Кирил Петков: ПП ще работи за решаването на истинските проблеми

Било време да се сложи край на безкрайния преход
Обновена: 19 окт 2022 10:06 | 19 окт 2022 10:06, Камелия Цветанова
110
Кирил Петков: ПП ще работи за решаването на истинските проблеми
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Време е да поставим точка на безкрайния политически преход, време е разговорът да се превърне не само за политика, а на спазени обещания. Това заяви в първия ден на новия парламент съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Той се зарече, че ПП ще продължи работата си оттам, откъдето беше спряна.

„Този път като конструктивна опозиция. Ще се водим от два принципа - да изпълним предизборните си обещания и да работим за решаването на истинските проблеми на българите“, каза Петков и допълни, че  обещанията на партията са в четири области.

„Ще настоваме данъците да не скачат, бюджетният дефицит да се ограничи до 3%, таван на цените на тока, което означава да няма корупция. Ще предложим увеличение на пенсиите с 20%, минималната работна заплата да е 860 лева. Нова дефиниция за енергийна бедност, две тарифи на ток, вода и газ, минималната заплата за млад лекар да е 2000 лева. Още днес ще внесем законопроекта за Антикорупционната комисия. Ще работим България да е уважаван член на ЕС и НАТО“, изброи приоритетите на ПП той.

Още по темата
„В дебатите в НС ще следим за принципност и последователност в техните действия. За всички в залата, които се наричат евроатлантици да напомня, че няма как да се наричаш евроатлантик, ако не се бориш с корупцията. Заплахата от войната в Украйна не трябва да притъпява нуждата от законност в България. Време е да спрем с псевдонационализма, който се шири в България, а реално прокарва чужди интереси. Трябва да направим така, че нашите деца да се гордеят с миналото си сами“, коментира Кирил Петков.

По думите му хората искат работеща здравна система, високи работни заплати, работеща съдебна система, която да гарантира справедливост.

„Решаването на тези проблеми е ключ и за преодоляването на демографската криза. Кой би напуснал такава променена България? Ние знаем, че България може да е това кътче в Европа, което дава възможност за качествен живот. Какво ни е попречило досега. Обединение е възможно само с хора, които показват, че са готови да платят личната си цена, за да се променят нещата“, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: ППКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
5
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Моля, припомнете ми кои проблеми решихте. Решението на вашите не се брои!!! Парапета също!!!!
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е виновен за политическата и икономическата кризи, в които с ПП, ДБ, ИТН и БСП вкара България, с парите на обвиняеми олигарси в нарушение на Конституцията!!! Защо??? Заради болните му амбиции за абсолютна власт въпреки Закони и Конституция. В момента цирка, който разиграват ПП, ДБ, ДПС и Яневв НС пак са в негова полза, един вид: "Вижте, как е време за президентска република".
64
0
 
5
 
! Отговори
Народа каза чуйтего преди 1 година
ДБ И ПП вън от парламента. Стига експерименти с народа ! Това е изнасилване на държавата
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това нещо, когато и да го изхвърлим от България с камъни, все ще е късно.
62
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тези са за гинес ,като най-вредните харвардци попаднали на властови позиции в родината си, която явно не припознават като своя.
61
1
 
10
 
! Отговори
Айййй преди 1 година
"Кирил Петков: ПП ще работи за решаването на истинските проблеми"които създаде.....
60
2
 
7
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Изхвърлените с боксове и ритници от СУВЕРЕНА отново се натискат с колена и лакти??? Защо ли? Какво ги привлича с такава стръв при нас, в България?
59
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опозиция на кого ще бъде ПП? Да не би да се предава и да остави мутрите на власт, което е най-лошото в момента.
58
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не му вярвам - ако спре да лети на държавни разноски със служебният самолет и спре да обядва за 18 хил. лв. за един обяд, може абе пак аз няма да му вярвам
57
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ако не знаете какво е ту-рук, може да се поинтересувате, ако не , погледнете първия ред в парламента на ПП. Ще ги разпознаете !
56
3
 
7
 
! Отговори
КИРЕ МАДУРАНСКИ преди 1 година
БГ НАРОД СИ ИЗБРА С МАШИНИТЕ НА МАДУРО ЕТО ТОЯ ГЕНИЙ И СЕГА ШИ СИ *** ТРАЙМ, А ОСТАНАЛИТЕ- АМИ И ТЕХ ШИ ТРАЙМ- Я КВИ ГЕНИИ- Я ВИЖ ЦОНЧУ, КУПИЙКИН- КЪТ ЗАГУВОРЯТ МАЛИИИЙЙЙЙ- *** МИ ДА КАЖА СВАЛЯЙ ЮМРУКА НАПЪХАЙ СИ ГО НА ТОПЛО И СЕ РАЗКАРАЙ ЧЕ РАЗМАЗА НАРОДА СИ ЧОРАПНИК Г Н У С Е Н...
55
0
 
4
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Милен 66 Ааа, и с Гешев се разправяха , ама нейсе.
54
1
 
22
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Кириле , нали ви видяхме като работихте , какво изработихте.Ама виновни са вашите избиратели ,че ви повярваха.
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ЩЕ МЕ ВАКСИНИРАШ ЛИ ПРИНУДИТЕЛНО, А? КИРООО?
52
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо се прави на българин, нали вкъщи на 'канадски' обсъжда с жена си ,какво ще е увеличението на заплатата му при изпълнението на поръчките от шефовете ?
51
2
 
20
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
На думи звучи добре. Но ние ги съдим по делата, а видяхме кви ги свършихте.
50
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сори ама имахте шанс, изгониха ви заедно с вашия председател. Сега от уважение сте длъжни да дадете вие шанс на по-добрите от вас да управляват, ако не го направите няма да ви се прости и на следващите избори пак сте надолу.
49
3
 
20
 
! Отговори
Избирателче преди 1 година
Кирчо скрий се с твойте лъжи ! И децата вече знаят що за Пинокио си
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не спряха да лъжат как били контруктивни и диалогични а сега правят точно обратното - саботират работата на НС като нарушават неписаните правила кой излъчват председател на НС и предлагат отново скандално изгонения си ***. За съжаление малко са умните хора които не обръщат внимание какво говорят политицте а им следят действията и крайния резултат от тях.
47
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Всички видяхме каква промяна ни предложиха, е сега вече берем плодовете на горчивата и прогнила промяна. А днес декларираха, че искат да я продължат.