Димитър Стоянов увери: Няма заплаха за националната ни сигурност

Няма искане от полска страна за провеждане на консултации по член 4
16 ное 2022 16:38, Нели Христова
51
Димитър Стоянов увери: Няма заплаха за националната ни сигурност
Снимка: БГНЕС

Искам да уверя, че няма искане от полска страна по отношение на провеждане на консултации по член 4 и не са провеждани такива. Няма основание да се мисли за член 5. Заплаха за националната ни сигурност не очаквам.

Това заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов след проведеното днес извънредно заседание на комисиите по отбрана и по външна политика към парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Две парламентарните комисии, министрите на отбраната и на външните работи, заедно с шефовете на службите се събраха на спешно заседание след инцидента с паднали ракети на територията на Полша.

По отношение на случилото се има няколко версии. „Основната версия, която се разглежда е инцидент”, обясни Димитър Стоянов.

Служебният министър на отбраната посочи, че към момента не се очаква нещо да се случи на нашата територия или на която и да е друга територия на друга съюзническа държава.

„Българските въоръжени сили продължават да бъдат в готовност, каквато е от 24 януари”, категоричен е той. Стоянов отказа да сподели допълнителна информация и я определи като класифицирана.

Той обясни, че не вижда притеснение в депутатите и добави, че те единствено са искали да бъдат уведомени за актуалната обстановка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Полша стана инцидент, но едва ли ще е единствен. Руските фашисти стрелят по Лвов и именно от там може да се отклони всяка една ракета към Полша. Дали ще е от ПВО на Украйна или руска е без значение.
1
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що? Както Украйна нападна Полша, така може утре да нападне и нас! Каква е гаранцията, че Зелето няма да се нашмърка и да му хрумне някоя гениална идея? А Украйна в момента има достатъчно оръжия, за да нападне когото си иска!