Организацията, създала македонския център у нас, била съмнителна

Това заяви премиерът Гълъб Донев
29 окт 2022 19:35, Нели Христова
43
Организацията, създала македонския център у нас, била съмнителна
Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Гълъб Донев коментира предстоящото откриване на клуб в Благоевград на името на поета Никола Вапцаров. Той посочи, че става дума за организация, която не е регистрирана по законите в България и има съмнителни послания. Министър-председателят уточни, че в страната ни се съблюдава правото за свободно сдружаване, но добави също така, че ще се следи дали този клуб застъпва идеи, които противоречат на законите в България. Гълъб Донев беше категоричен, че държавните институции могат да гарантират реално културно сътрудничество.

"Политическото противопоставяне и вкарване в противоречия трябва да бъдат преустановени", заяви Донев. Той посочи, че издигането на стени, които пречат на хората да бъдат съпричастни един към друг, не е в дневния ред на гражданите.

По темата за вписването  на българите в Конституцията на Република Северна Македония премиерът Донев припомни, че това е поет ангажимент не само към България, но и към всички останали страни членки на ЕС.

Донев направи коментара по време на церемонията, с която беше отбелязано началото на строителството на Източната част на железопътния Коридор 8, участък Куманово – Беляковце – Крива Паланка.

"Искрено се надявам този нов старт на изграждането на Коридор 8 да доведе до успешен край. Тук говорим не само за жп връзка, 5G  системите, магистралните пътища по протежение на коридора, да се свържат пристанищата, Албания, РСМ и България с Черно море, да продължим пътя към Кавказ, Средна Азия, Близкия изток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Турчин преди 1 година
Чудя ви се , бе българи! Чудя ви се! Ден след ден изпускате държавата си и я предавате в чужди ръце! Малко по малко ви взимат и историята. Къде В света има нещо такова като днес - макетата влизат в двора ви вилнеят, а медиите пишат как от ваша страна е нямало проблеми, траете си и т.н но после се сещам. Че българите сте си такива.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аген Лозан е бил на заплата към Коминтерна, отдавна са публикувани неговите признания , за които още 10 човека арестуват
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
къде пък е бил за Македония , освен че по заръка на коминтерна правят македонски литературен кръжец според макетата "Основоположникът на съвременната македонска литература" Никола Вапцаров творил на чужд език - български! Добре, че по-късно е преведен на майчин, та да усетим истинската сила на поетичното му слово!
19
1
 
1
 
! Отговори
Ами размърдай се преди 1 година
бели гълъбе! Има ЗЗД!!! ДЕЙСТВАЙТЕ! Пр0дажници!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** ,на кой ще казваш кой къде да ходи?Ти може да ходиш където искаш.Ходи от където си излязъл.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цар Борис 3 и Ванче Михайлов и Никила Вапцаров са част от историята на България и Македония.Двамата про-нацисти и един комунист.Кактоми сега едните про-Руски и про-Америмански.Интересни е че сега е обратното.Македония е про-Западна държава ,а ние про-Руска.А тогава Вапцаров е Про-Руски,а другите двама про-Германски(Хитлер).Абе объркан народ сме и ние и Македонците.Никога за себе си
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вън макета от България !!
15
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Вапцаров е бил за Македония в България. Против царя е който иска с война да си я върнем, но тогава рискуваме да загубим всичко. Това се тълкува в Македония, че сме съгласни с автономия.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен За да стане автономна трябва да се истеглят и България от Благоевграт и гръцката армия от Солун.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вапцаров е бил анти-нацифашист и затова е убит в България.Също бил за създаване на автономна Македония.Убит е през 1942 година след заповед на Царя Борис.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никола Йонков Вапцаров е убит след заповед на Цар Борис 3. Сега разбирам какъв е проблема.Хахаха. Много са яки Макетата.Как са се сетили? Последния Български Културен Център в Македония е с име Цар Борис 3,човека който заповядва да убият с рязтрел Никола Вапцаров.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетете стихотворението на Вапцаров ,Земя .Интервно е че я пише докато е във Варна.
10
0
 
8
 
! Отговори
КИРЧЕ ОТ КАНАДА преди 1 година
УСЕЩАМ НЯКАКВА ВРЪЗКА В УНИЩОЖАВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ......
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СКАПАХА МЕ ТИЯ MHRMI С ИСТОИАТА НА НЯКОЙ СИ СЛАВЧО ДЕТО РАЗВЯЛ БАЙРАК ПРЕДИ НАКОЛКО ГОДИНИ В СЕЛОТО ДОЛНО НЯКЪДЕ КРАЙ САНДАНСКИ. КВИЧЪТ,КВИЧЪТ И ОТ МЕХАТА СЛОН ПРАВЯТ И ПОСЛЕ ПРОДАВАТ СЛОНОВА КОСТ. КОЙТО ГО ИНТЕРЕСУВА ДА ВИДИ САЙТА ИМ И ДА ГО ПРОЧЕТЕ. МЕН НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА. САМО ЩЕ КАЖА НА ТЕЗИ ОТКРИВАТЕЛИ - ВСИЧКИ БЪЛГАРИ СМЕ МАКЕДОНЦИ !!...
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАКТО СЕ ВИЖДА MHRMI Е АНТИЕВРОПЕЙСКА,АНТИБЪЛГАРСКА,АНТИГРЪЦКА ОРГАНИЗАЦИЯ, КАТО КАПРИЗНО ПРАСЕ - МНОГО ВРЕЩИ, НО ПОЛЗА ОТ НЕГО НИКАКВА. НИТО Е ПРАВНА В СМИСЪЛА НА ВСЕОБЩАТА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА НА ООН, НИТО ГИ ЗАЩИТАВА - ИНАЧЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ЗАЩИТИ ПРАВАТА НА БЪЛГАРИТЕ В МАКЕДОНИЯ!!! Е-Е-Е МНОГО ИСКАШ НИЕ ОТ MHRMI САМО ТАКА СМЕ СЕ КРЪСТИЛИ - ИНАЧЕ СМЕ ЧАСТНА - ЗАЩИТАВАМЕ "ПРАВАТА" НА МАКЕДОНЦИТЕ,АМА КОИ БЯХА ТИЯ МАКЕТА И НИЙ НЕ ЗНАЕМ...АБЕ ВАЖНО Е ДА ШУМИМ...
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетете няколко стихотворения на Вапцаров и ще видите,че той не винаги се е чувствал Българин.Но това не е важно,по-важно е че в България да се наречеш Македонец е проблем,а в Македония да си Българин не е.Българите в Македония имат над 20 културни центъра.Какъв е проблема да има Македонски на Македонците в България?Какво означава съмнителна организация? Те нито се крият ,нито казват нещо лошо.Казват,че този център е за приятелство между Македонци и Българи и за това избират Вапцаров.
6
3
 
6
 
! Отговори
кресна преди 1 година
Оставете ги тия перковци от Скопие.Изкукал народ.Нали ги виждам като идват при нас,какви са.Отродили се,българи.Сбърканяци един вид.
5
4
 
5
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Предлагам Соломоновско решение: Клуба да се казва Александър Албански Великиот. Макетата няма да се сетят какво гласим, а то е - обща граница с Албания и край на смехорията СМ.
4
5
 
2
 
! Отговори
Тедо преди 1 година
Чета забавни коментари често в този сайт, но ми прави впечатление, как яростно се пиле в полза на Русия или САЩ или Европа, когато стане дума за войната в Украйна, други конфликти по света, а гледаш тази новина, която я пряко свързана с националната ни сигурност, тук интерес от обществото - никакво. Станали сме циркаджии, но не и достойни българи, защитаващи българското
3
6
 
4
 
! Отговори
СФРИу преди 1 година
Никола Вапцаров е името на централна скопска улица уште од времето на социалистичка Македониа. На гоогле можете да иа видите украсена со дрворед од иапонски цреши и цвеке. Вие стварно ли мислите дека не знаеме по кого сме именувале улица во нашиот главен град? А?