим. За да отключим тези средства, трябват много реални действия”, обяви той.

Пеканов уточни, че предстои да се подготвят и приемат законодателни промени, които да ни позволят да изпълним 22-те законодателни мерки по второто плащане, обещани в рамките на тази година. „Целта на служебния кабинет в следващите седмици е да подготви тези процеси”, даде заявка вицепремиерът.

По отношение на първото плащане по Плана за възстановяване, което ще е на стойност 1,3 млрд. евро, са изпълнени 21 от общо 22 мерки. За второто плащане вицепремиерът подчерта, че работата е доста по-сериозна. То включва 66 мерки, от които 22 са законодателните промени.

Какво още каза Пеканов вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
РАДЕВИТЕ ПИТОМЦИ преди 1 година
ПЕКАНОВ, ТИ ША СА ПЕНСИОНИРАШ С ТОЯ ПЛАН....
10
1
 
3
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
Това е същото мekeре като Просто Кирчо !!!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП и ДБ заедно на изборите, пълен смях аз лично познавам доста хора които подкрепят ДБ и Кирчо не могат да го дишат просто и последното което ще направят е да пуснат за него.
8
2
 
10
 
! Отговори
Нане преди 1 година
2 години чакаме некъв измислен план за възстановяване с хиляди изисквания от брюхселските тикви... ===)))
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радево опеле!
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Печенке, имате едно единствено задължение и това са Изборите. Спрете всичките служебни админисратори да ми се изреждате, все едно някой е гласувал за вас! Бърократчета ниедни
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами морал всеки има различен. Заради военните действия може и така да се счита, въпреки че те си имат своята предистория. Но пък от практична гледна точка не е за пренебрегване Газпром, защото сме бедна страна и не става да си позволяваме лукса да купуваме пак руски газ, ама чрез посредници, пък и е безсмислено. То и съдът като отсъжда, оставя моралната страна извън залата, а гледа доказателствата, та тъй....
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отново с някаква папка искат да папкат
3
2
 
12
 
! Отговори
Още Един преди 1 година
УмноКрасив, преди минути по БТВ, каза че било НеМорално да се търгура с Русия! боже мили, от къде ги намира Радев тези?!
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Харесва ми това момче, въпреки че заради Киро/Кокоро/Лена май гледам подозрително всички млади в политиката. Поне умее да говори на български и да обясни за какво става въпрос. Но не се е засилил да влиза в политиката засега.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро да си взима една химикалка и да си записва как е правилно политик да говори.Пеканов много говори и нито една клевета не казва.Да взима пример Кирчо.Ако трябва при Пеканов на частни уроци да ходи.