БСП: ПП и ДБ провалят възможността за редовен кабинет и работещо НС

Смесеното гласуване се превръщало в червена линия
183
БСП: ПП и ДБ провалят възможността за редовен кабинет и работещо НС
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова очерта коя е червената линия между левицата и ПП и ДБ.

"ПП не искат да преговорят с нас за мандат. Тяхна воля, ние не насилваме никого, но да се знае от сега кой ще провали възможността за редовен кабинет, работещ парламент, спокойна зима, социални плащания и гаранции за икономиката. ПП и ДБ с тази заявка блокират възможността и за промяна на модела, за който се борят и каква е причината – смесеното гласуване, което е най-демократичното и това се превръща в червена линия и тази истерия буди все повече съмнения за манипулация на машинния вот", коментира тя.

Според нея разговорът за промените в Изборния кодекс е на много висок тон и вече е започнало лепене на етикети, плашене с протести и контрапротести.

"Ние призоваваме всички да се успокоим и да вземем разумни решения. Щеше да е много добре, ако спорехме така по социалната тема, но не става“, каза Нинова.

Тя обвини ПП и ДБ, че са задали истеричния тон.

"Партиите, които си залепиха етикета за демократични и проевропейски, оспорват европейската демокрация, защото никъде в Европа не се гласува с машини", отсече соцлидерката.

Според нея новината на деня е предложението на БСП парламентът да излезе с единна позиция за приемането ни в Шенген.

"Декларация до всички страни в ЕС. Тази декларация беше приета без гласовете на ПП и ДБ, които се самоназоваха проевропейски партии. В социалната комисия по предложение на ПП отпадна от дневен ред обсъждането на Закона за семейни помощи за деца, великата социална програмата на ПП се самоопроверга с това гласуване, това е за проевропейските и социолно ориентирани колеги от ПП и ДБ", отбеляза Нинова.

Тя упрекна още ПП и ДБ, че си позволяват да лепят етикети като „статукво“ на партиите, които подкрепят промените в Изборния кодекс.

"И да се гнусят от тази ситуация, но да гласуват със статуквото ГЕРБ и ДПС за новите самолети за ВВС и военната помощ за Украйна. Значи не е проблем да въвличат страната във войната, но е статукво, когато се гласува за друго", скочи още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
18
 
5
 
! Отговори
Подпираме Парапета преди 1 година
ПП и ДБ никой не ги иска във власта ,само в платените им фейс кампании ги искат ,щото им плащат да ги искат иначе народа не може да ги трае вече.Имат и едни 500 протестара дето на заплатка в разни сошъл проджекти и чекат само съобщение да излизат да реват за правата на джендарите и олигарха ,който плаща.Добре, че наляха едни милиони през министерството на спорта и в телевизиите да не ги закачат.
77
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идват местните избори, а там изборните манипулации имат много по-голяма тежест. Затова мафията от ГЕРБ-ДПС-БСП се обедини.
76
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сладурана недолюбена.3-то десетилетие след промените са на финалната права да ни затрият.надявам се да се преродите всички във Мали или Судан продажна зган такава.
75
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещата са прости - Щом ДПС са против машините и искат да се гласува на хартия, значи това е вредно за България.
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доган иска да няма машинен вот. Само това трябва да ви говори достатъчно. Останалите отломки на мафията просто го подкрепят.
73
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това, че ПП и ДБ не искат да има друго правителство, освен на доминирано от ПП, е ясно отначалото на 48 НС! Предишните избори манипулираха резултатите в тяхна полза, но се провалиха. Сега наглеят с реваншизъм! Ще бъдат наказани от избирателите!
72
2
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
На калпавата ракета - Космосът й е крив.
71
4
 
2
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Чук и Гек - Браво Другарю Ч'ук! Здорово Товариш Гекь! Само България намери начин да смаже главата на Мафията - с Машинките на Тавариш Мадуро! Ета Демакрация! Тавариш Путин ета многа, многа радуется! Тавариш Путин ета приветствует!
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За първи път в историята на България комисия заседава цяла нощ. И то по какъв въпрос само - изборния закон. Мафията се бори за оцеляването си с всички сили.
69
0
 
10
 
! Отговори
БКП : преди 1 година
сега вече ще съберем 10% с хартиените бюлетинки!
68
4
 
11
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Запомнете! Ако машинното гласуване не пречеше на мафията, то щеше да бъде въведено в цял свят! Не Ви ли прави впечатление, че в САЩ на актуалния вот 40% са гласували чрез Български пощи и всички за Демократите!?Екзит половете пред секциите показват категжричен превес на Републиканците, но пощата оправя %!
67
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ-ДПС-БСП, Доган, Борисов, Пеевски, Гешев: Отечественият фронт на мафията и грабежа отново обединен срещу българските граждани, които просто искат да живеят в нормална държава.
66
2
 
5
 
! Отговори
Зает преди 1 година
До Петров - България никога не е имала шанс да се оправи, защото е малка и незначителна страна, никому ненужна, с раболепен и *** народ, който е свикнал да го оправят, винаги и под всякаква форма, а единсвеното, което прави в замяна този народ е да си чеше пръстите във фейса и по коментари под *** новини.
65
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
48юНС беше гадният парламент.49 НС ще е нелегитимният парламент.Никой няма да признае изборите.Радев ще извърши официален преврат догодина и чао на Нато.
64
3
 
11
 
! Отговори
Аз казах ли ви преди 1 година
ИТН ви беше проблема а? "БСП са най-надеждния ни партньор"?! Ще го търсите Слави, ама късно е либе за китка...!комуниста си остава комунист, каквото и да ти разправя!
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Петров - и само за протокола - кой ще излекува проказата Господин Петров? Не ми казвайте, че доктора е Кирил Петков, че ще падна възнак!?
62
3
 
3
 
! Отговори
До 56 Гошо Тъ преди 1 година
Е, то това е целта, де, да е по сложно и объркано, защото тогава по лесно се правят шашми! Ти, ако си член на комисия, ще следиш, ще гледаш, ще внимаваш и все ще трябва да отидеш до двете 00, за кафе и сандвич! И тогава гербераста ще напише всички негласували като гласували точ в точ!Примерно! И като стоиш там 15 часа, накрая ще си съгласен на всякакъв резултат и протокол, само да се добереш жив до леглото си!
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 56 - и бре? Маските паднале! А докато двамата канадски комсомолци се гушкаха с това нещо - БуZестата Корнела и удобно пратиха помощта за Украйна под килима - в "..интерес на стабилността..", тогава с маски ли беха или не?
60
10
 
5
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Сега ще има и видео наблюдение при броенето....ТАКА че.... всички ще гледат какво се прави и няма как да се правят на невалидни!!!!!! Народа показа при смесените гласувания, че си иска хартиените бюлетини...факт!!!!! Кои сега ги е много страх от връщането им????
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея буZи и тая шия от спестените от оръжие "социални плащания" ли са?