БСП: ПП и ДБ провалят възможността за редовен кабинет и работещо НС

Смесеното гласуване се превръщало в червена линия
183
БСП: ПП и ДБ провалят възможността за редовен кабинет и работещо НС
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова очерта коя е червената линия между левицата и ПП и ДБ.

"ПП не искат да преговорят с нас за мандат. Тяхна воля, ние не насилваме никого, но да се знае от сега кой ще провали възможността за редовен кабинет, работещ парламент, спокойна зима, социални плащания и гаранции за икономиката. ПП и ДБ с тази заявка блокират възможността и за промяна на модела, за който се борят и каква е причината – смесеното гласуване, което е най-демократичното и това се превръща в червена линия и тази истерия буди все повече съмнения за манипулация на машинния вот", коментира тя.

Според нея разговорът за промените в Изборния кодекс е на много висок тон и вече е започнало лепене на етикети, плашене с протести и контрапротести.

"Ние призоваваме всички да се успокоим и да вземем разумни решения. Щеше да е много добре, ако спорехме така по социалната тема, но не става“, каза Нинова.

Тя обвини ПП и ДБ, че са задали истеричния тон.

"Партиите, които си залепиха етикета за демократични и проевропейски, оспорват европейската демокрация, защото никъде в Европа не се гласува с машини", отсече соцлидерката.

Според нея новината на деня е предложението на БСП парламентът да излезе с единна позиция за приемането ни в Шенген.

"Декларация до всички страни в ЕС. Тази декларация беше приета без гласовете на ПП и ДБ, които се самоназоваха проевропейски партии. В социалната комисия по предложение на ПП отпадна от дневен ред обсъждането на Закона за семейни помощи за деца, великата социална програмата на ПП се самоопроверга с това гласуване, това е за проевропейските и социолно ориентирани колеги от ПП и ДБ", отбеляза Нинова.

Тя упрекна още ПП и ДБ, че си позволяват да лепят етикети като „статукво“ на партиите, които подкрепят промените в Изборния кодекс.

"И да се гнусят от тази ситуация, но да гласуват със статуквото ГЕРБ и ДПС за новите самолети за ВВС и военната помощ за Украйна. Значи не е проблем да въвличат страната във войната, но е статукво, когато се гласува за друго", скочи още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафията, зависима от сараите на Доган се обедини официално.
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от всичко точно това решиха да уредят първо - егати смешниците, толкова е очевидно и не знам колко слабоумен трябва да си да не го видиш
56
3
 
12
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Корни, Борисов, Пеевски, Доган, Цацаров, Гешев... направиха милиони за сметка на българския народ. Те стават все по-богати но БГ разрухата става все по-голяма. Все едно русия е бомбардирала и България - всичко е леш! Руската проказа е страшна болест! ще ни трябват 50 години да се оправим.
55
7
 
5
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Пропадналият Планктон и Дъй Бъ са пътници.. На следващите избори ще дух ат шкембе чорбата.
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гошо...ТъпотоГласуването няма да е смесено, защото вчера приеха машините да бъдат просто принтери. Т.е. гласуването вече ще е изцяло хартиено и отново лесно за манипулиране като в златните години на ГЕРБ и ДПС.
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лелката Трансимпекс...до кога мисли че ще си разиграва коня - времето на всички производни комунистически и ДС политици "милионери" тип ДПС, БСП,ГЕРБ ..и т.н измислени патрЕотични патерици - свършва- тази "фасадна демокрация и държава" под контрол е към края си. Това е единственият начин да станем най после нормална държава през нормални институции...Докога тази агония с тия криминални "политици" маскирани в партии ще ограбват настоящето и бъдещето на цяла една държава - на поколения..Стига
52
3
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Смесеното гласуване ще...затрудни само комисиите в изборните секции,при броене на бюлетини и вотове. Иначе не виждам нищо нередно и този...вой от страна на Х.Иванов и компания е...странен и смешен.
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Формирайте си кабинет от ГЕРБ, БСП и ДПС. Маските вече паднаха.
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това буZесто нещо все още плямпа за "..вкарване във война..". Затова, тея дето и вервате - Рафаелчо ще си живее живота в Америка с изкараните от Путин сребърници, а вие и вашите деца и внуци - тук - презирани от Цяла Европа. Подкрепете я - помогнете да остави повече на Рафаел - живота в Америка е скъп!
49
2
 
6
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
ПП и ДБ ще се сдружат с Герб и ти ще видиш какво е да си преластена и изоставена най позорно! На това твое поведение, точно това трябва да направят и да те оставят да се радваш на хартиено гласуване, което нищо няма да ти донесе!
48
3
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
До Анонимен 48, малограмотник си и това е. Проблема е че невалидните бюлетини са много, познай кой губи и кой печели. Едни партии добре плащат за да правят на други бюлетините невалидни с най различни номера при броенето ...Да не говорим колко допълнителни напечатани пристигат. Хайде бегай за зеле на полето малограмотник
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До баба мара - 10% ;-))) Zбогом ВъZраждане!
46
1
 
3
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
До 47. Глу.пости. И побой от кого спрямо кого? Не се прави на интересен, защото това могат да го правят от всяка партия. Включително твоите любимци. Пречи ли им нещо?
45
1
 
3
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 1 година
ТИ ГО ПРОВАЛЯШ. НЯМА ЛИ ДА СЕ МАХНЕШ, ЧЕ ДА ИМАМЕ КАБИНЕТ И ЛЕВИЦА.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народа се срасна с корупцията, внесена от БСП /БКП/ от Москва Сега част от народа разчитащ на подкупи,връзкарство, кражби на спокойствия не желае промяна. Не може да дава нито продукт нито услуга , а разчита на партийната врътка. Проблема става още по-голям , че са в напреднала възраст и им се живее по старо му. Тези , които са на Запада са много ограничени от изборния закон
43
6
 
4
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
До Гледна точка 44, доказателствата къде са бе другарю ?За хартиените бюлетини обаче е ясно че се пипат здраво, даже ви показаха примерно как става фалшификацията в НС ... ама няма кой да мисли вместо вас
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 36. И ти си от глу.павите. Айде сега обясни какво пречи машината на купения и корпоративния вот? Ами който си е купен, глу.пчо, ще си гласува купено, независимо дали е на хартия или на машина.
41
1
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
До Гледна точка 44, я питай какво стана като имаше наблюдатели в малките населени места ?Заплахи за побой и саморазправа и т.н.
40
4
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ=ДПС=БСП=ВЪзражд преди 1 година
Какво да кажа ? Ще поплача в ъгъла.
39
4
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До зАз За 12-годишната мафия нещо да кажеш обсебила цялата държава? Ако не си си платил на ББ не взимаш проект и това е! Корнелия е продажна *** и го доказва с позициите си. Никъде в Европа няма банкянски чекмеджета и Костинбродски печатници за това може да се гласува смесено. Тук се видя, че машините съсипват мафията и тя отговаря включително чрез тр-оло-ве като вас!