Новаков: АЕЦ "Козлодуй" и въглищата са спасението за зимата

Всички, които ги отписваха - да замълчат, заяви той
19 авг 2022 22:22, Александър Попов
33

"Всички, които се засилиха да отписва въглищата като чисто български природен ресурс, трябва да замълчат към момента, защото това се оказва спасението на България за тази зима - АЕЦ "Козлодуй" и въглищата в Старозагорския басейн", заяви евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Новаков пред Bulgaria ON AIR.

Той изрази недоумението си относно действията във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост. Той осъди твърденията на служебния вицепремиер Атанас Пеканов, че България вече очаква средства по него, посочвайки, че приемането на необходимите 22 законодателни промени е невъзможно при липсата на действащ парламент.

"Отговорното поведение беше ГЕРБ да напише Плана за възстановяване и устойчивост, той да получи одобрение от Европейската комисия (ЕК) и да го остави на новото правителство да го внесе", подчерта той.

Евродепутатът обобщи, че служебното правителство веднага трябва да поиска от ЕК да удължи срока, в който страната може да се възползва от своя План за възстановяване и оперативните програми. В противен случай има опасност България да загуби половината от парите по Плана.

Какво каза Новаков за опашките по Дунав мост - вижте във видеото


33
Още по темата: Андрей Новаков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
0
 
! Отговори
…!! преди 1 месец
Поне един да мислеше за интересите на България!
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брадата не дава интелигентност тъи пренесе пъни
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че това кой не го знае та вие да го кажете фасулска работа
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А добро утро сватя!
24
4
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Истината е ,че българската държава е изградила АЕЦ Козлодуй, но знае ли някой колко уран изнесоха руснаците от България!
23
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре че руснаците ни направиха АЕЦ навремето, иначе сега щяхме да сме на свещи и кандила още.
22
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Именно марионетките на Фигуранта и paшистите лансираха миналата година "гениалната" идея да се газифицират ТЕЦовете. Слава богу, че това не става бързо и пъкления им план няма да се осъществи.
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
този лобист на американската централа от стара загора собственост на бивш служител от цру е ясно за какво и срещу какво лобира
20
10
 
16
 
! Отговори
mn преди 1 месец
Депутат от Герб,...той правилно говори в момента, само че ГЕРБ бяха тези, които преди години клекнаха пред ЕС и договориха по-ранно затваряне на въглищните централи.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имало опасност България да изгуби половината пари от плана за възстановяване...Коя България? 100 семейства, за които са определени тия пари за "усвояване"? По принцип наистина е трагедия, защото ние, другите българи, няма да можем да им ставаме прислужници, ако не се гушат постоянно с мангизи.
18
20
 
7
 
! Отговори
до 13 от славянин преди 1 месец
''Колкото по-бързо България се отърве от paшиската зависимост и от русофилите, толкова по-бързо ще изплува от блатото в което ни държат тия изедници...'' Ами отърви се бе, п.ндел! Ама не можеш!
17
7
 
6
 
! Отговори
!! преди 1 месец
Аз лично очаквам саботаж в Белене. Рашистите няма да ни оставят да се оправим толкова лесно. Иначе Този "отговорен" ид?от защо не споменава, че плана написан от герб включваше газови тецове, които да заменят въглищните, както и саниране по схемата 10:1 - за 10 лв платени, реално изработен - 1, останалото - в чекмеджето.
16
1
 
12
 
! Отговори
Edin преди 1 месец
Не дамо въглищата в старозагорския басейн, а и тези в Бобов дол. Договорете каквото е възможно по този въпрос в Брюксел. Щом може за други държави в ЕС, поискайте да може и за България.
15
7
 
7
 
! Отговори
Евроитиод преди 1 месец
Такива като този само хвърлят димни гранати с розови обещания, естествено че големият ресет не е плануван да се осъществи за една календарна година ,жабата трета се вари бавно,нали така новичоков
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ония гьол Белене ? Новаков забрави за ония гьол Белене.
13
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абсолютно прав е... Без въглищата и Козлодуй сме за никъде... Като си спомня миналата година, как различни псевдо експерти ревяха в полза на газификацията на ТЕЦовете съм сигурен, че това са били купени от руснаците наши предатели и продажници (русофили) ...
12
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото по-бързо България се отърве от paшиската зависимост и от русофилите, толкова по-бързо ще изплува от блатото в което ни държат тия изедници...
11
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕС си затваря очите за БГ 15 г и успя за 6 месеца да я върне в Средновековието.
10
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много хора няма да изкарат зимата. Ще загинат от глад и студ...
9
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Куневица послушно затвори 4 блока на Козлодуй без да защити българския интерес. Въглищата пак от ЕС ни ги забраниха и управляващите пак не защитила България. 30 години нямаме свестни управляващи с мисъл за страната и хората. Това е най-голямата трагедия, другото ще го избутаме, ние сме свикнали с незгодите заради лошо управление.