България и РСМ договарят доставки на ток

България може да изнася около 200 мегаватчаса за съседката ни
Обновена: 5 сеп 2022 17:56 | 5 сеп 2022 17:30, Росен Стойчев
37

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Гълъб Донев и министър-председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски са обсъдили доставката на електричество за обезпечаване на нуждите на бизнеса на фона на световната енергетика.

"Основната тема, по която разговаряхме с премиера Донев и неговата делегация,  беше енергийната криза, която разтърси всички икономики по света.

Още по темата
Днес се борим с недостига на електричество и скъпи енергоносители, които носят големи проблеми както за гражданите, така и за бизнеса", обяви Ковачевски.

"Потвърдихме отново добрата оценка, която имаме за създадените предпоставки за положително развитие на диалога между нашите две страни и това, че ще работим последователно за задълбочаване на конструктивното сътрудничество във всички области от взаимен интерес, като ще се стремим да обхванем и всички области, които включва Договора за добросъседство и сътрудничество между България и РСМ и всички договорености по протоколите на Междуправителствената комисия", заяви Гълъб Донев.

България може да изнася около 200 мегаватчаса електроенергия за Република Северна Македония до края на март догодина, обяви Донев след среща с колегата си Димитър Ковачевски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
14
 
! Отговори
Майкави преди 1 година
Какъв ток,какъв газ за шиптърете ве алооу?То за нас няма?
20
3
 
9
 
! Отговори
Макетата ли ще ни преди 1 година
доставят? Докъде го докарахме Боже! Държавата се разпада!
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И двамата църни македонци. Нямат нищо общо с българите.
18
2
 
10
 
! Отговори
Макето гледа преди 1 година
много тъжно и гузно нещо... Да не са го пердашили баба му и дядо му, "татарите", а? И като си сложил - ски на фамилията, да не се въобразява като наследник на Александър Македонски :)
17
3
 
30
 
! Отговори
Енергетик преди 1 година
А като почне режим на тока за българите, тогава как ще обясните къде се е дянал тока на България ? Ще трябва да се самозапалвате, другари ! Иначе ние ще ви запалим !
16
3
 
31
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Това определено си плаче за всенароден бунт. Аман от предатели.
15
3
 
33
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Отново клекнахте нещастници! Предадохте собствения си народ. Дано горите в ада.
14
1
 
32
 
! Отговори
666 преди 1 година
Ааа не, не, не.....макетата на тъмно и студено, нали много знаят!
13
3
 
31
 
! Отговори
мармот преди 1 година
Значи резидентчиците не са осигурили газ за нас, за да си произвеждаме ток, но са твърдо решили да помагат на македонистите, които само преди месец се заканваха да ни избият... И естествено, ще им продаваме ток на фиксирани, под пазарни цени, за да може рубладжиите да се докажат колко са щедри спрямо сърбоманите.
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комплексари!
11
2
 
13
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До 7 Резервът е при доган - не се поддържа и само *** пари уж за резерв но не е годен за употреба. Излишъци имаше до миналата зима. Сега с недостига на газ може да се окаже че сме в недостиг и трябва да пуснем отново блокове 1-4 :). Такива договорки на приятелска основа са много готини, но поне да не бяхме лошите окупатори и да не ни палеха КИЦ-овете. Принципно някой трябва да направи крачка, тегаво му е на Ковачевски признавам, но и той да и сърбежите трябва да знаят с кой си имат работа.
10
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези ни запалиха знамето. В цялата ни история нямаме пленени знаме, но имаме горено знаме през декември 2020г в РСМ. Нищо не трябва да им се дава, дори ток.
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България произвежда заради русофилите от онова време, а сегашните каши ще духа поколенията след нас , ***
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 7 Да произвеждаме с мощностите от времето на соца, ако чакаме на евроджендърите и хамериканците ще стоим на тъмно. Построеното по време на соца няма да е вечно. Освен това с продажниците, които ни управлява, няма да се изненадам, ако останем без ток.
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 Кой ти е излъгал, че електричеството не достига за България?Няма такова нещо винаги има излишаци, и освен това сега е момента да заработи резерва от ТЕЦове, ще работят на добра печалба.
6
2
 
4
 
! Отговори
Момо преди 1 година
200 мегаватчаса не е ли 12 минути работа на единия реактор в Козлодуй?
5
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А жалките русофили твърдят, че зимата ще е студена.... Ха-ха-ха! България произвежда 2 пъти повече ток отколкото консумира...
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на всичкото отгоре тия ни плюха и попътжваха както им падне и рушаха наши паметници, а ние - ток ще им продаваме - сложи им петорна цена и ако искат.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продайте им с надценка скъпия хамерикански ток. :-)
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакъв ток за тия и 1 един миливат да не потече за РСМ, впрочем същото се отнася и за Сърбия. Пазар колкото искаш може да продаваме на който си искаме.