Не се разбраха: Няма да канят Зеленски на откриването на НС

ПП и ДБ не подкрепили предложението на ГЕРБ
14 окт 2022 14:35, Нели Христова
357
Не се разбраха: Няма да канят Зеленски на откриването на НС
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски няма да бъде поканен на откриването на Народното събрание. Това решиха депутатите от парламентарните групи на среща днес. Той все пак ще бъде поканен на друго събитие - първият Председателски съвет

"За съжаление не беше постигнато решение да бъде поканен президентът Зеленски на първия ден на НС, постигнахме единодушие да бъде поканен на първия Председателски съвет, който ще зависи от всички партии кога ще бъде. Предпочитаме да е още на 19 октомври", заяви Екатерина Захариева от ГЕРБ след срещата с политическите партии в парламента.

Още по темата

"Неслучайно ГЕРБ-СДС предложи поканата до Зеленски да бъде знакова на първия ден на парламента, но това не беше подкрепено от ПП и ДБ", обясни тя.

"Ако бяхме поканили Зеленски на първото заседание това щеше да покаже ангажираността на НС към сериозната политическа ситуация и войната. И към проблемите, които са се стоварили върху България като високите цени на горивата и инфлацията. ДБ и ПП нямаха сериозни аргументи защо да не поканим Зеленски на първото заседание", каза Даниел Митов.

"Ние отправихме покана и към ДБ, когато се внася предложението за военна помощ за Украйна да го направим съвместно, нямаше отговор. Ще видим тепърва какво ще стане, каза още Митов. Въпросите за бюджета и високите цени са приоритети, които трябва да бъдат обсъждани и решавани. В тази ситуация сме заради бюджета оставен от Асен Василев. Докарани сме до галопираща инфлация, която задушава бизнеса и гражданите именно заради този бюджет на Василев, посочи още Митов. На ембрионален етап са разговорите за съставяне на правителство", добави още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тия наши депутати като са толкова загрижени за Зеленски и Украйна що не вземат да се преместят там и всеки с по един автомат да ходи да защитава евро-атлантическите ценности и да громи руснаците.
17
1
 
17
 
! Отговори
Народеее???? преди 1 година
СТАВАЙ НАРОДЕ!КАК ТЪРПИШ ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА *** ?
16
1
 
8
 
! Отговори
Въпроси преди 1 година
Въпрос към БКП ( ГЕРБ-ДПС) БИЗНЕСА или гражданите са по важни ? ВЪПРОС към Радев - Чий е Крим ? ВЪПРОС към ГЕРБ -ДПС ЩЕ ЗАМРАЗИТЕ ЛИ ОТНОВО НА ФОНА НА ТАЯ ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ КАКТО ГО НАПРАВИХТЕ ЗА 12 години социален геноцид ? Въпрос към ПП - ЩЕ ПРИЕМЕТЕ ЛИ СПЕЦИАЛЕН ЗАКОН ЗА ШОКОВО ВДИГАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ И ИЗРАВНЯВАНЕТО ИМ С ТЕЗИ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НА БАЗА ЕВРОПЕЙСКО ПОЧАСОВО ЗАПЛАЩАНЕ
15
0
 
15
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Простотията ходела по хората, не в гората.
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре изобщо не го занимавайте с глупости, защото работещо правителство на този етап не може да има. Само ще му загубите времето на човека, което му е много ценно.
13
3
 
10
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
Ке се бия с кремълското джудже до последния украинец!!
12
5
 
2
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До баба мара - ще ходиш, ще ходиш! Първи ще изтичаш да дадеш гласа си за Възраждане! Ае холан, тр/ол шумкарски.
11
4
 
13
 
! Отговори
Мартин преди 1 година
И нека воя на русофобите от Деби*на България започне сега.. Иначе браво, на следващите избори ще се оформи Българска коалиция не американска.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ее, що бе, а аз така се надявах! Ама да дойде лично! И Митрофанова също. Да им сложат един тепих там и да се сбият. Искаме кеч! А на хората да раздадат пуканки и да предават наживо! И който спечели, на него да пратим оръжия.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ега умрат дано всички.
8
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми тогава Вучич поканете, родни изтрещелци. Още не сте се събрали вътре и вече сте ясни на народа. И това ми били народни представители, чудят се кого да канят и кого да не канят...
7
7
 
9
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Няма изненада! ПП са като "ощипана девица" спрямо Украйна. На думи са големи, на дела - пигмеи! Естествено, щом Радев скръцна със зъби мишоците се покриха. А Ицо Лодкаря не е нищо по различно.
6
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плевнелиев , Гърневски , Паси , Доган , ще бъдат ли канени ?
5
10
 
33
 
! Отговори
Вижте Гяури отПерник преди 1 година
ГЕРБ превърнаха България в Терористична Държава - убиват Българи
4
4
 
40
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
240 безделници с големи заплати нямат работа и само просто-тии в главите имзатова ли да ходя да гласувам избори 2023 г дано се появи нещо свястно нахоризонта това сега е брак за нищо не става всеки ден го демострират
3
10
 
47
 
! Отговори
Мааам... преди 1 година
Престъпници, фашисти канят фашиста на годината. Всички са за избиване до 9то коляно, бавно в мъки да се гърчат
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подобре е г-джа Зеленска , защото Зелето още е на бело !
1
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо, бокича да нарамва вазелина и да се отправя към бункера