Биков: Политическа криза се решава по неудобен за лидерите начин

Според него ПП са по-радикална левица от БСП
9 окт 2022 12:37, Елка Василева
65
Биков: Политическа криза се решава по неудобен за лидерите начин
Снимка: архив, БГНЕС

"Усилието ни е партиите да започнем да си говорим. За да бъдеш в управлението, трябва да си постигнал и резултат. Хората са раздали картите, политиците трябва да ги отиграят. Логично е първата политическа сила да е носеща конструкция на едно управление". Това каза пред БНР Тома Биков от ГЕРБ.

Още по темата
Той допълни, че между партиите има теми за разговор. "Предлагаме формат. Ако не им харесва, да предложат друг".

Биков посочи, че ПП са по-радикална левица от БСП.

"Трябва да имаме проевропейско и антикризисно управление. Ако не сме в състояние на това, означава да продължим да затъваме в кризата. Имаме самочувствие след година и половина мачкане, че хората са ни дали най-голямо доверие. Ние сме длъжни да опитаме. Заради това сме готови да подадем ръка на тези, които са ни хулили и стигматизирали. Нов предсрочен вот би изиграл ролята на капката, която да прелее чашата и да разпадне българската политическа система. Политическата криза има правила, тя може да бъде решена по неудобен за политическите лидери начин. Когато се правят жертви, когато общественият интерес се поставя над личния и над партийния", каза Биков.

По думите му успех за партия ГЕРБ е, че не се е радикализирала и е продължила да бъде отворена формация. "Всяка радикализация води до маргинализация", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
2
 
! Отговори
Главанак преди 1 година
Който е бил поне на едно предизборно събрание на герб, веднага ще даде отговора защо и как спечелиха!Речите на вожда приличаха много на тези, които използваше един немец с мустачки преди около 80 години, който подпали Европа! Само и единствено хвалби, опашати лъжи и манипулации!Няма възможност за въпроси, камо ли за критични мнания! Победиха, честито на победителите! Сега да си правят правителство и да управляват!
34
2
 
6
 
! Отговори
анонимен до 40 анали преди 1 година
И за тия"грабежи" на ГЕРБ къде ги чу-на пазара,на централна гара , от агенция клю-клю пред блока, или от "най-сигурните" източници- Гугал ,Татяна Дончева,Елена Йончева,К.Нинова, Божков,отровното трио или главатарите на ПП.Нещо от десетките обвинения към него да се доказа? Не се оправдавайте с Гешев,защото той не е избран от ББ,а от ВСС. Аз съм за правосъдие да се раздава на стъпилите накриво , но трябват доказателства. Другото е умишлено зомбиране на наивници.
33
5
 
2
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До 39: А кражбите на народна пара от 12 год.,ограбени от банкянската разбойническа организация,къде ги оставяш?Значи да ги забравим,и тиквата и компания да продължават напред?Няма да стане!Най-големия проблем е разтурянето на държавата и кражбата на народна пара.Докато не се раздаде правосъдие на тиквата и неговите хора,няма да мръднем и сантиметър напред.Така че,не пишете дивотии.
32
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ГЕРБ бутнали работещо правителство.И как работеше това правителство? Като пълни аматьори случайници,които с див популизъм за бъдещи дивиденти увеличаваха пенсии и заплати със взети многомилиардни заеми, нещо бе-зумно,което никой икономист по света не би направил.И до къде ни доведе това-без производство,което да покрие разходите по увеличенията, лавинообразна инфлация,която изяжда всичко, а народа обедня с десетки милиарди спестявания. За другите им мал-оумни геройства не ми се говори.ПОЗОР !!!
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОГОВОРНОСТТА НА СПЕЧЕЛИЛИТЕ ИЗБОРИТЕ Е ДА СЪСТАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО - ТОВА ГО ЧУВАХМЕ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 14 ГОДИНИ ОТ БУДА И КОМПАНИЯ. НЕ ВИЖДАМ, КАКВО ЛИ СЕ Е ПРОМЕНИЛО, ТА БИКА КРИЛАТ КОЙТО БЕШЕ МНОГО УСТАТ,СМЕНЯ РЕФРЕНА ТА ЧАК МИ ДОЖАЛЯ КАКВО Е ТЕЛЕНЦЕ !!! ПОУМНЯЛ?? ПОМЪДРЯЛ?? ИЛИ ЕВТИН СКЕЧ, СЛЕД КАТО МОЖЕХА ДА ПРИЛОЖАТ ЖЕЛАНОТО СЕГА ОТ ТЯХ ПРЕДИ ДА ГЪТНАТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПЕТКОВ?! ДУХОВНИ ТЕРОРИСТИ В УПРАВЛЕНИЕТО НЕ СА НИ НУЖНИ !!!
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов и борисовчетата трябва да бъдат изчегъртани до корен
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обожавам да гледам как се мъчи да лъже и маже Тома Кравова :) Достойна ГЕРБ-Леля :)
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политически номад, как е Движение 'България на Гражданите'?
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Биков, едно време се кълнеше, че ще вкараш Бойко Борисов в зтвора! Какво стана с това твое обещание пред избирателите ти тогава?
26
0
 
4
 
! Отговори
Жена ти преди 1 година
В къщи друго говориш
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А как се създава политическа криза, томчо?
24
4
 
5
 
! Отговори
Ало, коментиращите!? преди 1 година
Не ви ли е срам да пишете несъстоятелни неща срещу заплащане!? Просто прекалявате и вредите на тези, които ви плащат! Хората, масово искат стабилност, спазване на Конституцията, законите, работа на държавните институции и реални цени
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избори до дупка.
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
500 000 ли за чи на мафията и мафиота от Банкя запушват цялата политическа система в България и не позволяват на българите и държавата да има правосъдие, виновниците да влизат в затвора и да станем по богати.
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Автора на израза ГЕРБ са мафия се изказа, същото човече това го твърдеше само преди няколко години. Но какво стана че от критик на Бойко стана негов трабадур?Някой разправят че бил обилно забранен от сикаджията от Банкя, но аз не вярвам. Та това същото човече да критикува Кирчо е много смешно, сигурно го критикува така както преди Бойко, но ПП едва ли ще го захранят.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Треторазряден актьор, треторазрядно мислене, треторазрядно говорене! И все още не е отговорил на въпроса - Борисов диктатор ли е или е или е само карикатура на диктатор?
19
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бутнаха работещо правителство, сега капката щяла да прелее чашата. Биков, Баце .. всичките от тази организирана престъпна група са за затвора
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън е най-обикновен престъпник -- спира газопроводи чрез взривяване, използвайки техниката на военните за подводна диверсия. Утре Русия ще им свали всичките шпионски спътници, може да отреже и подводните интернет кабели през атлантика.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алчните ,гну..сни политици обърнаха държавата на частна фирма.Кой с какви постове ще се уреди и покрай тях родата до девето коляно.Народа кучетата го яли.Мизе..рници мръсни долни.Някакви кухи парчета депутати тип бившия министър на културата който от библеотекар стана министърче и оня рапър кухар опъват 5-10000лв държавни пари,а работещите хора в страната 1000-2000лв.Ай сиктир!Терминал 2!
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Трябва да имаме проевропейско и антикризисно управление." -- фалшиво. Проевропейско управление на практика може да се окаже прокризисно. Кризата идва от европа -- как може да имаш проевропейско управление -- означава да подкрепяш брюкселските продажни чиновници, които никой не ги е избирал за постовете, които са получили. Не ставаш за нищо, мястото ти е бунището, за каква власт си се размечтал. Излъгали сте много избиратели, които ги мързи да мислят.