БСП: ПП и ДБ провалят възможността за редовен кабинет и работещо НС

Смесеното гласуване се превръщало в червена линия
183
БСП: ПП и ДБ провалят възможността за редовен кабинет и работещо НС
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова очерта коя е червената линия между левицата и ПП и ДБ.

"ПП не искат да преговорят с нас за мандат. Тяхна воля, ние не насилваме никого, но да се знае от сега кой ще провали възможността за редовен кабинет, работещ парламент, спокойна зима, социални плащания и гаранции за икономиката. ПП и ДБ с тази заявка блокират възможността и за промяна на модела, за който се борят и каква е причината – смесеното гласуване, което е най-демократичното и това се превръща в червена линия и тази истерия буди все повече съмнения за манипулация на машинния вот", коментира тя.

Според нея разговорът за промените в Изборния кодекс е на много висок тон и вече е започнало лепене на етикети, плашене с протести и контрапротести.

"Ние призоваваме всички да се успокоим и да вземем разумни решения. Щеше да е много добре, ако спорехме така по социалната тема, но не става“, каза Нинова.

Тя обвини ПП и ДБ, че са задали истеричния тон.

"Партиите, които си залепиха етикета за демократични и проевропейски, оспорват европейската демокрация, защото никъде в Европа не се гласува с машини", отсече соцлидерката.

Според нея новината на деня е предложението на БСП парламентът да излезе с единна позиция за приемането ни в Шенген.

"Декларация до всички страни в ЕС. Тази декларация беше приета без гласовете на ПП и ДБ, които се самоназоваха проевропейски партии. В социалната комисия по предложение на ПП отпадна от дневен ред обсъждането на Закона за семейни помощи за деца, великата социална програмата на ПП се самоопроверга с това гласуване, това е за проевропейските и социолно ориентирани колеги от ПП и ДБ", отбеляза Нинова.

Тя упрекна още ПП и ДБ, че си позволяват да лепят етикети като „статукво“ на партиите, които подкрепят промените в Изборния кодекс.

"И да се гнусят от тази ситуация, но да гласуват със статуквото ГЕРБ и ДПС за новите самолети за ВВС и военната помощ за Украйна. Значи не е проблем да въвличат страната във войната, но е статукво, когато се гласува за друго", скочи още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
15
 
! Отговори
Ко Била преди 1 година
Щяла да става евродупетатка,защото иначе съвсем ще срине партията.
117
7
 
5
 
! Отговори
опетков преди 1 година
До Анонимен Забравяш нещо. Сегашната промяна на закона връща истинското състояние на нещата, което узурпаторите на истината от последна инстанция се опитаха да нагодят в своя полза, пробутвайки ни "мадурки" за 100 млн лева, които ще изхвърлим на *** в най-скоро време. Те се наложиха по същия начин само преди 1 година извивайки ръце, крака, каквото си помислиш, с намерението да векуват на власт. Добре стана, че бяха изритани преди да съсипят напълно държавата със своята, некадърност.
116
10
 
13
 
! Отговори
Щ vi + Щ преди 1 година
А ми ПП и ДБ на следващите избори са пътници. Самоизчегъртват се успешно за радост и облекчение на народа
115
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички са еднакви, боря се за тлъстия кокъл, трохи не искат!
114
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая става все по- отблъскваща.
113
2
 
14
 
! Отговори
Петю преди 1 година
Най-после БСП Изчезва завинаги-браво Корни ти УСПЯЯЯЯЯЯ.
112
2
 
9
 
! Отговори
Петю преди 1 година
Ало Никова гоните Чертата-Трифонов я Догони сега сте Вие.
111
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До разгеле - ___ - пенсионерите се редят в пощата за кеша наведнъж, защото с банкоматите вече им требват такса банкомат на всяко теглене. Освен това, когато пазаруват в квартала пос-терминалите са рядкост. Да не говорим, че на пазара всички са "приозводители" на зарзават и искат само кеш, без касов бон разбира се! Не е, че не могат, а не искат банкерите да им смучат пенсионерската кръв! А за гласуването, всеки решава как да го упражни! Машинкаджиите лъжат и мамят машинно!
110
10
 
9
 
! Отговори
разгеле преди 1 година
Най-сетне ще има електронни протоколи и ще се засекат с броя на разписките. Това не им харесва на ПП и шантажират. С шантаж ще ни управляват! Как не!И колко много пенсионери си вземат пенсиите от пощата и висят на студа през зимата и в горещините през лятото, защото не могат да боравят с карта на банкомат! За тях трябва хартиена бюлетина.
109
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокопиевите тpoлове са се заели да изкарват пари от коментари...Тези от Пълното Падение и Дай България са вредни за страната.Само скандали знаят да правят.Дотегна ни на всички от тях...Да се махат!Откак са тези машинки все е политически хаос...следователно е по-добре бюлетини както е в останалите европейски държави.
108
5
 
12
 
! Отговори
ПП внуците на БСП преди 1 година
Искат цялата власт за тях, а БСП - пенсионерите да ги пратят в старчески дом....Много не благодарни внуци.....
107
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кой иска чували с бюлетини да се пилеят насам натам?... ми партиите, които купуват гласове
106
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бсп си видяха реалния резултат чрез машините и сега драпат срещу собственото си решение да върнат хартията
105
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мафията не пуска лесно, сега с хартията статуквото прави последен напън да превземе държавата!
104
10
 
13
 
! Отговори
перко преди 1 година
Г-жа Лъжа най после започна да осъзнава, че ПП няма да са втора поитическа сила, а ДБ няма сав парламента, ако не е машинният вот. Затова е тази истерия от ПП и ДБ! Напснаха залата, но бяха първи в депутатският стол. Така е демократично!
103
3
 
22
 
! Отговори
999 преди 1 година
Корнелия, ти не ставаш! Заради теб и такива като Румен Гечев никой не ви ще- нито да ви избира , нито да се коалира!
102
0
 
21
 
! Отговори
пригепизатор преди 1 година
Ха наляво,ха надясно-право във гавното прясно.
101
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вие от бсп, герп и дпс оставате в миналото, колкото и да манипулирате вота на хората
100
10
 
14
 
! Отговори
Хан Крум преди 1 година
Ха, ха, ха - *** свинете от ПП и ДБ щото ще се видят разликите между преброяването на разписките и електронните протоколи изплюти от "Мадурките" Страх тресе *** - гигантски страх ама свърши се тяхната.
99
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако България не беше толкова прогнила от корупция щеше да е демократично да се гласува на хартия, но нали виждаме за кои партии е по-важно да променят изборния кодекс, отколкото бюджета на държавата примерно, за купуващите гласове партии, да са ни честити изборите, в които мъртви души ще определят бъдещето на държавата!