Рашидов, Петков, Костадинов...какво казват депутатите с думи и облекло

Психологът Ина Иванова: Четеше се, че нямат желание за комуникация
20 окт 2022 14:08, Анисия Иванова
15

Силни думи, литературни цитати и много обещания. Какво ни казаха депутатите в първия ден на 48-ото Народно събрание?

"В поведението на Вежди Рашидов видяхме старание да бъде обединител. Играеше ролята на човека с повече опит, който опитва да въведе мир и комуникация. Това, което той използва като вербален език, може би е отражение на ситуацията в нашата страна - тя не е официална и подредена, ние сме в хаос. Не се изключваше неговия микрофон и много разсейваше силното дишане. При депутатите се четеше това, че нямат желание за комуникация", посочи психологът Ина Иванова в "България сутрин". Интересно е и какво рисуваше по време на заседанието, допълни тя.

За зрителите на Bulgaria ON AIR тя коментира поотделно визията и поведението на някои от партийните лидери в първия работен ден на новия парламент.

Десислава Атанасова, ГЕРБ

Впечатление ми направи нейното облекло, най-вероятно идеята е била да бъде близка като визия до европейското знаме. В нейното поведение има женственост, личи си, че иска да се октроява от останалите в пленарната зала. Гласът ѝ е доста отличителен.

Още по темата

Кирил Петков, "Продължаваме промяната"

При него отново видяхме син елемент, този път във вратовръзката. Може би, за да се свърже тази евроатлантическа принадлежност. Имаше пропуски в прическата му и интересно несресване отзад на косата, сякаш току-що е станал. Четеше почти през цялото време и рядко си вдигаше погледа.

Мустафа Карадайъ, ДПС

Той е човек с ораторски способности. Той е доста висок, а му се налагаше да чете от записки, които бяха доста по-ниско. Налагаше му се да се привежда и това влияеше на силата на гласа му и на категоричността му.

Костадин Костадинов, "Възраждане"

За него е характерен териториален и уверен език на тялото. Той показва, че е дошъл тук да каже нещо. В неговия изказ има категоричност. Когато той говори, всички депутати го слушат. Много силен момент беше, когато започна да чете стихотворенията. Но ефектът се загуби, защото четеше, щеше да има по-силно въздействие, ако ги беше научил наизуст.

Христо Иванов, "Демократична България"

За него е характерно, че в момента, в който застане пред камера, на лицето му се изписва загриженост и желание да покаже съпричастност към ситуацията. При него нямаше език на тялото, който да показва увереност. Имаше много скрити и кръстосани ръце. Може да е знак за притеснение и дистанциране от ситуацията.

Стефан Янев, "Български възход"

Цялостното усещане при него - има нещо, което внушава, че той не иска да е там. Може да се направи съпоставка между неговото поведение и това на Румен Радев. Докато при президента има категоричност и подсилени ораторски умения, при Янев има несигурност. Избрал е твърде голям за него костюм.

Бойко Борисов, ГЕРБ

Борисов е добър в това да намира начин да бъде част от народа и прави неща, които са близки до хората. Може би в него има увереност заради това, че са първа политическа партия и може да си позволи да изпробва такива техники, които да не са му в ущърб

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на Ивето психоложката й е отесняло бялото сако. Диета ли трябва да спазва или да си купи нова дрешка, един номер по-голяма?
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Статията е за конкурса за мис и мистър народно събрание 2022.
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смотан психолог - смотан анализ !
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
....казват, че доходите им не отговарят на начина на живот, сиреч крадат
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз само да попитам, на въпросната платихте ли й за изчерпателния и изключено полезен "анализ"?Питам защото и аз имам казус, за нея: на Петков му е отесняло сакото! По някакъв начин, езикът на неговото тяло издавали аргументите му, защо не си е купил ново и далеч по-удобно сако?
5
1
 
3
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 година
Демек, психолог.
4
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде ги копаете такива анализатори бе ??? Борисов бил част от народа ,Карайдъ имал ораторски способности ??? Боже Господи
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кви са тия глупости. Стига сте лъгали хората с измислени анализи.
2
0
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахаааа, Шиши пак е загладил косъма. Сигурно е ударил 150кг. :))))))))))))))))))))))))
1
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
никои не струва пет пари каквото и да облече избори 2023 г