Димитър Стоянов увери: Няма заплаха за националната ни сигурност

Няма искане от полска страна за провеждане на консултации по член 4
16 ное 2022 16:38, Нели Христова
51
Димитър Стоянов увери: Няма заплаха за националната ни сигурност
Снимка: БГНЕС

Искам да уверя, че няма искане от полска страна по отношение на провеждане на консултации по член 4 и не са провеждани такива. Няма основание да се мисли за член 5. Заплаха за националната ни сигурност не очаквам.

Това заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов след проведеното днес извънредно заседание на комисиите по отбрана и по външна политика към парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Две парламентарните комисии, министрите на отбраната и на външните работи, заедно с шефовете на службите се събраха на спешно заседание след инцидента с паднали ракети на територията на Полша.

По отношение на случилото се има няколко версии. „Основната версия, която се разглежда е инцидент”, обясни Димитър Стоянов.

Служебният министър на отбраната посочи, че към момента не се очаква нещо да се случи на нашата територия или на която и да е друга територия на друга съюзническа държава.

„Българските въоръжени сили продължават да бъдат в готовност, каквато е от 24 януари”, категоричен е той. Стоянов отказа да сподели допълнителна информация и я определи като класифицирана.

Той обясни, че не вижда притеснение в депутатите и добави, че те единствено са искали да бъдат уведомени за актуалната обстановка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
-Няма опастност за България?.../// Изтъркани клишета. А, грешните и недописани надписи на нашите телевизии? А и като даваме проверени и верни задачи на компютрите...а те си правят тяхното?...А сега всичко, включително и съвременните оръжия, се управляват от компютърни системи и установки.Тъй че, дали от човешки грешки, или грешки на компютрите - все едно. Заблудени ракети, защо не и цели балистични установки с атомни оръжия /Недай Боже/ спокойно може да се озоват и над България. Това е война...
21
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Няма опасност само падат ракети и убиват. Напълно Ви разбирам ако сте в БУНКЕР.
20
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Козлодуй не я пазят С-300, пази я американската ПРО база в Девеселу, Румъния. Освен това С-300 не може да прехваща Хаймарс , а освен това Хаймарс не може да стигне от Украйна дотука. А освен това нали твърдите, че САЩ командвал украинците - за какво им е на САЩ да унищожат два от съюзниците си - България и Румъния. Е за тая наглост трябва да ви поизтребят малко, промосковските га дове.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко беше подготвена провокация на укрите и полските алкохолици за ескалация на конфликта. Майкрософт Едж (това е баузърът на Майкрософт) още дава автоматично поне 5 (ПЕТ) статии от англо-източници от вчера с твърдение, че ракетите са РУСКИ, обаче поне са се сетили да затворят коментарите. А ПРИЧИНАТА е, че една невоенна организация, която следи трафика на самолети по света пусна данни, че укрите са стреляли по самолет на НАТО в Полша, който засича изстрела и бяга навътре в Полша.
18
0
 
5
 
! Отговори
До ръба преди 1 година
Как да няма беее...Кат си дадем ракетите С-300 Зелената жаба ще ги използва и за провокация спрямо България. Само наивници вярват,че това е укропвска техтическа грешка. Укрите целяха интернационализиране на конфликта,защото руснаците яко са ги нагъзили. Нагъзването през зимата щестава още по-яко,а това означава ,че укрите пак ще пробват да докарат света до ръба на Трета световна война.
17
3
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
До Сата НАТО. Ъхъ. Много си умян. Я кАжи ся кво ше стане га го сменят с "правилен" ? Нищо нали ? ---///---- Ще стане това, че с бългаски оръжия ще бъдат изтребени поне 3-4 000 руски от падъка, а ще бъдат спасени животите на поне толкова украинци. Ще стане това, че когато убият промосковските ни с вине, малко по-бързо ще дойде и краят на московската варварска империя и малко по-малко разрушения ще има да възстановява Светът.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние щото им вярваме, муахахахаха ....
15
1
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Тебе цпициялну кво та "души" временния министър на отбраната ? ----///----- Това е е тьп, продажен комунистически поми ар, работеше против политиката на НАТО, обслужи интереса на Просията, представлява държавата с кривата си, неуспешно коригирана захапка, станал е командващ офицер, без да има компетенции, защото е бил обикновен инженер по самолетите. Изначално е влязъл доброволно да защитава тоталитарната НРБ и е несъвместим с НАТО. Затова трябва да бъде убит с камъни на площада.
14
3
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Тебе цпициялну кво та "души" временния министър на отбраната ? ----///----- Ъова е е тьп, продажен комунистически поми ар, работеше против политиката на НАТО, обслужи интереса на Просията, представлява държавата с кривата си, неуспешно коригирана захапка, станал е командващ офицер, без да има компетенции, защото е бил обикновен инженер по самолетите. Изначално е влязъл доброволно да защитава тоталитарната НРБ и е несъвместим с НАТО. Затова трябва да бъде убит с камъни на площада.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента при Ризова е най-големия военнен експерт по военно дело Митов )
12
3
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Никога никъде не е имало такова жувотно като "прозападна" революция. ----///---- Аричах го както искаш. Може и Майдан за изтребване на всички, които някога са защитавали политиката на руския империализъм. Такива животни като Радев, Янев, Шивиков, и тази грешка на продата Стоянов, заедно с Борисов, Гешев и Корнела, трябва да бъдат публично линчувани и тогава ще има някаква надежда да помръднем.
11
6
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Ако в България не се случи прозападна революция с разстрел на всички компрометирани "руски" генерали, така и ще св влачим на опашката на цивилизацията.
10
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите са заплаха за националната сигурност.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И руска да беше, заради двама полски селяни и трактор няма да започваме Трета световна война. Ще набием поляците да си мълчат. Байдън и Столтенберг заповядаха на Полша да мълчи и нищо да не иска от НАТО.
8
0
 
7
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Е, сега мисирките по американските телевизии, какво ще нищят. Щеше да им дойде дюшеш, ако беше руска, и задъхвайки се да рисуват апокалиптични картини.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бих приютил една , две полекини ако почнат да бягат от Путин
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има заплаха, от варварските натовски държави - те ни избиват бавно и сигурно !
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и поляците не очакваха ама гледай какво стана.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некъпаните пак се активираха , най полезни ще сте на фронта заминавайте
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако и у нас падне случайно украинска ракета и загинат хора, пак ли ще казвате, че нищо не е станало?