Йотова за споровете в НС: Много разчитам днес да имаме име

По думите й не може в най-политическата институция да се избере неполитическа фигура
20 окт 2022 13:42, Нели Христова
19
Йотова за споровете в НС: Много разчитам днес да имаме име
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че е изключително важно до края на деня да бъде избран председател на Народното събрание, тъй като само по този начин държавата ще бъде деблокирана, а институциите ще могат да заработят нормално.

Още по темата
По думите ѝ няма как в най-политическата институция у нас да бъде избран неполитически председател.

Йотова допълни още, че оценката за работата на служебното правителство е изключително висока и подчерта, че министрите имат няколко варианта за бюджет, които могат да предложат, но на този етап няма пред кого да го направят.

"Много разчитам днес да имаме име, да имаме титуляр. Моята надежда и моето уверение е тази фигура да бъде избрана и с едно стабилно мнозинство, което допълнително ще допринесе за авторитета на Народното събрание. Странно е, че чувам да се избере едва ли не служебен председател и честно казано моят политически опит не ми достига да разбера какво означава неполитическа фигура в най-политическата институция в страната", заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 1 година
Аз пък разчитам времето да мине бързо и скоро Пеги Бънди да не я виждаме в общественото пространство понеже е жалка картинка.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ББ си рита мачле :) Не му пука за НС Герб са дълбока скръб
7
2
 
3
 
! Отговори
Митко Любопитко преди 1 година
Как да деблокираме държавата , другарко Йотова, когато ти и твоят ментор я блокирахте безвъзвратно ?! Скъсахте с партията , която ви избра на този пост , скъсахте с отрочето си ПП ,сдушихте се с враговете си - ГЕрП и Д(п)С ,внедрихте новото ИТН ,т.е. Б.Възход с надуване на проценти в първия час след приключване на изборния ден , измисляте ми някакви си евроатлантизми ,само и само Х.Мустафа да не ви дърпа ушите е да ви остави на сладкото местенце с хубавите заплатки ! Хората - кучета ги яли ...
6
0
 
5
 
! Отговори
1984 преди 1 година
Много разчитали??? Да, ама не, пак лъжи. От 2 години радев и йотова работят за президентска република: счупиха държавата, натресоха ни киртака и кокоро в нарушение на Конституцията и декларираха подкрепа към Черера....нали им е спонсор.
5
0
 
2
 
! Отговори
Хах преди 1 година
То имена има няколко Йотова, но председател на парламента едва ли ще има!
4
0
 
5
 
! Отговори
Бунгур преди 1 година
Какъвто народа,такива ни и политиците. Крайно време беше да лъсне истината.Сега е като на длан,ясно и неуспоримо.Кроворазбрана цивилизация,псевдо плурализъм,безброй партии и естествения резултат е самоизяждане. Това забъркахме избирателите и сега ще си го сърбаме.
3
0
 
7
 
! Отговори
И неговото име Е... преди 1 година
ИЗБОРИ!
2
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
То и сега народа Ви е дал имена
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имена бол,ама не стават.