Чуков: Не вярвам, че Путин би посегнал към ядрено оръжие

Ситуацията ще се промени, ако референдумите бъдат успешни
Обновена: 22 сеп 2022 16:34 | 22 сеп 2022 16:15, Йоана Цонева
62

По думите на международният анализатор Боян Чуков, не би трябвало да се притесняваме от това, което се случва на север и на изток от България.

"Ние би трябвало да се притесняваме от това, което се случва на север и на изток от нас.ле между Украйна и България не е толкова голямо. Не биха могли да се притесняват австралийците, но ние като българи няма как до не се притесняваме от това, което се случи", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Гостът посочи, че цялата ситуация ще се промени, ако референдумите бъдат успешни.

След думите на Путин за частична военна мобилизация в Русия, военният ни министър Димитър Стоянов заяви, че има риск за националната ни сигурност, но не и пряка заплаха.

"Тогава Запорожка, Херсонска област, Донецк и ЛНР се превръщат в територия на Руската федерация. Всеки снаряд, изстрелян по тях, ще се счита за изстрелян срещу Русия. Автоматично се променя форматът на специалната военна операция. Тогава ще вървим към този глобален конфликт, който ще касае и България. В тази формула, ако териториите бъдат присъединени към територията на Руската федерация, ние се превръщаме в страна", заяви Чуков.

Той подчерта че тези 300 000 души, които ще бъдат мобилизирани, са малка част от мобилизационния ресурс на Руската федерация, наброяващ 25 милиона души. Също така отбеляза, че след Втората световна война САЩ 9 пъти са имали подобни военни мобилизации - в Корея, Виетнам, войната в Ирак, но не им е обръщано такова внимание. Бившият дипломат изрази убеждението си, че Русия и САЩ поддържат диалог през цялото време на войната в Украйна.

Още по темата
"Видя се, че украинската армия започва безмилостно да изтребва населението в Донбас. Путин не може да ги защити със статута на специалната военна операция", заяви Чуков.

Според него започналите протести в Русия срещу военната мобилизация няма да свалят Путин от власт.

"Не би трябвало да се разчита, че по този начин ще бъде свален Путин. На някои страшно им се иска да изглежда така. На много места позициите на руските либерали се елиминират и на тяхно място идват хора, които са повече към властта... Социологическата агенция, която не работи в полза на Путин, показа миналия месец, че той се ползва с 80% одобрение и 7% неодобрение сред руснаците", каза още Чуков.

Експертът определи като нормално действието на руснаците, които изкупиха за минути еднопосочните билети за напускане на Русия, въпреки цената от 5 000 евро.

"Над 5 млн. руснаци имат сериозна недвижимост и сериозни сметки в чужбина. Хората отиват при парите си. Трябва да е ясно, че се мобилизират тези, които имат специална военна подготовка", поясни гостът.

Чуков не вярва, че Путин би посегнал към ядрено оръжие.

"Руснаците не са толкова глупави да използват ядрено оръжие до своите граници. Путин обърна внимание на това, че ще бъде ползвано стратегическо атомно оръжие, съгласно доктрината на Руската федерация при условие, че има заплаха за руската държавност. Голяма част от мобилизираните не отиват да се бият на фронта, а да запълнят териториите, които руските войски контролират и да уплътнят границите на Руската федерация", коментира международният анализатор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До форумците, 8г 8м sorosoidite подкрепяхте нацизма, а сега изведнъж крокодилски сълзи рините, че ви било страх от ядрени бомби. Не ви ли е неудобно
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещастен от баир махала. Само троловете имат имена защото по тях им плащат. Къде си тръгнал.
40
6
 
5
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Нещастен комунист!
39
5
 
8
 
! Отговори
от Магадан преди 1 година
Проф. Чукча е доктор хонориз кауза на Магаданския университет.
38
5
 
9
 
! Отговори
Един от народа преди 1 година
Товарищ Чуков, ти в началото на март тази година каза, че до 16 март руските войски ще превземат Одеса и войната ще свърши. Мина половин година и това не се случи. За мен това е достатъчно за да знам какъв "велик" специалист си ти.
37
6
 
7
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Чуков вярва на Путин, но аз не вярвам на Чуков.
36
4
 
3
 
! Отговори
Съмнява ме преди 1 година
Чуков да на падне по стълбите....
35
6
 
4
 
! Отговори
Вместо да си преди 1 година
гледаме нашия интерес и да си оправим бакиите,сме тръгнали да сме солидарни и толерастни към укрите, игнорирайки тормозеното население с български произход на територията на Окрайна.Загубихме 1/3 от населението си по време на демонокраДичния преход,ограбваха ни и ни унищожаваха нашите родни чорбаджии и западно евроGейските бюрократи! България е превърната в разграден двор и една колония на запада, ресурсите и природните ни богатства са продадени на чужди, а народа мизерства.
34
6
 
5
 
! Отговори
Съгласен преди 1 година
Слушайте Чуков.Той е в час.
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пък и той "на всяко гърне мерудия". Само да се зададат избори, и веднага изпълзява от някъде да обясни неща, които незнае и няма как да знае. И не е само той. Има още сума ти така наречени политолози и социолози... Ама на - "Ден годима храни"
32
6
 
10
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
На този експерт в главата му още кръжат червените ескадрони.
31
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много се притесних. Чуков никога нищо не познава и сега като казва, че Путин няма да пипа ядрените оръжия ме хваща страх. Същия Чуков поне пет шест пъти обясняваше как Русия ще победи от няколко дена.
30
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Донбас искаха рефендум за пресъединяване към РФ още през 2014. Тогава РФ отказа. Който казва, че това са фалшиви референдуми, гледа много телевизия.
29
0
 
0
 
! Отговори
ДаБеДа преди 1 година
А ти колко си вързан
28
1
 
3
 
! Отговори
Дядо Боби преди 1 година
Няма време ,копчето да се натиска и да се свършва!
27
11
 
14
 
! Отговори
Този преди 1 година
яко ми намирисва,направо вони на руски вмирисан ботуш!
26
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митрофанката да си прибира чукчите от медиите,че стаха за смях и скоро ще бере гъби в Сибир.
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чуй Чуков,ти си един псевдо анализатор като повечето в Бг.Вие не вярвахте,че Путин ще нападне Украйна.Какво да говорим повече.Човечеството се разпада през очите ни...Не питай защо ,няма да разбереш.Елитите са непреодолимо зле.И тоя път няма други да ги сменят.
24
9
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
ТОЯ СКЛЕРОТИК ДА НЕ Е ЗАБРАВИЛ ЧЕРНОБИЛ?
23
3
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Този пък не вярвал, че Русия ще използва ядрено оръжие. Те вече го използваха Социолозите, политолжзшти и анализаторите като него сега оплакват приятеля си Антоний Гълъбов. Както и сегашния министър председател на България, адаша му Гълъб Донев.