Керемедчиев: Русофилските партии набират скорост

Служебният кабинет взима дългосрочни решения, странно е
22 авг 2022 22:38, Александър Попов
136

"Определено залитаме към Русия още от първия момент, в който падна правителството на Кирил Петков. Още след връчването на мандата на ГЕРБ и БСП, при връщането им, първата реплика на Румен Радев беше, че страната е оставена в тежка икономическа криза по отношение на енергийните доставки", коментира бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR".

Според него русофилските партии набират скорост.

"Русия участва активно в нашия политически живот. Вижда се и от този изказ, който е в полза на Русия - забавеният износ на военна техника за над 1 млрд. лв. за Украйна, отърваването от старото съветско оръжие, газа - всичко това навлиза в решаваща фаза. В момент, когато България за пореден път е подтиквана от западните си партньори да се откъсне от руската зависимост", подчерта Керемедчиев.

Той изрази изумление, че служебното правителство, което ще бъде на власт 2-3 месеца, взима дългосрочни решения.

"Каквато и коалиция да има, ще има такава, вероятно ще има кратък живот, но този парламент ще сформира някакво правителство. Тяхно трябва да бъде решението", убеден е бившият дипломат.

Както и в това, че преговорите с "Газпром" няма да доведат по-ниска цена на газа за България.

"Това няма да намали цената на газа. Русия за 1 г. е вдигнала 4 пъти цената, на която доставя газ на Унгария. Ако ние си мислим, че ще имаме по-преференциални цени от тази близка до Путин страна, много се лъжем", коментира Керемедчиев.

Очакванията му са най-потърпевши от високите цени да бъдат бизнесите, чието производство зависи от синьото гориво.

"Инфлацията ще се увеличи. Когато ставаш неконкурентоспособен - освобождаваш работници. Есента очаквам недоволството на гражданите да се развие, което ще се отрази на изборите и на начина, по който ще се гласува", прогнозира бившият зам.-външен министър.

Вижте целия разговоро във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: Милен Керемедчиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
12
 
12
 
! Отговори
Aбе тАпанари, преди 1 година
от кога ви газефицираха пещерите,че плашите с газа?Цяла З.Европа е газифицирана тотално и никой не реве като вас,цените тук са по-високи от вашите,но мрънкащи *** няма,Русия създаде изкуствено криза с това гориво,всеки разумен човек вижда това,а вие искате отново червен строй и Путин да ви дере задниците?Колко държави в света са с този терорист и Русия и кои?Що за уродлив народ се развъжда в пещерата "България"?Отделяйте се и си връщайте болшевизма да видим колко ще устискате на руски терор?
20
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естественно че ще е така такива батаци забъркахте че е нормално да е така
19
6
 
16
 
! Отговори
Пеко Таков преди 1 година
милен керемидата е от кръга на милен велчев и ники халяско. велчеви представляват у нас ВТБ. прикриват се като западници, за да запазят позиция, затова плямпат така
18
6
 
8
 
! Отговори
Тухлов преди 1 година
Адаш, земи да пристанеш на некой убавъц в Харлем.
17
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами те всичките са русофилски по тази логика...украинците са си рускоговорящи и който ги подкрепя си е русофил.Набират скорост българските партии.На българите им е все тая от къде ще взимат газ стига да не ги клатят с цената,а тези украинци не са от най-приятните...само се зъбят.
16
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото името, такъв и интелекта! Въпроса е има ли и допълнителна мозъчна ампутация?
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я слез от там , кубе !
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква стана тя,нали уж бяхме за нашите западни партньори? Нали протести,това онова?
13
11
 
19
 
! Отговори
вярно заглавие преди 1 година
От приятелите и познатите ми останаха само двама прозападно настроени, а преди години всички бяхме запалени седесари.
12
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ е най-голямата сила в СВЕТА! А не Русия! Злобните русофилски чичковци и лелички недейте да се пенявите много.
11
12
 
27
 
! Отговори
Офф преди 1 година
Много са ми интересни хората, които защитават подкрепата за Запада със странната и нелогична теза "всеки иска да ходи на запад, не иска в Русия". Доста родоотстъпническо е да смяташ, че трябва да принадлежиш към запада или към изтока. Просто в Русия баланса на трудовия пазар е на добро ниво, а "демократичния" запад на практика няма чистачи за улиците, миячки, тираджии, в някои държави даже нямат шофьори за вътрешен превоз или зареждане на стоки по магазините. Каквото за съжаление сме ние там...
10
10
 
40
 
! Отговори
мислещ преди 1 година
Когато ЕС се подмазва и поляга на САЩ виновника за тази война и взема тяхната позиция ще е така! Когато не се съобразява с исканията на бедните членки и ги докарвате до още по голяма бедност, да не чакат друга реакция! Българския народ не е бил толкова нещастен и смачкан дори и по времето преди 1988г. Бяхме бедни като сега, но щастливи и свободни.Нямаше, мутри, олигарси, наркомани, толкова много убийци и престъпници! Имаше ред и законност! Ядяхме екологично чисти храни. Бяхме спокойни за бъдекет
9
5
 
18
 
! Отговори
БСП - СА РУСОФИЛИ преди 1 година
ПП - КАЗА, ЧЕ ЩЕ ПРАВЯТ ПАК КОАЛИЦИЯ С БСП....... КЕРЕМИДЧИЕВ ДА КАЖЕ : ПП-СА РУСОФИЛСКА ПАРТИЯ ПОД ПРИКРИТИЕ.....
8
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав сте Керемедчиев! Сега остава да седнете и да обясните на 85% от населението, че не е ок да са русофили. И да останете здрав, разбира се.
7
8
 
7
 
! Отговори
До анонимен преди 1 година
Испания също беше комунистическа страна, генерал Франко - спомни си!! Фашистка Германия изби хиляди. Монархическа Англия се изкла буквално.
6
27
 
16
 
! Отговори
Последния Софиянец преди 1 година
Набират скорост и право у Сибир при другите провали !
5
31
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Набират скорост като руснаците в Украйна, след още 1 месец ще завладеят цяло село.
4
18
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите и руснаците са кръв от кръвта. Колкото американските марионетки повече напъват, толкова повече народа ще иска Русия. Сори, керемидо ама си прегледай историята.
3
21
 
12
 
! Отговори
ПП=БСП =ДБ преди 1 година
РУСОФИЛИ... НАПЪЛНИХА ГУШАТА НА ПУТИН С 200 000 000 евро от нашите пари....... БАЙДЪН ГИ ХВАНА-И УВОЛНИ КИРО И АСЕН..........
2
37
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой пък в днешно време ще ходи в Русия?! Трябва да се ориентираме към Съвременна Европа и Съвременните демократични страни с висок стандарт на живот и перспектива - САЩ, Англия, Испания, Франция, Германия. Знам руски, но не смятам да ходя в Русия.