Работна група ще търси начин за намаляване на цените на горивата

Тя е с участието на "Лукойл-Нефтохим" и "Лукойл-България"
Обновена: 26 авг 2022 14:38 | 26 авг 2022 14:30, Камелия Цветанова
24

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Работна група с участието на  "Лукойл-Нефтохим" и "Лукойл-България" ще търси начин за оптимизирането на цените на горивата. Това стана ясно от изявление на министрите на  енергетиката Росен Христов и на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

„Проведена е среща с "Лукойл-Нефтохим" и "Лукойл-България". Обсъдени са мерки за снижаването на цените на горивата, подготвени като проект в рамките на кризисния щаб. Ще има съвместна група с двете компания, за да се намери решение за трайно оптимизиране на цените на горивата, което е приоритет на министерството и кризисния щаб“, каза Росен Христов.

Никола Стоянов добави, че при всички разговори с представители на бизнеса въпросът за цените нагорите е бил поставен.

„Бяха проучени всички възможности на държавата и сега сме подготвени. Горивата са компонент от цената на всяка една стока, а при инфлация от 17% ,два пъти по -висока от средната в ЕС, една възможност за я укротим е, ако успеем да овладеем цената на горивата“, посочи той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
АМАН от престъпници преди 1 година
ДА СЕ ДОКЛАДВАТ КОЛКО МИЛИАРДА СА ОГРАБЕНИ ОТ БЪлгария чрез спекулативни ценина тока и горивата и кои поименно са се ОБЛАЖИЛИ.. ВКЛ ВРЕМЕННО ПОДСТАВЕНИ НА ВЛАСТ.НАпомняме че ценита на тока КОИТО ДОКАЗАНО НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА ОТ ФОТОВОЛТАИЦИ СА Десетки пъти по високи..ИЗМАМАТА ВЕИ ДА СЕ ПРЕКРАТИ ..НЯМА ДАННИ ЗА годен ток от фотоволтаиците .ОТ Вятърничевите генератори НЯМА НАДЕЖДИ ЗА ДОСТАТЪЧНО ТОК..ИМА трайно увреждане на биосферата която подържа ВЯТЪРА>>
19
1
 
1
 
! Отговори
До До Димитър преди 1 година
Вместо въпроси с повишена трудност, много по-полезни биха били отговорите им. Даже и да са се увеличили със 100%, то те са само компоненти в цената на готовия продукт и няма как да предизвикат такова увеличение в неговата цена.
18
1
 
7
 
! Отговори
ссс преди 1 година
Нали от 30 г искахте свободен пазар. Всеки да си определя цените свободно, а пазарът да решава - нагоре или надолу, според търсенето. Или когато вие печелите искате това, а когато друг искате старата държавна регулация. Тогава искам и вашата продукция, без значение стока или услуга, да ви я определя държавата. Без двойни стандарти моля! Искам сирене за 3лв, искам кашкавал за 5лв., но ми ги продават на петорни цени.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАЧИНЪТ Е ЛЕСЕН - ИЗИСКВАНЕ НА СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ШВАЙЦЕРИТЕ ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА СОБСТВЕНИКА И НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЛУКОЙЛ !!! ВСИЧКО ДРУГО Е ОТ ЛУКАВИЯ...
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Шофьор Още отсега мога да ти кажа, че преговорите ще бъдат "успешни, но много напрегнати", и Русия "щедро" се е съгласила да ни пусне газа, но само ако плащаме по пазарни цени и оставим енергийното и шпионското й лоби да прави каквото си иска.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки се бута да е на държавна работа, я депутат, я в некоя работна група, я некъде по въровете, министър, зам., зам. на зам., зам, на зам, на зам... Нема балами да работят... Уж капитализъм... А то чист комунизъм си е в България.
14
0
 
6
 
! Отговори
Шофьор преди 1 година
От сега мога да кажа , че преговорите ще бъдат не успешни.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надявам се дрогарите в тази "работна група" да получават хубави пари за работата си... Все пак за народа ще се грижат... Комисии, работни групи, експертни съвети... Нищоправенето продължава с пълна сила.
12
1
 
2
 
! Отговори
До Димитър преди 1 година
малко въпросчета с повишена трудност:1.Колко беше цената на тока тогава и сега?2.Колко беше цената на газа тогава и сега?3.Колко беше продента на биокомпонентата тогава и сега?4.За колко време запаси говорехме тогава и сега?5.Колко беше работната заплата тогва и сега? Преработката на нефта в горива не става без енергия.По въпроса на ДПК тя фалира преди да започне да работи. Назначиха 32 души със средна заплата от 2800лв без познания по нищо.Като отговориш на всички въпроси може и да го проумееш!
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО СЕ ОБЪРНЕМ СЕГА КЪМ РУСИЯ ЗА ГАЗ НЯМА ДА МОЖЕМ ДА СПЕЧЕЛИМ АРБИТРАЖА А ТОЙ Е ЗА МИЛИЯРДИ В НАША ПОЛЗА. ЗАЩОТО НИЕ СИ ПЛАЩАХМЕ ТЕ НИ ВЪРНАХА ПАРИТЕ И СПРЯХА ГАЗА.ЛЕСЕН ЮРИДИЧЕСКИ КАЗУС.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гълъб Донев = Българският Осуалд Мозли!!!
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали сме неприятелска за Русия държава бе, ПРЕДАТЕЛИ!!! Защо искате България да капитулира пред врага, вместо да защитавате родината си???? Аааа, може би... вашата "родина" е Москва, москали противни???!!!Мразя ви!!!
8
3
 
9
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
При аналогични цени на петрола, преди цените бяха доста по-ниски.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
протестирахте като от 80 ст газта стана 1.20 и ония се уплашиха и ги смъкнаха даже под 80 ст. можело значи. а сега ох то ковид, то война ще търпим 1.70 за газ и луклойл са хора
6
0
 
11
 
! Отговори
аз преди 1 година
тоя ли ще намалява цените ха ха ха
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
преди броени години бяха се наговорили като картел да дигат цените и като станаха протести ги смъкнаха. дойде ковида и пак почнаха да ги дигат безконтролно, а от войната съвсем се увълчиха и 3.60 лв е резултата. абсолютна кражба
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"да каже какво сме обещали на руските компании в замяна" - Е как какво? Да си плащаме в рубли за газа, който не са ни доставили до сега. Да върнем 100 руски агента в българското посолство. Да назначим руснаци в борда на директорите на най-големите ни предприятия, особено на военните и не на последно место, всички дружно да се наведем и да се извиним на другаря Путин.
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще търсят те. Газпром ще ги отсвири като труженичка на Лъвов мост. Само дето без полза се дупяят на рашистите.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в Германия карта за пътуване 9 евро и по 300 евро към работната заплата за ток само с 1 декларация към работодателя че е единствен ,без значение размера на заплатата.
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахаха. Тия, котио държат спекулативно цените високи (т.е. създават проблема) консултират снижаването на ефекта от него. Руснаците ни унижават по всевъзможно начини, но руските им слуги им "благодарят". Продажника Христов да каже какво сме обещали на руските компании в замяна.