Критичен ден за парламента, ситуацията - безпрецедентна

Правилата за избора на шеф на НС не трябвало да се сменят
79
Критичен ден за парламента, ситуацията - безпрецедентна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ситуацията около избора на председател на Народното събрание е безпрецедентна. Днес е критичен ден, защото това е краят на първата седмица на този парламент. Това коментира конституционният съдия проф. Янаки Стоилов пред Нова телевизия.

Още по темата

„Ясно е, че този процес само би доказал неспособността на парламента да върши каквото и да е. Трети ден вече продължава първото заседание. През Средновековието е имало случаи при избора на папа да са необходими месеци, дори години. Но ние все пак сме в по-динамично време”, добави той.

Конституционният съдия е категоричен, че правилата около избора на парламентарен шеф не трябва да бъдат променяни. „Защото в хода на всеки един процес, когато правилата се сменят, това някак създава подозрения и основателни опасения”, е неговото мнение.

И подчерта, че според Конституцията парламентът приема решенията си с мнозинство - повече от половината народни представители, участвали в гласуването.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - ГенезисЪТ на проблема е един. И той е в правната импотентност на протестиращите да приложат поне някакви юридически издържани аргументи, с които поне да започне досъдебно производство. Без което има да си бълнувате за подсъдими скамейки и да си мечтаета с пръст във вятъра кого желаете да видите там. Нещата не стават с минуси по форумите и празни приказки.
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Генезиса на проблема е един - свалянето на карикатурата главен прокурор Гешев, Борисов и Пеевски на подсъдимата скамейка - това бяха исканията на протестите и докато това не стане действителност всичко ще продължава в същия дух!!
59
0
 
7
 
! Отговори
Избори , мамооооо... преди 1 година
ИЗБОРИИИИИИИИИИИ....ха,ха,хаааааааааа.....да дупка!!!
58
1
 
6
 
! Отговори
Всичко върви по план преди 1 година
https://youtube/watch?v=hDxpG-7sThMОколо 3 мин:Почти в процеса на предизборната компания дойде частна фирма от САЩ, подмени софтуера на машините, точно в тоя момент, и ние гласувахме..Полк. Марков, експерт по нац. сигурност
57
6
 
5
 
! Отговори
М преди 1 година
Четейки коментарите забелязвам че умните и красивите подкрепящи запада винаги сами си слагат плюсче на коментара. Явно за тях е много важно мнението им да бъде харесвано. А къде остава моралния елемент? Като че ли в техните ценности такъв няма
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спасявайки живота на своите войници, Русия вече няма да мисли как украинците ще живеят без ток, вода и транспорт. С нарастването на ресурсната недостатъчност киевският режим ще насочва основно оскъдните ресурси (включително храна) към своите сили за сигурност, оставяйки населението на произвола на съдбата.
55
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВОЙНОЛЮБЕЦА РАДЕВ ИСКА ДА ВЪВЛЕЧЕ БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВОЙНА СЪС УКРАЙНА.
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Капитализма свърши. Финита ла комедия.
53
1
 
2
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 година
Ама господа разбирате ли аз имам семейна обремененост да мразя и в червата си нацисти и фашисти и расисти и дискриминативен свинйьеее. Требва да знаете аз нямах намерение да се връщам към тази семейна традиция , но имайки предвид нали настоящия ми статус в Хага, Люксембург и Страсбург както и колко гадории съм изпял на гореизброените омразници и душмани трета да знаете, че черешката на тортата ми дойде в повече! Тия с кой си мислят че имат работа, пиончициии нацистки ....
52
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците и цялата друга Източна Европа вече са дали всичко, което са могли. Освен това те са на предната линия и утре самите те може да имат нужда от помощ с оръжие. В края на краищата, ако на Европа е писано да се бие срещу Русия, тогава поляците и балтите първи ще легнат под ножа. После са българите и румънците.
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЕМОКРАЦИЯТА УЖАСЯВА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ***
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам първо като влизат в парламента да решат тест за 12 клас. Второ, да знаят минимум английски на средно ниво. И трето, вижда се,че работа не вършат, затова е необходима нова форма и закриване на тази институция, която ни вкарва само в разходи.
49
2
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
До АЛО СТРАНДАЖАТА АУУУУУ ПРЕЦЕДЕНТСКА ПЕДЕРУСКА ВОДЕВИЛНА РЕСПУБЛИКА АУУУУ РУСКИ ТУТУРУТКИ ВИЯТ В ЕКСТАЗ АУУУ ИСКАТ ПУТИН-ФАНТОМАС И СВИНСКА МАС
48
2
 
3
 
! Отговори
Vol'Jin преди 1 година
Много са странни днешните европейски младежи - някой от тях така се подвеждат по разна проамериканска пропаганда, че извършват такива глупости дето ги лежат десетилетия!
47
4
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
ВАЖНОТО Е НА СОЦИАЛИСТЕ И ПЕДЕРУСА ДА МУ Е ЗЛЕ! ТОВА Е ЗНАК, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ДОБРЕ!
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БОЙКОТИРАЩ ИЗБОРИТЕ РЕВИ ДРУГАРЮ
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СТОЙТЕ ПРЕД КОМПОВЕТЕ И ЧАКАЙТЕ ПП, БСП, ГЕРБ , ФИЛАНКИШИЯТА ДА ВИД А ДЕ , ДА ВИ ОПРАВИ,ДА ВИ НАМАЛИ ПАРНОТО, ДА ВВИ УВЕЛИЧИ ДОХОДИТЕ...
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основната работна заплата на депутатите е 5145 лв за 22 работни дни в месеца са по 238 лв на ден ядат от нашите данъци за да не правят нищо! Издръжката на парламента с 240 депутати, съветници, секретарки, охрана и поддръжка ни струва по 275 000 лева на ден пак от нашите данъци за да не правят нищо тия търтеи там!!!!!
43
1
 
3
 
! Отговори
БОЙКОТИРАЩ ИЗБОРИТЕ преди 1 година
МНОГО СЪМ ДАЛЕЧЕ ОТ МИСЪЛТА, ЗА РАЗЛИКА ОТ ООВЧЕТО МНОЗИНСТВО, ЧЕ НЯКОЙ ПОЛИТИК ИЛИ ДЪРЖААТА ЩЕ МИ ДАДЕ, ЩЕ МЕ УРЕДИ И ЩЕ МИ РЕШИ ПРОБЛЕМИТЕ! С ТОЯ МАНТАЛИТЕТ, СЪГРАЖДАНИ, СЕ ДОКАРАХМЕ ДОТУК!
42
3
 
0
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 1 година
ИЗБИРАЙТЕ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ С ПОВЕЧЕТО ГЛАСОВЕ, ЗАЩОТО И В СЛЕДВАЩОТО НС ЩЕ Е СЪЩОТО. СМЕНЕТЕ ПРАВИЛОТО ЗА 121 ГЛАСА. В МИНАЛОТО НС НИКОЛА МИНЧЕВ СТАНА ПРЕДСЕДАТЕЛ БЕЗ НИКАКЪВ ОПИТ.