Рунд 3: Депутатите ще опитат да изберат шеф на НС, ще успеят ли този път?

Продължават неяснотите около контактната група на ГЕРБ
36
Рунд 3: Депутатите ще опитат да изберат шеф на НС, ще успеят ли този път?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За трети пореден ден депутатите ще се занимават с въпроса кой да е председателят на 48-ото НС. Два поредни дни те не успяха да се справят със задачата. До патовата ситуация се стигна, след като още в първия работен ден кандидатите на ГЕРБ Росен Желязков и на ПП Никола Минчев не успяха да съберат нужната подкрепа. В четвъртък двете най-големи парламентарно представени политически сили оттеглиха кандидатурите си. Така се стигна до избора между Йордан Цонев от ДПС и Кристиан Вигенин от БСП. Нито един от двамата обаче също не получи достатъчно гласове „за“. Завъртя се и името на Вежди Рашидов, който е най-възрастният депутат. Той пък сам оттегли номинацията си.

Още по темата

Заради създалата се ситуация продължават неяснотите около контактната група, излъчена от ГЕРБ-СДС, която трябва да преговаря с останалите парламентарно представени партии.

Първоначално за днес имаше насрочени разговори, но заради блокиралата работа на парламента процедурата се бави.

Вчера единият от двамата излъчени медиатори – Росен Плевнелиев – обяви нов график за срещите, като писмен отказ до момента са изпратили само от „Продължаваме промяната” и от БСП, но реално повечето партии обявиха, че няма да разговарят с ГЕРБ.

Единствено ДПС и „Български възход” са склонни на някакви дебати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: парламентпредседател
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
3
 
! Отговори
Долу преди 1 година
Браво на авторите на прозвището на законодателния орган на република Бг (от френски ез.) parler-говоря / mentir- лъжа = parle-ment (заповедна форма на глаголите) значи говори-лъжи. Затова ви припомням, б о ку ци: смърт на партиите, които се надлъгват за различни чужди интереси и корупционни схеми. Свобода на народа и всеки му своето! Сменяйте формата на законодателната власт защото държавата изчезна.
26
1
 
6
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
НЕ ПАРЛАМЕНТ А СБОРИЩЕ НА АЛЧНИ, ИНВАЛИДНИ, НЕКОМПЕТЕНТНИ ИНДИВИДИ БЕЗ НИ НАЙ - МАЛКА ИДЕЯ КАКВО ПРАВЯТ ТАМ.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото което ме интересува е да се изясни следващите избори ако искам тази *** да не вземе субсидия за моят глас да не гласувам или да пусна не подкрепям никого?
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ситуацията може да се промени, единствено и само,ако на следващите избори,не партийте предложат кандидати за депутати в Списъците си а инициативни комитети или пък регистрирани сдружения на гражданите подкрепящи кандидат депутат,го предложат,като мажоритарен кандидат.Така партийте няма да имат интерес да купуват гласове и ще има конкуренция на идеи между кандидати а не м-у партий.И Конституцията и закона ще бъдат спазени.Няма да има и едни и същи депутати в НС,десетилетия подред.
23
0
 
3
 
! Отговори
НЕ преди 1 година
ИСКАТ ДА ИЗБИРАТ НИКОЙ,ПЛАЩАТ ИМ В ПАРЛАМЕНТА ЗАПЛАТИ,СТОЯТ НА ТОПЛО,ХАПЯТ СЕ КАТО ГЪСКИ А НИЕ ДА ЛАПАМЕ МУХИТЕ-НЕ СМЕ ЛИ СМЕШНИ,ЖАЛКИ И ГЛУПАВИ-КАЖЕТЕ
22
0
 
4
 
! Отговори
ВАНГА преди 1 година
Няма да успеят!!
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера гербавите гласуваха за Данчо ментата.Коментара е излишен.
20
0
 
5
 
! Отговори
Диагноза преди 1 година
Неизлечимо болни от нарцисизъм и мания за величие.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18:Работи си 24 часа.Там като гледам няма укро пропаганда.Нещо взе да ми писва от тея укри.Тук преди беше страшно.Сега укрите са окупирали Факти бг.Направо прекаляват.С пропагандата си целят дрязги в нашето общество като ни разделят на русофили и русофоби,за да ни източват държавата с пари и оръжия.Нагли са.Не стига,че ги спасихме и настанихме по хотелите ами и насаждат напрежение в обществото ни.Да не говоря,че искат ядрена война.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак блокираха сайта на 24 часа.А Трюд цъфти и хубавее
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кучето,което беше пред НС като разбра,че е предложено за председател избяга с 200 хаха.Дано днес се разберат и да изберат някой.Ако за премиер не се разберат предлагам моето куче.Пинчер е и ще лае също като Кирчо.
16
3
 
5
 
! Отговори
Предвидими смешковци преди 1 година
След като Мутрьо се подигра,че ще вдига пенсиите с 30%,Рундьо си взе забележка и неговата шишкава финансова мензистерка спря индексацията на пенсиите следващата година.
15
2
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Аз имам предложение. Всички 240 човека в залата да бъдат издигнати за кандидати за председател. След това да се премине към електронно гласуване. За 1 минута на човек да е - за 4 часа ще приключат. Този, който събере най-много гласове според компютъра, е избран. Евентуално балотаж между хора с равни гласове. Поне с това да се приключи.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте на ГЕРБ.Не са наядоха.Мафиотите ги притискат.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анархия му е майката.Няма държави вече ,само интереси.Нас ни управлява мафията от над 15 години.Всичко търгна от София и Варна.СИК и ВИС и ВИП.Тези Ви управляват.
12
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГРОБ и *** имат няй-много платени хора,които да коментират.Те са едно цяло.Напишеш нещо негативно т.е. истината за ГРОБ и *** или Лойко и Копейкинов ,веднага идват 10 човека да пишат в защита лъжи.Народа ни е много зле,щом дават възможност на хлра като Лойко и Копейкинов да говорят по телевизора.Лойко каквона прави на последните два избора.Яви се и след това се изтегли.И сега какво?
11
0
 
1
 
! Отговори
хихихи преди 1 година
Някои се броят на пръсти, други я карат през пръсти, трети не си мръдват пръста, но винаги са готови да те посочат с пръст или показвайки ти среден пръст да те оставят с пръст в устата.
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е необходимо,сега може да оставим ГРОБ да управлява за да погребем сега България.В България има 600 хиляди човека ,които са се облажилинот държавната хазна.Аконискате ГРОБ да си търгне излесте и гласувайте.Поне още 1 милион човека ,да бъдат 4 милиона на избори.Това означава тогава,че ГРОБ ще бъде погребан,а *** няма да мине бариерата.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този рунд ще е с резултат нула. Служебното правителство да продължи и нови избори напролет.От този парламент нищо добро нема да се получи.
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувайте за ГРОБ на следващите избори ,за да погребем България заедно.