Кабинетът и "Лукойл" готови с мерки заради петролното ембарго на ЕС

Целта им да се поддържа стабилността на икономиката
74

Снимка: Димитър Кьосемарлиев,Dnes.bg

Представители на българското правителство и на компанията "Лукойл" са набелязали мерки, за да бъде осигурен пазарът на горива във връзка с предстоящото влизане в сила на петролното ембарго, което ЕС наложи на Русия, обяви президентът на руската компания Вадим Воробьв в началото  на срещата си с президента Румен Радев. 
Още по темата

"В компанията виждаме бъдещето разделено на три периода. Първият е през декември, когато влиза в сила ембаргото за руския петрол, вторият – от 5 декември до 31 декември 2024 г., когато ще започнат действат санкциите за българската икономика. И третият етап е как ще се развива вътрешният пазар след 2024 г. като се има предвид "Лукойл Нефтохим Бургас", посочи той.

„За целта изработихме мерки за поддържане стабилността на икономиката. Договорихме се и ще продължим да разговаряме с българското правителство за изговаряне на средносрочни мерки. Тъй като не знаем как ще продължат нещата след това, смятам че през първото тримесечие на следващата година трябва да се създаде работна група, която да се занимава с предложенията и евентуалните проблеми, които могат да възникнат в момента, в който ембаргото влиза в сила и в България",обясни Воробьов, цитиран от БНР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: ЛукойлРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
8
 
! Отговори
н2о преди 1 година
"Кабинетът и "Лукойл" готови с мерки заради петролното ембарго на ЕС""""" ------ Смях у залата! -)))))
32
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До копейките. Утре ще празнувате ли 9 септември ***???
31
2
 
13
 
! Отговори
Радеф преди 1 година
Крим още ли е руски, че не съм слушал новини от два дена?
30
12
 
6
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Добре,че са руснаците, иначе досега да са ни затрили като нация( не че опитите на Козяк не продължават)
29
7
 
3
 
! Отговори
До34 преди 1 година
Говноедеее,не ми бягай по *** ами отговори,как се включиха американците в преработката,продажбите и цените на горива от руската компания Нефтохим Бургас,подарена им от един доказан крадец и престъпник Костов?
28
12
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Рундю след като се дyпи пред Гаzпром, се дyпи пред Мутрофанова.... днес и пред Лукойл. Срам няма тоя меpзавец.
27
0
 
8
 
! Отговори
До31 преди 1 година
Би ли споделил,Как се включиха американците във веригата от преработка и продажби на Нефтохим в България?Мерси умнико!
26
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо шефовете на "частната" компания Лукойл се срещнаха с Митрофанова непосредствено преди срещата с предателя Радев???? Отговорете копейки!!!
25
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех че хубаво им беше на руснаците да преработват петрол сорт Урал на цена 70-80 долара и да ни продават горива все едно че преработват петрол Брент и да не плащат данъци години наред,да ама филма приключи!
24
6
 
8
 
! Отговори
Кмета на Бургас преди 1 година
На снимките не виждам продажника Костов. Все пак той продаде Нефтохим колкото за триетажна къща в Люксембург.
23
0
 
10
 
! Отговори
Монополи преди 1 година
Ако се сметнат спекулативните печалби и неплатените данъци на тази компания за период от десетина петнайсет години, се получава цифра сравнима БВП на така наречената държава. Мерките в РФ срещу собствениците и ръководствотото на подобни фирми, са доста адекватни.
22
7
 
7
 
! Отговори
Бирен Шкембов преди 1 година
Шефчетата на лукойл да внимават че върлува някакъв вирус, дето лови само такива. 7 човека в мамаша раша от тяхното котило получиха вече билет за концерт на Кобзон.
21
5
 
1
 
! Отговори
ПП=ПОСРЕДНИЦИ ПУТИНА преди 1 година
БАЙДЪН ГИ ХВАНА И УВОЛНИ КИРО И АСЕН....!!......... ГЛАВИТЕ В ПЯСЪКА....
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 5 декември влиза пълното ембарго на ЕС за преработка на руски петрол,България успя да изклинчи две годишна отсрочка през които на Нефтохим се забранява да продава своите продукти извън България!Голямата печалба която инкасираха руснаците от рафинерията приключи,време е да видим горива от порядъка на 2.3-2.4 лева!
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най големият подарък за Русия в българската история е Нефтохим Бургас,харизан на бляядовете от крадеца Костов на цената на един добър футболист!
18
0
 
4
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 година
До КенандоДа си смърди чорапа колкото си иска, на народа не му пука вече... народът иска поносими цени на текущите приходи. Един стар лаф оф баща ми - "ти доволни хора, не можеш да ги скараш"
17
0
 
6
 
! Отговори
дежа вю преди 1 година
Срещнали се, договорили се, взели мерки - ама кави - не е работа на простия народ.Така се случваше във времената на "вечната дружба"
16
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо тия от Лукойл се видяха с Митрофанова преди срещата с Радев? Нали уж са частна компания? Някой копейкаджия да ми отговори ако може!
15
6
 
9
 
! Отговори
Кенандо преди 1 година
Т.е. радеф е набелязал начин да се заобиколи ембаргото на ЕС в полза на кремълските господари. Страшен миризливец се оказа.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** народ-слаба държава!