Деница Златева: Ще получим по-евтин газ

Предлагат се големи количества
Обновена: 10 окт 2022 16:23 | 8 окт 2022 19:27, Росен Стойчев
173

"Удължихме с няколко дни срока, за да видим дали колегите от Турция ще ни предоставят слот за ноември.
Още по темата
До 11 октомври ще имат възможност да предоставят офертите си за декември. Тези конкурентни и открити процедури ще доведат до много добра цена за бизнеса и потребителите. Цената ще бъде значително по-ниска от октомврийската. Отстъпките на компаниите сега са в пъти по-големи", обясни пред Bulgaria ON AIR директорът на "Булгаргаз" Деница Златева.

По думите ѝ при една от компаниите, които участват в сегашния търг, отстъпката е между 4 и 8 пъти по-голяма, в зависимост от периода, за който е доставяла втечнен природен газ преди. Тя увери, че никой не е привилегирован, а търговете се извършват при много стриктно спазване на процедурите.

"За ноември количествата, които се предложиха на търга, са почти 5 пъти повече от количествата, които ние търсим. Има много голям интерес и количества на конкурентни цени. 8 фирми подадоха оферти, дори отстъпка по най-ниската оферта е в пъти по-висока от цени, на които сме купували", каза още Златева пред Bulgaria ON AIR.

Гостът подчерта, че газовата връзка с Гърция е изключително важна не само за България, но и за целия регион и Европа.

"Ползите за България са видими, те се усещат в цената, която "Булгаргаз" предложи за октомври. Вече взимаме всички количества, около 1 млрд. на годишна база, през интерконектора България - Гърция, нямаме надценки. Това доведе до голямо намаление на цената на природния газ за октомври. Изцяло количествата по азерския договор се транзитират по интерконектора България - Гърция", обясни Златева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
5
 
! Отговори
Pb преди 1 година
Мозък на журналист: "В пъти по-голяма отстъпка означава в пъти по-евтин газ"
128
0
 
4
 
! Отговори
Коректор на израз преди 1 година
До 147 Анонимен Сега вземете тоя евтин азерски газ го подарете на мъкедонците и сърбите за да може после да ни псуват още повече, като ни гледат какъв ни е акълът. . . . А трябва да бъде . . . ________________________Сега вземете тоя евтин ДЕМОКРАТИЧЕН азерски газ го подарете на мъкедонците (МАКЕДОНЦИТЕ) и сърбите за да може после да ни псуват още повече, като ни гледат какъв ни е акълът АКЪЛА (неправилно с пълен член).
127
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ПЪТИ. . . . Запомнете това твърдение за по късно!
126
1
 
3
 
! Отговори
ЗДРАВЕЙТЕ ОЛИГИ преди 1 година
ПОМНИТЕ ЛИ? Има може би само един човек, който разбира нещо от европейска работа, и това е г-жа Деница Златева. Оттам нататък всичко е шпионин, Държавна сигурност, шпионин, Държавна сигурност, казва за нея Борисов в типичния си стил през 2017 година. НЕ СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ ОЦЕНКАТА НА БУДА ЗА ЗЛАТЕВА Е ВЯРНА НЕ САМО ТОГАВА, НО И СЕГА. АКО Е ИЗМАМА ДО ДВЕ СЕДМИЦИ ЩЕ СИ ПРОЛИЧИ - НИКОЙ НЕ ПРИСЪСТВА НА ПАЗАРА ОТ ЕДНАТА ФИЛАНТРОПИЯ!!!
125
4
 
7
 
! Отговори
питащ преди 1 година
Тая неадекватната, защо не обясни по какви причини не са изпълнени условията на Русия за откриване на две сметки в определена банка, една в каквато валута иска купувача и другата задължително в рубли. Значи други страни в ЕС могат да направят това, но ние не защото сме много " велики ". И тези страни си получавата газта , а ние ще духаме супата. А за втечнен газ да се изисква съответното оборудване каквото нямаме, какво ще обясниш парушитистка такава.
124
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 153 Алооуу,Алоууу, кой спря газта ? Не беше ли любимия ти Коколчо и Кирчо 2
123
2
 
14
 
! Отговори
дообрее преди 1 година
по евтина от преди 2021 година или по евтина от газта на Лъжльо и Кокорчо ***.
122
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега вземете тоя евтин азерски газ го подарете на мъкедонците и сърбите за да може после да ни псуват още повече, като ни гледат какъв ни е акълът.
121
0
 
8
 
! Отговори
Борбата преди 1 година
На младите хора се внуши че трябва да си нахален, безочлив, да лъжеш и клевети, да краде и нарушават закона да си добре Обикновено където има война там са най печелившите бизнеси - продажба на алкохол, наркотици, оръжия ипроституция . У нас няма война но всеки ден ни информират за пияни и дрогирани явно бизнеса е в възход + мигранти. 51204
120
2
 
7
 
! Отговори
Борбата преди 1 година
е м/у т.н.,,велики сили,, Европа е разбита в с а щ винаги за под държали добър стандарт ,,Чрез намеса ,, под предлог че помагат и защитават МАЙДАНА в Украйна доведе до сегашната ситуация на Бай гън сина има години интереси там. Кирчо и Кокорчо изпълняваха,,поръчка,, ББ премахна посредниците - подари на Путин и бълг.овчарка, а тези ни въ.наха 10 год. Назад. В панорама в петък Делян добрев показа нагледно и фактури - дори и за неграмотните е ясно какво станаЖалкото е че на младите хора се вн
119
0
 
11
 
! Отговори
Защо политиците преди 1 година
се хвалят какви политически сили са след безбройните ялови избори ? Смятат българите за наивни ? Половината българи са в чужбина, с двойно гражданство ! Защо българите работят и плащат данъци в други европейски държави ? Там политиците от различните партии са се разбрали да следват Общонационални Дългосрочни Икономически Програми за развитие и това осигурява по добър живот за всички !
118
5
 
5
 
! Отговори
коментиращите преди 1 година
статията явно са безработни пенсионери, които освен да си чешат езиците, нямат смислени занимания
117
0
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Супер. Значи очакваме тази зима да е песен. Евтино всичко. Евтино отопление. Но ако се окаже иначе, тази трябва да бъде съдена и обесена.
116
7
 
17
 
! Отговори
Лъжа преди 1 година
Това е фалшива новина. Няма как газ-та да е по ефтина, заради транспортните разходи, преливания, пренос...такси, комисионни, едни наши фирми, едни други хора, а цените растат и то не от днес.
115
3
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Тази българка какво мисли за избитите българи в Батак,и изобщо за турското присъствие?Заради вдъхновената й физиономия питам.
114
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цената ще вземе да падне преди ГЕРБ да дойдат на власт и да излъжат, че те са я смъкнали.
113
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Добре, че се махнаха случайниците ,че щяхме да го дъвчем много дебел.
112
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И досега газът щеше да бъде евтин, ако американските НПО-та, ПП и ДБ не бяха се докопали чрез *** майдан до властта!
111
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога някой ще покаже договори цифри документи Искаме прозрачност бе ваща кожа крадлива
110
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я стоп *** овсо не сме в пъти по *** покажи цифри и документи не голвма уста лъжлива