Рамадан Аталай: Трябва да намерим решение за Лукойл

Трябва да се решат свръхпечалбите
Обновена: 4 ное 2022 10:19 | 4 ное 2022 06:05, Росен Стойчев
23

"Идеята на Делян Добрев е от миналата година, когато цените на горивата започнаха да се качват и когато изискахме от ЕС дерогация за получаване на горива, защото няма как "Лукойл" да обработва горива от Саудитска Арабия, докато не променят част от технологиите си.
Още по темата
Тогава разликата в пазарните цени на уралския и другото гориво бяха съществени, то се вижда и днес. Оттогава има и съмнения, че цената в България би трябвало да бъде по-ниска от това, което се предлага", каза депутатът от ДПС Рамадан Аталай в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му трябва да се направи анализ, но той трябва да е заедно с "Лукойл".

"Министерството на икономиката покани на разговори "Лукойл" и компанията направи първата стъпка, доколкото знам те отстъпиха с около 0,10 - 0, 20 лв. разлика в цената. Да, може да бъде намалена цената на горивата, но не мога да ви кажа дали ще бъде точно с лев. Ще подкрепим предложението на г-н Добрев", допълни Аталай в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че има начини "Лукойл" да влезе в нормите, ако досега предприятието не е спазвало всички закони.

"В годините назад всички правителства са правили определени отстъпки към това предприятие и би трябвало веднъж завинаги да се прекрати, и "Лукойл" да е онова предприятие, което си плаща данъците в България, да не прави свръхпечалби. А ако има някой, който си е затварял очите, би трябвало да си понесе отговорността", категоричен е народният представител.

"През октомври м.г. ДПС внесе законопроект, който е едно към едно с ЕК, която прие регламента за свръхпечалбите. Нашият законопроект още тогава казваше, че свръхпечалбите от държавните и частните предприятия трябва да бъдат взети, за да може да бъдат компенсирани производителите в страната и да може да натиснем инфлацията. Ако тогава другите политическите формации ни бяха подкрепили тогава, инфлацията днес щеше да бъде максимум 10%", поясни Рамадан Аталай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 1 година
Рамадане, не лъжи! Агент Сава е на заплата в ,,Лукойл", къщичката му на морето е на тяхна територия. Всички сте на къса кремълска каишка, защото ДС си беше поделение на КГБ. А тези глупости за левчето са една измислица, на която само съвсем заблудени хора могат да повярват. За ваше и на ГЕРБ съжаление, такива будали стават все по-малко. Демокрацията не е просто нещо и не е за прости хора; трябва време, за да се изгради гражданско съзнание и гражданско общество.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новото правителство ще решава вие къде се слагате може и без вас
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Буци Ви излъга, че ще свали горивата с левче. Вече повече от месец, откакто е "спечелил" изборите цените на горивата на са паднали. И да не забравите, пак да гласувате за този изпечен Лъжeц!
17
1
 
1
 
! Отговори
Да та лай преди 1 година
На този и колегите му от герп/дъпъсъ трябва подробно да им обяснят, кои са най-необходимите вещи, които да са им предварително подготвени, при евентуален "незаконен арест".
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГРАБЕЖЪТ на века: Дънди ощети България с 30 милиарда! Петима министри готови за затвора
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на дънди и амриканските централи кога ше им взимат свръхпечалбите
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е сега лукойл ще затвори етовече няма газ и ще им вземете хвърчилото
13
1
 
0
 
! Отговори
Курти преди 1 година
Рамадан Аталай: Трябва да намерим решение за Лукойл.Значи оня почетния крадец иска да заграби и рафинерията.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ми напомня за разказа на Стоян Михайловски - "Меракът на чичо Денчо", а и на бай Гоньо със солунската митница.Голям мерак им е Лукойл.Все още не са го откраднали напълно.Грабежите ще ги занесат в рая, след като поживеят още поне 200 години.И пристанището в Росенец, близо до което е построен сараят на Доган.И как великия "българин" -мореплавател иванов, превзе пристанището на сараите.Кофти елементарен сценарий на жалко представление. Зле режисирано, но добре насочено.
11
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 година
Всички сте един дол дренки. Когато се сменит власта парите отиват при други. Никога няма доказателства за виновни, но резултатите са налице. Как става това - с много пари и връзки. България не е бедна държава, просто прекалено много я крадат. И инфлацията не е 15-18% както ни разправят, а в пъти повече.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някой не си плаща данъците, кой е виновен? Този който е правил законите или този който следи за събирането на данъците? "В годините назад всички правителства са правили определени отстъпки ..." А сега де? Срещу какво са правени определени отстъпки от всички правителства?
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искане на "дерогация за получаване на горива". Ама те - ЕС не разрешили. Образно казано, пратили ни да "изземваме" свръхпечалбата на Лукойл. Май грешката е членството в ЕС, което ни принуждава да търсим одобрение, да проверяваме присъединителни клаузи и директиви, защитаващи чужди икономически интереси. Сега стриктно трябва да спазваме указанията да изземваме свръхпечалби. И кое е свръхпечалба? Цените на международните пазари ли? А там защо са такива?
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..първо да намерим решение за росенец...
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съмнявам се да е"собствено"агентурно мнение-по скоро на комшията дето му дадоха пристанище и сараи - да си трае.Разпределителят на порциите-почетният "таен" агент към ДС философ,инжинер- настоящ далавераджия студен резерв..бивш затворник ветропоказател Доган.Как така и "защо" социалната рафинерия- дет работи десетилетия само на "загуба"( а е печатница на милиарди) толкова години е без реален фискален и митнически контрол от - това само заради "игри" на карти при ЧЕКМЕДЖАН ли е КАСКЕТ ..А
6
1
 
10
 
! Отговори
Да питам преди 1 година
А нещо за свръхпечалбите на едни електроцентрали и на златодобиващи компании?
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези "свръх печалби" започнаха да отлитат извън ЕС. С космически цени на газ и електрическа енергия и отлив на бизнеси към трети страни, ЕС не го чака нищо хубаво. Вместо да се "изземва", по удачно е ЕС да преосмисли законодателството си в сектор енергетика, околна среда и търговия. Очевидно е вече за всички, че това законодателство е лошо, прекалено нагласено, твърде регулирано и в крайна сметка скъпо за бизнеса.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..този е дърт депесарски мошшеник...
3
13
 
5
 
! Отговори
Биволъ преди 1 година
ГЕРБ е единствената партия,която може да измъкне България от кризата и да свали инфлацията.
2
4
 
8
 
! Отговори
Подаръчно пликче преди 1 година
Няма капитализъм и свободен пазар тук,а монопол и спекула,драги. Плащай по лев отгоре за Путин тогава, аман от *** във форумите.
1
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали искахте капитализъм! Нали искахте свободна пазарна икономика! Нали искахте либерализация на цените! Кога ще проумеете каква ТЪППОООТИЯ е всичко, което искате! Цялата тази регулация на наддържавно ниво какво е? Да не е свободен пазар? Всички тези санкции какво са? Да не са правова държав? Изземването и блокирането на имущество и авоари на жели държави и на частни лица какво са? ГНУС И ОТВРАТ сте отвсякъде!