Валентин Радев: Ние сме застрашени от конфликта в Украйна

Той призова президента трябва да свика КСНС заради мобилизацията в Русия
23 сеп 2022 08:38, Йоана Цонева
37

Задълбочава ли се конфликтът след обявената частична военна мобилизация в Русия?

"Ние сме застрашени от конфликта, защото е много близо до нас. По-малка е директната опасност, защото сме членове на НАТО, но всичко друго ни се стовари като парен чук. Нашата държава както с Русия, така и с Украйна. И всичко това се нарушава, да не говорим и за туризма в Черно море. Там са големите загуби, които ние търпим", каза бившият вътрешен министър и бивш зам.-министър на отбраната Валентин Радев пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че президентът трябва да свика КСНС.

"Той трябваше да го извика дори за мигрантите, нищо не пречеше да го направи. Сега е задължително да го направи, защото има въпроси, на които никой не е отговорил, включително той. Държавният глава трябва да попита политическите сили да кажат ясно позициите си. Да речем, че политическият елит внимава сега заради изборите, но на президента не му е работа да внимава", отсече Радев.

Още по темата
Според него продаваме оръжие на Украйна, но на загуба.

"Защо не го правим официално. Всички европейски държави, с изключение на една, дават както хуманитарна помощ, така и оръжия. Това е несериозно."

"Когато стана въпрос за оръжията в парламента, г-жа Нинова обяви: "Един патрон, ако отиде - ние напускаме коалицията", "Да, България" казаха обраното. Защо не напуснаха? Прегърнали се с БСП", възмути се бившият вътрешен министър.

Валентин Радев подчерта, че ГЕРБ/СДС са на "бялата" страна: "Колкото и да ние мил руският народ, ние трябва да посочим кой е виновникът и кой е агресорът, и защо се случва всичко това в Украйна."

По думите му партията му не би се коалирирала с БСП.

"Надявам се изборите да са честни, но в мен остава един много важен въпрос - по каква причина, когато всички държави от Европа не гласуват с машини, България решава да гласува с машини? Ако сме първа политическа сила - някой трябва да ни подкрепи, кой ще бъде това?", попита той.

"Трябва да има разбирателство, демокрацията е това. Трябва да се опитаме да преведем държавата през тези кризи, които ни се стовариха последните 2 години", добави Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Срамота преди 1 година
До Teo Какви са тези брътвежи война ли е, конфликт ли е. Повече от ясно е, че първоначално Русия, а не Путин предприе ответна реакция на няколко немаловажни провокации от Бандеровци, подстрекавани от запада. Умните винаги четат повече от един източник, за да си изградят точна преценка. Истината е, че този конфликт е регионален извън НАТО и Запада, и САЩ нямат работа там. Ако беше Тръмп нещата щяха да са различни. Не мога да повярвам, че в медиите така злостно се заклеймява довчерашния ни брат.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20 . Защо мислиш че като някой не е съгласен с теб това е руска пропаганда?
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20. Трябва малко да се ошлайфаш че с тия празни брътвежи си за никъде.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До teo Конфликт или война каква е разликата?
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ/СДС са на "бялата" страна: "Колкото и да ние мил руският народ, ние трябва да посочим кой е виновникът и кой е агресорът, и защо се случва всичко това в Украйна." - Мда. Русанаците са виновни че не са влезли като нас в европейския съюз и НАТО и държавата им не е започнала да пропада,като нашата , да затъват в корупция , да са абсолютна играчка в ръцете на САЩ като нас, да са управлявани от едно абсолютно крадливо правителство което ни залива с безочливи лъжи, да напускат хората страната си.
28
3
 
2
 
! Отговори
teo преди 1 година
Крайно време е нашите политици да казват ВОЙНАТА В УКРАЙНА, а не "конфликта" в Украйна, както агресора Путин нарича ВОЙНАТА конфликт, за свое оправдание !!! Мобилизация се прави по време на ВОЙНА, а не конфликт !!! И нашите русофили политици комунисти да не смесват ВОЙНАТА с конфликт !!! Българино ?????
27
0
 
2
 
! Отговори
999 преди 1 година
До ,,Руската пропаганда..."__ Когато САЩ се бори за ролята на световен хегемон,а Русия оспорва тази роля,ще обясните ли каква е ролята на България в тази борба,освен териториалното и разположение?И моля,без идеологии.
26
0
 
1
 
! Отговори
Баба Радка преди 1 година
*** ценности ще ни защитят.
25
2
 
16
 
! Отговори
Армагедон преди 1 година
"Колкото и да ние мил руският народ, ние трябва да посочим кой е виновникът и кой е агресорът"... Знае да - Амрерика и тяхното неистово желание да дразнят мечката, като си навират носа в бърлогата й... Това е шантаж от висша степен, но хората мислят твърде емоционално... Всички конфликти ги създава америка и то между братски народи, както в случая... За да си продават най-вече оръжията и икономиката им да расте - вижте цената на долара към днешна дата...
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОЛКОТО ПО-ВИСОКО СЕ КАТЕРИ ЕДНА *** ПО ДЪРВОТО, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ СЕ ВИЖДА ГОЛИЯ И ЧЕРВЕН ***.
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хайде сега пак наколенки , цяла европа още мъчат само кравите и лиз трес изпадат в ярост тия бързат за позиция , я обявете война на русия като първи евроатлантици
22
6
 
4
 
! Отговори
цц преди 1 година
Герб построиха руски поток за 3 млд.лева. Пълни русофили.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 21....като си такъв голем активист за правата на човека защо не кажеш нещо и за сърбомакедонския режим .Където вече пет десетилетия са избивани , малтретирани българи за това че искат да се определят като такива.И това е следствие московското желание граждани на Югославия да се определят като славяни.И никакви други.Защо не вземеш от отшение към този геноцид.
20
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"защо се случва всичко това в Украйна?" _____________________________________ Защото колективният запад изгради и въоръжи една Антирусия на украинска територия и престъпният нацистки киевски режим цели 8 и половина години безпощадно убива своите рускоговорящи граждани.
19
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската пропаганда , такава каквато я има в България е тъ-па, болшевишка .Пропагандата е , българина да не взима страна.Да не взима страна при очевидна руска агресия.Но това е обида за българския народ като нация и държава.С това руските агитатори ни показват какво им е мнението за нашата държавност.Те не ни броят за държава .Камо ли за народ И това ще сторят ако ни превземат
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашата държава както с Русия, така и с Украйна. _____________________ КАКВО ИСКА ДА НИ КАЖЕ Й.Ц. СОБСТВЕНАТ СИ НЕГРАМОТНОСТ?
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"има въпроси, на които никой не е отговорил" _________________________________ Никой в България не е отговорил на тези въпроси. На 21-ви Президентът Путин пределно ясно квалифицира като нацистки престъпния киевски режим, който през 2014 г дойде на власт с помощта на насилствен преврат.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следят ни, защото имаме мнение! Ваксината не свърши работа.
15
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До оня ....Ние сме страна в конфликта.Конфликтс между Русия и Украйна е конфликт между правото и злото.Ние ако държим на правото а не на злото трябва да вземем страна.Безучастие при извършено зло не е страна.А съучастие в злото.
14
0
 
3
 
! Отговори
МВР ПОЗОР преди 1 година
Хващат масово воайори полицаи, гледат голи мъже и жени в домовете им, заплюйте ги в лицето!