Славов: България трябва да претендира за компенсации

Предлага реформа
7 сеп 2022 22:29, Росен Стойчев
12

"Позицията на партията е, че прокуратурата трябва да се фокусира върху нейната обвинителна функция, а за надзора на закона има достатъчно инспекторати и контролни органи.
Още по темата
Това, което се твърди, че го има в Конституцията по отношение на разследването на главния прокурор, то не работи". Коментарът даде пред Bulgaria ON AIR. представителят на ДБ Атанас Славов.

По думите му действащата Конституция не предвижда такава възможност, но законът го предвижда.

"Съществува надзор на закона, който представлява дейността на прокуратурата извън наказателното производство. Дейността по проследяване и контрол на различни административни процедури. Действащият закон за съдебната власт предвижда изпълнението на такъв надзор за закона, който от гледна точка на конституционния ни модел е проблематичен", посочи бившият депутат от "Демократична България" Атанас Славов.
 

Той изтъкна, че са твърдо против разговори с "Газпром", защото те са ни врътнали кранчето.

"Казаха, че искат да плащаме в рубли и толкова. Казано на юридически език, това е едностранна промяна в договора, която е недопустима. България трябва да претендира за компенсации и обезщетения от "Газпром", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

"България трябва да търси алтернативни доставки. Политиците трябва да подсигурят компенсации на онези бизнеси и домакинства, които не могат да понесат тази тежест. Енергийните дружества имат свръхпечалби заради високата цена на тока. Има предложение на ЕК тези печалби да бъдат обложени и оттам да дойдат компенсациите. Беше грешка, че служебното правителство отказа петте танкера", смята Атанас Славов.

Той допълни, че идеята, която предлага правосъдният министър за антикорупционната реформа, е част от тяхната политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Как Газпром са искали да им плащаме ? Директно в рубли или чрез превалутиране в рубли ? Досега всеки коментита и плещи каквото му дойде на устата...
8
0
 
1
 
! Отговори
Здрасти Вова преди 1 година
Компенсации от еФропа и ЩАШ йок, най много да ни го набутат още малко по навътре.. И да ни пратят на източният фронт.. От тези пустиня и друго не мое да се очаква, държът ни в шах вече 17 години и само обещания и яко еб а не получаваме дори без лубрикант.
7
0
 
0
 
! Отговори
Зеле с ориз и гъби преди 1 година
Крайно време е и Костов да се ядоса на всички които го изритаха от елита и властта.. Евроатлантическите братя и по джендърски да се разберат и да спре да клати България.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредния безделник от ДБ пак почна да се занимава с с овехтелите опорки
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия в тази криза само главният прокурор им е в главата. Не съм чул име да предлагат или не могат да се разберат помежду си. Народът го интересува как ще изкара задаващата се зима, добре че няма да влезете в парламента
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От едното корито да се направи разклон и после пак да се влива в едно,тва с двете корита се прави в близост до населени места и до къщи,може и да се направи на буквата ф може и на д,тва вече зависи от архитекта.
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да има компенсации. Ние сме рАя!!! Ние права нямаме! Така ни харесва! Кланяме се на султани и московски джуджета! Точка.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между другото,едо сега го мътих и измислих още един начин да се справите с водното бедствие,коритото на реката да се разчлени и да се направи още едно корито да станат две,при валежи от 200 литра на кв метър да може да поеме тежеста.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Славов що е противен.