Панев: Няма да спрем "Газпром", ако предложат най-добрата цена

Обща коалиция ще доведе до победа
15 авг 2022 13:52, Росен Стойчев
60
Панев: Няма да спрем "Газпром", ако предложат най-добрата цена
Снимка: БГНЕС

Ако "Газпром" предложат най-изгодната цена, няма да имаме основания да ги спрем. Можем без руски газ, но ако те предлага най-добри условия, защо да не използваме газ оттам.

Още по темата
Това коментира в ефира на Нова Нюз съпредседателят на "Зелено движение" Владислав Панев.

"Важното е да не зависим от един доставчик на газ. Строежът не интерконектора е завършен, предстоят само административни процедури, така че от 1 октомври да заработи. "Газпром" е ненадежден доставчик, да търсим алтернативи, за да не останем "на сухо". Едната е азерският газ, другата - втечненият", заяви той.

По думите му изчакването дали ще има коалиция на ДБ с ПП не е проблем, а въпросът е да е изгодно за държавата. "Обща наша коалиция с тях, ще значи убедителна победа на изборите. Не правя разлика между Борисов и ГЕРБ", коментира Панов. И уточни, че коалиция с ГЕРБ е немислима, тъй като борбата на ДБ е точно срещу него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Angel "блокираха парите на продавача , т.е. той не получава договорените суми за стоката която доставя" Това е лъжа. Сметките, по които Газпром си получава сумите по газовия договор от България, НЕ СА блокирани.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ПП ги бяха прибрали ДБ Христо щеше до последно да е против руската газ, нищо, че това сваля гласове от ПП, щото ДБ няма гласове да влезне. Сега, обаче, като е против руската газ и сам на изборите Христо се извърта, но пак няма да влезне щото електората му е с вече промити мозъци и в сектата делят смешно газа на руски и неруски.
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 29 "Обезщетение БГ ще види на куково лято" Единствения начин това да се случи е ако руските слуги в България извършат национално предателство, и подпишат нов договор с Газпром, специално за да се избегне предявяване на иск към Газпром от страна на България за този над милиард долара.
27
3
 
4
 
! Отговори
Angel преди 1 година
Изумен съм от елементарното мислене на голяма част от коментиращите . Малко предистория.1. За да се изпълнява един договор има две условия: -продавача да получи договорената цена в своята сметка - купувача договорената стока.Какво се случи с Газпром , блокираха парите на продавача , т.е. той не получава договорените суми за стоката която доставя. В този случай купувача не изпълнява договора.За да намери решение на очевидно политически проблем ,
26
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 23 "Потреблението на България е абсолютно пренебрежима величина за "Газпром"." Русоробът счита за свое върховно удоволствие да се унижава пред руснака, да лази в краката му, да бъде подритван и да обяснява колко си го заслужава. А от всичко най-обича да издига руснака, като му се навежда, лази в краката му, стърже подметките му с език, и, тъй като руснака не може да се издигне с нещо положително, русороба трябва да слезе още по-ниско, така че се вкопава в земята.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обезщетение БГ ще види на куково лято. Когато ЕС едностранно си прави квото иска, а БГ подглася, пари, активи и ресурси йок. Трети закон на Нютон...
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та за онези, които не знаеха как беше по времето на соца: България правеше да речем компютри с западни части. За което плащаше в долари. Долари, които взимаш като дълг, на заем. Русия купуваше тези компютри за рубли. И България можеше да си купи с рубли на пазарни цени (на същите на които можеше да си ги купи запада), работи от Русия. И ако искаше даже можеше да ги продава на сметка, ако не бяха от стоките с квоти.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждайки как преговарят с Германия и имайки известен опит от пазарлъци с руснаци от времето на соца, бас държа че цената ще е повече от двойна и много привлекателна. Нещо такова : вижте уважаеми, ако искате да получите и литър руска газ, пък даже и с посредник, първо трябва да си платите договорените количества, които не сте получили, защото не сте ги платили навреме. Ако разбира се искате руска газ, може да си купувате друга газ колкото си щете.
22
9
 
3
 
! Отговори
не така преди 1 година
Като гласоподавател на Да, България съм изумен. Какво значи най - добра цена от Газпром, като те не изпълняват договорите си. Категорично никакви договорки с Газпром. Това е само корупция, политическо влияние на путиниЗъмът и преклонена глава пред убиец и сатрап от източен тип.
21
3
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
каква победа кого ще побеждавате не си ли видяхте че за нищо не ставатене се занимаваите повече с политика хората няма да гласуват защото са отвратениот това което е на сергията отиваме на избори 2023 г
20
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето така се прави, вече Путин няма къде да ходи, та ще купуваме газ за жълти стотинки. ПП изиграха добре картите.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Газпром" не се вълнува от твоите основания гольо. Потреблението на България е абсолютно пренебрежима величина за "Газпром". Величина клоняща към нула в глобалния експорт на гиганта "Газпром".
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Смях Газпром дължи на България над милиард долара за недоставения газ и неустойки свързани с него. Руските слуги в България се опитват да предотвратят предявяването на претенции от Българска страна чрез подписването на нов договор. Трябва да се знае, че ако ще да купуваме газ от други източници на КОСМИЧЕСКИ цени, докато има течащ договор с Газпром, който те не изпълняват, разходите за тези космически цени влизат в неустойката, за която можем да съдим Газпром.
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След лаенето по Русия, санкции, гонене на дипломати и тн. "добра" цена от Газпром няма да види никой. Газа пак ще е техен, но по-скъп, през прекупвачи. Това и беше целта на 3ти енергиен пакет за бош лаф зелени глупости и борсови цени ден за ден. Иначе ще участват, да.
16
3
 
12
 
! Отговори
158 преди 1 година
Ауу щом и най-проамериканските зелени обърнаха палачинката.. значи започнаха да осъзнават сериозността на положението. Дано не е късно.
15
5
 
13
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Като ви слушам оставам с впечатлението, че Газпром направо трябва да дойде да ви целуне ръка :) Пък подозирам, че есента ще бъде точно обратното: ще тичате като котенца да се мазните на руснаците за кубик газ.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледаме тия как си подават сапуна в сапунката ДА ОБЪРНЕШ РЕЗБАТА.
13
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Никой Руските слуги молят да молим Газпром за газ. Газпром им плаща, за да предават българския национален интерес. Това е да си русороб, да се самоунижаваш и продаваш страната си и собствения си интерес, за сметка на руския си господар.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя взе да обръща палачинката въпроса е вече дали представляваме интерес за "Газпром"
11
1
 
11
 
! Отговори
перко преди 1 година
Панев и ти голямо шопарче стана! Гониш ли Пеевски?