Борисов: Благодарение на Петков и Василев ще станем вносители на ток

Когато говорим за плана за възстановяване, мачът е свирен, смята лидерът на ГЕРБ
15 ное 2022 19:25, Красимир Ангелов
126
Борисов: Благодарение на Петков и Василев ще станем вносители на ток
Снимка: БГНЕС

Над 2300 мегавата ще излязат от енергийната система и това ще стане само след две години. Това са 40%, а зимно време 60%. От "Продължаваме промяната" не успяха да убедят комисията. А аз винаги съм бил за зелената сделка и това, че рано или късно въглищните централи ще излязат от употреба. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред депутатите от ПГ на партията след спора с бившия премиер Кирил Петков.

Още по темата
"През това време са се случили много неща Ние сме инвестирали милиарди в сероочистки", каза Борисов. На Балканите липсва петрол, газ и ток и ние от износител ще се превърнем във вносител. Честито на българския бизнес, каза още той и добави: Ние сме обградени от държави нечленки на ЕС, за които това не важи. И от износители, ще станем вносители на ток.

"Когато говорим за плана за възстановяване, мачът е свирен. Днес стана безпощадно ясно. Това, което редовното правителство на Петков е договорило ще има трайни последици. И може би всички си го заслужаваме за възторга, по който се подведохме по тази Харвардска група", заяви Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Мачът е свирен, това е приключено. Енергетиката на България през 2025 г. ще се превърне във вносител и ако си го представим днес, това е автоматичен режим на тока. Това са предложили Кирил Петков и Асен Василев. Ние, българите, си получихме това, което си търсихме. При най-добрата сметка, при 2019 г., както е базовата, както пише в договора са над 2-3 хиляди мегавата. В най-добрият случай ще остане малката американска централа при тези сметки. Не можем да се сърдим на комисията, тя е водеща за зелената сделка. Една дума няма да чуете да кажа срещу комисията", каза още Бойко Борисов.

Според него "надали на президента Румен Радев ще му е приятно по време на служебното правителство да му закичат закриването на енергетиката".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко Тиквата е много, многооо далеч от Маджо. Той беше шофьор на Маргините, които пък бяха охрана на Маджо.
27
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато банкянската мутра го играе партиен лидер, а не затворник, нищо няма да се промени тук.
26
7
 
11
 
! Отговори
тома преди 1 година
Когато видя тиквата веднага се сещам за аз съм *** и вие сте прости.Той се мисли за най чистия и честен човик с чекмедже пълно с евро и злато
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема се плашите, важното е че Бойко пак ви се кара по телевизора, обяснява колко е религиозен и, че го арестували пред децата му, как не ви е срам
24
9
 
12
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
Слава Богу, на този изпаднал човек от село Банкя му обръщат все по-малко внимание.
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема се плашите, важното е че Бойко пак ви се кара по телевизора, обяснява колко е религиозен и, че го арестували пред децата му, как не ви е
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това може да е катастрофа в договора пишело 40% намаляване на въглеродните емисии в енергетиката спрямо 2019. А тази година -2019 година част от ТЕЦ-вете не работели това в мегавати значи 2300 Мвт (за информация днескашното производство на цялата енергетика е средно 4000Мвт) . Хайде през деня ако е ясно ще има ток от фотоволтаици но залезели слънцето ще се топлим и ше си светим със свещи.
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой затри проекта Белене? Кой върна реакторите "че били Руски" и не само че сме си ги платили, ами и неустоийки плащахме? Кой спря "Южен поток"? И на всичко отгоре, вместо да му се търси отговорност, му се дава гласност?! СРАМОТА, но сами сте си виновни, като ходите за гъби, а не гласувате
20
3
 
7
 
! Отговори
Тър тей злодей преди 1 година
От износители сме вносители на голем праз .
19
6
 
7
 
! Отговори
МВР ПОЗОР ПОЗОР преди 1 година
Борисов още ли бъркаш в мозъците на политици с крадената от МВР СРС техника, малко е стара от 80-те но върши работа за манипулации!
18
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идолът на Про стите пак изпълзя от мишата си дупка.
17
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата ще го изчегъртаме докрай. Както изчегъртахме Бай Тошо преди 33 г
16
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обидно е за всеки един българин, че толкова глупав и нагъл индивид като този на снимката има прави на такава гласност
15
4
 
15
 
! Отговори
Всичкиподгешев преди 1 година
Абсолютно всички под ножа, без изключение. Да съсипеш една от най-свестните енергийни системи в света се иска доста зор. Чакам да се появят офертите на вносителите. Па тогава с кремъклийката
14
12
 
17
 
! Отговори
Как е бе Борисов преди 1 година
Главният прокурор Гешев е замесен в Терористична Организация с мутри и полицаи за убийства, отвличания и изтезания в цяла Европа! Борисов нещо да каже по въпроса?
13
14
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Харвардските мошеници фалират българската енергетика, а Щатните плювалници продължават да плюят ..."Боко"! Всеки път трябва да им се напомня, че ще станат две години откакто ГЕРБ не са на власт! Все друг трябва да им бърше Л'ната!
12
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подлизурко!Не бил ядосан на еврокомисията, а на Киро и Асен.Баце като го знаем как се мазнеше на еврочиновниците, дали не би направил същото, а?
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политически съм апатичен, но това ми прилича на някакъв пирует за джиросване на политическа вина. Как Европейската комисия не е виновна - виновна е и още как, тези хрисими овчици прокарват политики. Отговорни са и политиците от ЕС, които се гънат пред нея и вместо да се обединят и да я пратят на майната й, св съгласяват. Проблемът е механизма за вземане на решения в ЕС - квалифицирано мнозинство почти за всичко. Много проблеми има и това не е от вчера. Този план да си го заврат, не ни трябва
10
9
 
14
 
! Отговори
МВР ПОЗОР ПОЗОР преди 1 година
Ей примитив как е адвоката Гешев, поръчва ли още изтезания срещу неудобни Българи!
9
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък знам, че 10 години България държи на склад 2 чисто нови ядрени реактора и затова е виновен само и единствено Бойко Борисов.Представете си при тези цени на тока на каква печалба щяха да работят.Ако не в Белене, на Козлодий можеха да бъдат инсталирани. Светът ни се смее, имаме си 2 реактора на склад!