Мартин Димитров: Няма как да има режим на тока в България

Правителството загуби 20 дни за преговори с Газпром
Обновена: 20 сеп 2022 13:43 | 20 сеп 2022 13:43, Росен Стойчев
59
Мартин Димитров: Няма как да има режим на тока в България
Снимка: БГНЕС

Не са прави хората, които чертаят катастрофични сценарии по кризата с газа. България е огромен производител на ток, няма как да има режим. България е малък консуматор на газ, при минимални усилия няма да има проблем с доставките.

Още по темата
Това заяви в Нова Нюз кандидатът за депутат от „Демократична България” и енергиен експерт Мартин Димитров.

ДБ смята, че курсът на БНБ не бива да бъде променян в процеса на евроизация.

"Това е процес на разговори между двете страни в периода на чакалнята на Еврозоната. Ние сме против увеличаване на данъците, защото ще доведат до рецесия", подчерта експертът. И допълни, че би казал на БСП, че трябва да спрат да пробват с "Газпром", защото е загуба на време.

"20 загубени дни е резултатът от преговорите с "Газпром". Нарочно вдигнаха цената на газа, а сега нарочно протакат и бавят. Чирен е пълен на 70%, ако се запълни на 80% към края на октомври, ще можем да се справим, но да имаме предвид и азерския газ. Септември и октомври са добри месеци за преговори за газ", посочи Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ааа, щом Мартинчо казва, верваме му. Щом така се кълнат, че няма да има режим на тока, ей сега хуквам да си купувам свещи, че да има с какво да си светим и да се топлим. Щото като махнаха ддс-то на хляба и той така поевтиня, че сега го продават по-малък на грамаж и за повече пари.
11
1
 
12
 
! Отговори
враца преди 1 година
МаЛтине, ако можеш да напишеш кои са първи и втори Закон на Ом за част от веригата, а не да дрънкаш врели-некипели, тогава можеш да имаш право да се изказваш по националнозначими проблеми! Сега като спре 6-ти блок на АЕЦ Козлодуй за планов ремонт след дни ще се види с колкоток разполага България и колко ще може да изнася.
10
1
 
11
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Човеко Направо залагам каса джони че режим ще има, щом петпроцентковците почнаха да се разпяват по медиите. сега ще наситят ефира с думата "Режим", а после "изненадващ и вероломен заговор на великите сили", срещу "нация техническа". и шумкарите ше вържат гащите за още 30 години напреде.
9
0
 
16
 
! Отговори
Човеко преди 1 година
Щом политиците казват , че няма да има режим на тока, ще се случи точно обратното .ЩЕ ИМА !
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е като някакъв комсомолски секретар на ЕС. Говори откровени глупости от сутрин до вечер. И е абсолютно безотговорен човек. Ако има режим през зимата този *** ще твърди, че е заради "Путин". Хората се измориха да слушат глупостите на шепа некадърници от "жълтите павета", които все експерименти мечтаят да правят със сънародниците си.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Воeнно време е. Има диверсанти навсякъде. Може винаги да се случи някоя авария съвсем "случайно" и доста да обърка сметките. Не трябва да се пренебрегват с лека ръка рисковете. Ще вземе да се окаже, че трябва някоя част за АЕЦ-а да се смени, пък то с Русия не си говорим, пък нямало откъде другаде ... И ей го е голям проблем.
6
1
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Има опасност МаЛтинчо, има ! Не е имало случай комунистите да докопат властта и да не са ни натресли режим! А вие се цункахте с тях, и през Радев и Позитано, се натискате пак да ви назначат за ..."десни"!
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този глупости не разбира и не знае нищо. Коментарите му са изцяло политически мотивирани. Завършен роб като психика. При очертаващия се остър недостиг на електричество в ЕС, кой ще спре международните финансови организации да изкупят и изнасят цялото количество електроенергия, която се произвежда у нас. Никой. Освен това, дори да се опитат местните *** да въведат ограничения за износ, ЕС ще им забрани. То е ясно.
4
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Смешници, сте всички горе,предишни, сегашни, да не можете ,да подсигърите всичко необходимо на 6 мил.население. За някои държави, това е един град
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Switzerland's Environment Minister Suggests People Shower Together To Save Energy"Швейцарския министър на околната среда предлага хората да се къпят заедно за да се пести енергия.
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лелее и режим ли се задава. Каквото ти кажат го разбирайте наобратно, няма сгрешите
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, азерският газ е демократичен газ, независимо, че нападнаха Армения. Нямало как да има режим на тока?! Ако се случи някаква авария в АЕц-а и ще ни дръпнат шалтера.