Кабинетът и "Лукойл" готови с мерки заради петролното ембарго на ЕС

Целта им да се поддържа стабилността на икономиката
74

Снимка: Димитър Кьосемарлиев,Dnes.bg

Представители на българското правителство и на компанията "Лукойл" са набелязали мерки, за да бъде осигурен пазарът на горива във връзка с предстоящото влизане в сила на петролното ембарго, което ЕС наложи на Русия, обяви президентът на руската компания Вадим Воробьв в началото  на срещата си с президента Румен Радев. 
Още по темата

"В компанията виждаме бъдещето разделено на три периода. Първият е през декември, когато влиза в сила ембаргото за руския петрол, вторият – от 5 декември до 31 декември 2024 г., когато ще започнат действат санкциите за българската икономика. И третият етап е как ще се развива вътрешният пазар след 2024 г. като се има предвид "Лукойл Нефтохим Бургас", посочи той.

„За целта изработихме мерки за поддържане стабилността на икономиката. Договорихме се и ще продължим да разговаряме с българското правителство за изговаряне на средносрочни мерки. Тъй като не знаем как ще продължат нещата след това, смятам че през първото тримесечие на следващата година трябва да се създаде работна група, която да се занимава с предложенията и евентуалните проблеми, които могат да възникнат в момента, в който ембаргото влиза в сила и в България",обясни Воробьов, цитиран от БНР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: ЛукойлРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кабинетът и "Лукойл" готови с мерки заради петролното ембарго на ЕС*****За "Лукойл" съм сигурен ,че са готови с мерки заради петролното ембарго, НО ЗА КАБИНЕТА НЕСЪМ сигурен . Когато Австралия спря вноса на суров петрол ,а внася само продукти цената на бензина падна 15%
52
0
 
5
 
! Отговори
/? преди 1 година
Защо американските военни бази в България не плащат и една стотинка наем.Това е само в България,в другите държави плащат милиони за военните си бази.
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо руската Лукойл не плащаше никакви данъци в България цели 13 години?
50
4
 
4
 
! Отговори
до трола преди 1 година
До Най-леснотоАбе *** продажен, я марш в Русия да живееш !
49
6
 
3
 
! Отговори
Най-лесното преди 1 година
Решение е вън от ЕС ЕС И да се разпада тази фашистка организация на Сорос.Русия няма да е победите със санкции ***!Срещу нея да тръгнете пак не може да я стигнете!! *** АЛЧНИ КРАВАРСКИ ***
48
1
 
5
 
! Отговори
Мутра преди 1 година
Ембарго = контрабанда. Хляб ще има за всички желаещи.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха-ха-ха , с лукаолиото шъ оправяте цените на горивата?!?!Смех ,все едно не сте българи и не сте чували поговорката за вълка в кошарата "да пази офффсити" чекайте нови по- високи цени ,щот ледът по полюсите се топи...през годините, когато петролът стигна дъно по цени намалиха ли????????????Вас питам ,пишещи м......р...ки ,както ви нарече Босът ви
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия Воробьов да прати много поздрави на Путин,от декември мандалото пада,врътките с"ишлемето" и голямата пачка която правихте свърши,или си коригирате цените на продуктите за България или следва национализация на рафинерията!
45
2
 
1
 
! Отговори
тРумбата преди 1 година
яко се излага, ама "някяк си международно", както казваше един от героите в НЛО-то.За това ли на 6 септември мутрафонкова го беше под.пряба изодзадзе и го ръчкаше в ребрата? Гумене, гумене, внимавай к*ви ги вършиш, че заради гумената ти ***, поколения българи ще берат срам. Щеш-не щеш, повариш, ние сме член на ЕС. .
44
5
 
6
 
! Отговори
Парашутист преди 1 година
Няма да му се отвори парашута на Радев. Ще яде яки шамари за тази среща.
43
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тоя газов пАток който Лойко им построи във България чия собственост е,наша или руска?Ако е наша защо не вземем да го преорем и тръбите продадени за скраб,щом те ще ни изнудват с цени и начин на плащане на газ защо ние не си осребрим макар и на загуба това "капиталовложение"
42
0
 
6
 
! Отговори
Дж. Вашингтон преди 1 година
До49 Ами досега как беше с цените на петрола бре колко плащаше на бензиностанцията нормални цени бяха нали ?! То в България няма монопол на горивата и коя е компанията дето държи всичко в БГ --- Лукоил . Трябва да си много *** ,че да си мислиш ,че всичко е било нормално в България последните 30 години.
41
4
 
10
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Как да се запази присъствието и печалбата на Русия в България. Това Е основната тема на тази среща. А Радев е готов да ни вкара в неизгидна позиция само и само онази дето стоя за гърба му на 6 септември да е доволна. И още нещо от Газпром в " подходящ" момент ще ни пуснат газа по техни условия и цена. Тия подготвят тези манипулации и ще създадат нужната икономическа и медицина среда
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво ви беше да преработвате евтин петрол в подарената ви рафинерия на ишлеме,да го изнасяте навън без да плащате и един лев данък в бюджета,а на нас да ни смъквате по две кожи от гърба с цени на горивата"братушки"какво да ги правиш,да ама неееееее!
39
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руския монополист щял да решава проблема ... който самия той предизвиква, и то нарочно. Цинизма на руските фашисти е по-голям и от наглостта на техния слуга Радев, да използва рекета им, за да се меси в разделението на властите (което е противоконституционно).
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кабинетът и Лукойл не са готови с никакви мерки,има ембарго което влиза от 5 декември 2022 година,на България се разрешава да ползва руски петрол още две години но на Нефтохим Бургас се забранява да продава своите продукти извън страната,дрането свърши блявядове!
37
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БГ какво я интересуват американските глупости за ембарго на руския петрол?! БГ трябва да осигури нормални цени на живота на бг народ,изобщо не ни интересуват лудите в сащ и ес.
36
2
 
4
 
! Отговори
До39 преди 1 година
Говноедеее пак се правиш на луд,какво тогава включва"сега когато американците се включиха по веригата,цената му стана 3.6 и ще се вдига"?Та пак те пита кога американците да се включвали по веригата?
35
11
 
1
 
! Отговори
Солидаров преди 1 година
Карам си 35 годишната ладичка на два основни ремонта и си мечтая времето когато беше нова да се върне пак. Слава на Путин!
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най важното е - от ПЕТИ Декември 2021 година се забранява на Нефтохим Бургас да изнасят свои продукти от България,свърши с голямото дране"братушки"